Yine bir ezbere söylenen bilgi. Böyle bir şey yok. MFG için native performansının en az 60 FPS olması MFG deneyiminin "sağlıklı" olmasının bir koşulu veya zorunluluğu değil. Ayrıca yine ezbere söylendiği gibi oynanmayacak seviyede bir gecikme yaşatmıyor. Kaldı ki NVIDIA Reflex teknolojisi de bu derdin ilacı. Rahatsız olunan bir senaryoda reflex teknolojisi ile oldukça iyi sonuçlar alınıyor.
Kartlar hakkında ezbere yorumlardan ziyade kullanıcı deneyimlerine güvenin.
Zamanında elimdeki RTX 5070 incelemesini yapmıştım ve inceleme Cyberpunk 2077 örneği de mevcut. 4K Ultra - RT OverDrive - pt on - DLSS off olacak şekilde her ne kadar ortalama 4 FPS verse de 4K Ultra - RT OverDrive - pt on - DLSS Q - 4X MFG ile ortalama 82 FPS veriyor. Hani o akıcılık için gereken minimum FPS var ya, o da 70 FPS mesela. Yani MFG'nin "sağlıklı" çalışması için native performansın 60 ve üzeri olması zorunluluğu yok.
İlgili RTX 5070 incelemesi:
GİRİŞ
Herkese selamlar,
Sipariş verdiğim Inno3D markalı RTX 5070 ekran kartımı bugün teslim aldım. Her ne kadar internette RTX 5070 incelemeleri mevcut olsa da Inno3D markalı RTX 5070'in incelemesi pek bulunmuyor. Soğutma çözümü daha iddialı olan ve haliyle fiyatı da daha yüksek olan modellerin incelemesini bulmak daha kolay olsa da şu sıralar bazı markaların fiyatları düştüğünden, kullanıcılara fikir oluşturması için uygun fiyatlı olan RTX 5070'lerin de incelemesi olması adına Inno3D RTX 5070 Twin x2 OC'nin incelemesini yapmak istedim. Ayrıca Sosyal'den de inceleme paylaşmamı...
Konu sahibine gelirsek, RTX 5050 saf güç olarak RTX 4060 ile kafa kafaya görünüyor YouTube incelemelerinde. Bir nevi RTX 4060'ın MFG'li hali gibi aslında. Bu yüzden RTX 3060'tan yapılacak bir geçiş aslında saf güç konusunda çok da değmeyecek. Yapılan önerilere katılıyorum esasen, eğer azıcık daha bütçe arttırılıp RTX 5060 alınabilirse çok daha mantıklı bir yükseltme olacak.
Yine de eğer RTX 5050 için güzel bir indirim yakalanırsa, RTX 5060 için gerçekten bütçe arttırılamıyorsa o halde RTX 5050'ye geçilir diyeyim. MFG güzel teknoloji, aktif olarak kullanan biri olarak tavsiye ediyorum.