Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ratchet

Yetkin
Dayanamıyorum hep takılma yaşıyorum bu oyunda. Çok istiyorum oynamak ama olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar yardım eden herkese teşekkür ederim öncelikle sorunumu çözdüm diyebilirim.
  • Ayarları Custom yapmak.
  • Oyunun dosyalarını tekrardan doğrulamak.
Belki %100 halletmez ama çok etkiledi akıcılığı.

Ya biri bana bunu demişti de bulamadım yazısını. Acaba Technopat'ta mı yazmıştı bana?
Deneyeceğim.

Oyun zaten sabit FPS ki hocam.
Nexsus mod üzerinden fps sınırlamasını kaldırıp dediğimi deneyebilirsin ama micro takılmaların sorunu çoğunlukla yazılımdan ziyade, ekran kartı markasından kaynaklanıyor, aynı 3060'ın beş farklı modelinin 2 tanesinde yaşadığın sorunu, diğer üçünde yaşamıyorsun.
Umarım yazılımsaldır.

Normal.

Nexsus mod üzerinden FPS sınırlamasını kaldırıp dediğimi deneyebilirsin ama Micro takılmaların sorunu çoğunlukla yazılımdan ziyade, ekran kartı markasından kaynaklanıyor, aynı 3060'ın beş farklı modelinin 2 tanesinde yaşadığın sorunu, diğer üçünde yaşamıyorsun.
Umarım yazılımsaldır.

Diğer oyunlarda sıkıntı yok ama.

Elden Ring DX12 bir oyun ve shader'lari precompile da etmiyor. Bu yuzden siz oyunu oynadikca dinamik sekilde shader compile ediyor. Oyundaki stutter'larin en buyuk sebebi bu. RTSS ile FPS sinirlamak da ise yaramayacaktir zira sorun frame-pacing kaynakli degil, direkt oyunun temelinde yatan bir sorun.

Buna ek olarak oyunda zorlanmis bir V-Sync var. Bunu GPU'nuzun kontrol panelinden kapatabiliyorsunuz, kapatmak bir nebze ise yarayabilir. Buna ragmen oyununuzda stutter yasayabilirsiniz zira bu direkt FromSoftware'in yaptigi bir hata. Elden gelen tek sey, grafik ayarlarinizla cok fazla oynamamaya calisip, oyunda olabildigince fazla yeri gezmeye calismak. Bu sayede o bolgeye tekrar gititiginizde shader'lar zaten compile edildigi icin drop girmeyecektir (umarim).

Arkadaşlar yardım eden herkese teşekkür ederim öncelikle sorunumu çözdüm diyebilirim.
  • Ayarları Custom yapmak.
  • Oyunun dosyalarını tekrardan doğrulamak.
Belki %100 halletmez ama çok etkiledi akıcılığı.

Ya biri bana bunu demişti de bulamadım yazısını. Acaba Technopat'ta mı yazmıştı bana?

Çözüm