Jeff_Hardy

Becerikli
Merhaba, RTX 3060 Laptop kullanıcısıyım. Son güncellemelerden sonra ekran kartım devreden kesinlikle çıkmıyor, GPU etkinliğinde hiçbir uygulama olmamasına rağmen ve MSHybrid mod açık olmasına rağmen normal masaüstü uygulamalarında ekran kartı fanı sürekli olarak çalışıyor. HWMonitör ile görüntülediğimde sürekli 15-20W arası bir güç tüketimi mevcut fakat hangi uygulama tarafından kullanıldığını bilmiyorum. MSI GP76 Leopard kullanıyorum, bu sorun varken power tuşu turuncu yanıyor, yani ekran kartı kullanımda görünüyor ancak NVIDIA'da hiçbir uygulama açık değil olarak görünüyor.

1757792354702.webp

5 farklı sürücü denedim, en güncel sürüme güncelledim, format attım ancak sorun devam ediyor.

Genellikle, entegre GPU'ya çalışmaya ayarlı olsa dahi ''Feature Manager'' mod seçme programı NVIDIA'da çalışıyor.

Merhaba, bu sorun NVIDIA driver güncellemelerinden önce yoktu, şimdi eski sürümde bile sürekli ekran kartı devredeymiş gibi davranıyor ve hala Power tuşundaki ışık hiç aralıksız turuncu şekilde yanıyor. EC reset yapmış olmama rağmen sorun düzelmedi. Bir de sürekli Feature Manager programı harici GPU'da çalışıyor, Nvidia ve windows ayarlarında entegre gpu seçili olmasına rağmen sürekli prgoram kendi kafasına göre nvidia etkinliğinde aktif görünüyor. Programı kapatınca nvidia gpu etkinliği kısmında kayboluyor ancak laptop hala ekran kartı fanını açmaya ve harici gpu kullanmaya devam ediyor, HWMonitör ile baktığımda da watt çektiğini görebiliyorum. Bu durum hem gereksiz ısınmaya hem de yarı yarıya pil ömrünü yemesine neden oluyor. Normalde 5-6 saat ekran süresi verebilen cihaz şu anda 2-3 saati zor görür durumda. Cihaza daha yeni format attım ve tüm driverları güncel.