Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Oyun fakretmeksizin saçma salak bir anda FPS 3-4 saniyeliğine 1'e düşüyor. Nasıl çözerim? Sistem özelliklerim şu şekilde:
  • R5 7600X
  • 750W 80+Gold MSI PSU.
  • NZXT Kraken X53 AiO.
  • Kingston Fury Beast RGB DDR5 32 GB 5200MHz.
  • Gigabyte B650M DS3H.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz olay çok ekstrem bir durum
Öyle bir ekran kartıyla oyun oynarken FPS'nin aniden 1'e düşmesinin birçok sebebi olabilir. İşlemciden olabilir ama işlemci 1 FPS gibi anlık düşüşlere neden olması için işlemcide soğutma fanı olmaması lazım. O yüzden sorun işlemcide değil de, kullandığınız depolama birimiyle alakalı diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz olay çok ekstrem bir durum.
Öyle bir ekran kartıyla oyun oynarken FPS'nin aniden 1'e düşmesinin birçok sebebi olabilir. İşlemciden olabilir ama işlemci 1 FPS gibi anlık düşüşlere neden olması için işlemcide soğutma fanı olmaması lazım. O yüzden sorun işlemcide değil de, kullandığınız depolama birimiyle alakalı diye düşünüyorum.

Samsung 980 Pro var hocam 1 TB. Bu olay yaşanmıyordu zaten kısa süre öncesine kadar. En son bir sürücü Update'i yapmıştım ondan sonra yaşanmaya başladı fakat forumlarda sürücüden dolayı benzer bir konu açan görmediğim için bu ihtimalden olup olmadığı konusunda da emin değilim.

Samsung 980 Pro var hocam 1 TB. Bu olay yaşanmıyordu zaten kısa süre öncesine kadar. En son bir sürücü Update'i yapmıştım ondan sonra yaşanmaya başladı fakat forumlarda sürücüden dolayı benzer bir konu açan görmediğim için bu ihtimalden olup olmadığı konusunda da emin değilim.
Eski sürücüye geri dönünce sorun düzeliyor mu?

Eski sürücüye geri dönünce sorun düzeliyor mu?

Hiç denemedim hocam. Şu an sorunu bir daha yaşamaya çalışıyorum olmuyor nedense şimdi de :)

Bazen sürücüler sorun çözebileceği gibi sorun da getirebiliyor beraberinde. Dilerseniz DDU ile kaldırıp eski sürüme geçmeyi deneyin.
NVIDIA'nın son sürücüsü direkt bozuk stuttering problemleri çok fazla 546.01 veya 537.58 sürümlerinde bir problem yok, NVIDIA'nın forumunda bu konu hakkında bir sürü şikayet var ama NVIDIA hala düzeltemedi.

Çözüm
NVIDIA'nın son sürücüsü direkt bozuk stuttering problemleri çok fazla 546.01 veya 537.58 sürümlerinde bir problem yok, NVIDIA'nın forumunda bu konu hakkında bir sürü şikayet var ama NVIDIA hala düzeltemedi.

Anladim hocam teşekkürler. Son Update cikmadan bir onceki gece yarin guncellerim demistim yarin yeni Update cikinca onu yükleyeyim demistim. Keske arastirsaydim.