RTX 3060 8 GB'dan RTX 5050'ye geçilir mi?

Üzgünüm ama RX 6000 serisi tercih etmek bana göre saçmalık. Kas gücü ile bir yere kadar gidiliyor.

MFG 6X'in "devasa" gecikme koyduğunu düşünmemekle birlikte hadi öyle olsun deyip dediğin gibi 2X, 3X kullansın. MFG'yi zaten CS, Valorant oynarken açmayacak ya. Hikayeli oyunda da tuşa basınca 1 sn sonra algılayacak kadar bir gecikme de yaratmıyor.

Yani AMD'nin eskilerini kas gücü diye övmeye gerek yok bence. RTX 5050 zaten çok mantıklı değil, bunda hemfikiriz ancak MFG açılarak oyunlarda çok iyi düzeye çıkabilir. Çıkmasa bile DLSS 4 desteği var. Gidip AMD'nin artığı alınmaz. RX 9060 falan desen neyse diyeceğim.

RTX 5050'nin iyi bir ekran kartı olmadığını biliyorum ancak benim ekran kartım RTX 3060 12 GB'dan bariz şekilde daha kötü, bu da bir düşündürdü doğal olarak.
Bence almayın, değmez. Dediğim gibi 5060/RTX 5060 Ti kovalayın.

Yine bir ezbere söylenen bilgi. Böyle bir şey yok. MFG için native performansının en az 60 FPS olması MFG deneyiminin "sağlıklı" olmasının bir koşulu veya zorunluluğu değil. Ayrıca yine ezbere söylendiği gibi oynanmayacak seviyede bir gecikme yaşatmıyor. Kaldı ki NVIDIA Reflex teknolojisi de bu derdin ilacı. Rahatsız olunan bir senaryoda Reflex teknolojisi ile oldukça iyi sonuçlar alınıyor.

Kartlar hakkında ezbere yorumlardan ziyade kullanıcı deneyimlerine güvenin.

Zamanında elimdeki RTX 5070 incelemesini yapmıştım ve inceleme Cyberpunk 2077 örneği de mevcut. 4K Ultra - RT Overdrive - PT On - DLSS Off olacak şekilde her ne kadar ortalama 4 FPS verse de 4K Ultra - RT Overdrive - PT On - DLSS Q - 4x MFG ile ortalama 82 FPS veriyor. Hani o akıcılık için gereken minimum FPS var ya, o da 70 FPS mesela. Yani MFG'nin "sağlıklı" çalışması için native performansın 60 ve üzeri olması zorunluluğu yok.

İlgili RTX 5070 incelemesi:

Konu sahibine gelirsek, RTX 5050 saf güç olarak RTX 4060 ile kafa kafaya görünüyor YouTube incelemelerinde. Bir nevi RTX 4060'ın MFG'li hali gibi aslında. Bu yüzden RTX 3060'tan yapılacak bir geçiş aslında saf güç konusunda çok da değmeyecek. Yapılan önerilere katılıyorum esasen, eğer azıcık daha bütçe arttırılıp RTX 5060 alınabilirse çok daha mantıklı bir yükseltme olacak.

Yine de eğer RTX 5050 için güzel bir indirim yakalanırsa, RTX 5060 için gerçekten bütçe arttırılamıyorsa o halde RTX 5050'ye geçilir diyeyim. MFG güzel teknoloji, aktif olarak kullanan biri olarak tavsiye ediyorum.

Aynen hocam sizin PC Latency'den haberiniz yok sanırım ayrıca grafik ayarları doğru ayarlandığında gecikme yeterince düşüyor ve Reflex'in hiçbir etkisi kalmıyor. Ve evet MFG için minimum 60 FPS zorunlu 82 FPS aldığınız senaryoda 0.1 Low FPS değerleriniz ne alemde kontrol ettinizmi acaba hiç sanmam. Konuyu okudum 70 dediğiniz FPS değeri 0.1 Low değil minimum değer bu ikisi birbirinden farklı şeyler.

İş çıkarıyorum kendime biliyorum ama ezber yorumları kırmanın başka yolu kalmıyor maalesef. Niyetim tartışmak değil sizinle ama sizin için Cyberpunk 2077 indireceğim ve RTX 5070 ile test gerçekleştireceğim. Bahsettiğiniz değerler ile frametime grafiğini de bir YouTube videosu ile paylaşacağım.

Muhtemelen yarın akşam sonuçları paylaşmış olurum. İnternetim iyi olmadığı gibi iş güç vs. derken fırsat bulmak zor oluyor.

Hatta böyle yaparak inceleme fikri de vermiş oldunuz. Böyle ezbere yorumlara karşı doğrudan sonuç gösterebilmek adına RTX 5070 ile özellikle 4K + MFG incelemesi hazırlayayım. Başka türlü ikna edemeyeceğiz insanları.

Tabi çok iyi olur NVIDIA appten overlay açın pcl sistem gecikmesinide ekleyin gostergeye. Bence sizi hiç uğraştırmayalım. Bu resimlere inanmazsanız diye de hardware unboxed'ın 5 gün önce yüklediği videoyu bırakayım sonuçlar ortada.

Dosya Ekleri

• b.webp
    759,6 KB · Görüntüleme: 36
  • b1.webp
    1,1 MB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
O videolar iyi güzelde hikayeli oyunlarda ben rahatsız olmadım dinamik frame generation açtım Alan Wake 2 bitirdim. Gecikme falan umurumda olmadı cünkü hissedilmiyor. 5080 kart.

O videolar iyi güzelde hikayeli oyunlarda ben rahatsız olmadım dinamik frame generation açtım Alan Wake 2 bitirdim. Gecikme falan umurumda olmadı cünkü hissedilmiyor. 5080 kart.

Konu rahatsız edip etmemesi değil arkadaş böyle bir gecikme koymadığını ve frame gen teknolojisini sağlıklı kullanmak için native 60 FPS zorunluluğu olmadığını savunuyor. Kart elinde olmasına rağmen kimin ezbere konuştuğu belli. Ayrıca Cyberpunk 2077'de gecikme o kadar fark ediyor ki örneğin araba bile süremiyorsunuz doğru düzgün geç tepki veriyor oyunla olan iletişim kesiliyor 50ms bile devasa bir süre.

Son düzenleme:
Ekran kartından vazgeçip SSD aldım arkadaşlar, tartışma olmasın.

Dediginiz gibi, "kesinlikle ve kesinlikle oyle olacak" gibi bir durum olmasa da "asla etki etmez base FPS'e bakmana bile gerek yok" demek de bir o kadar hatali olur. Oyun motoru, motion vector yapisi, frame pacing'i ne kadar duzgun isledigi gibi durumlar hayati derecede onemli. Yani base FPS 60'tan dusukse FG acildiginda input lag'in cok arttigi, gorsel artefaktlarin basladigi ve oyunun belirgin sekilde rahatsiz edici duzeye geldigi tamamen yanlış bir bilgi degil. Aksine sık sık boyle durumlarla karsilasabiliyoruz.

Yine de dedigim gibi o saydigim faktorlerin de onemi var. Yoksa bir oyunda base FPS 30 olmasina ragmen FG actiginda harika performans verir, otekinde base FPS 70 iken dahi FG acinca rezil olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…