RTX 3060 sistemde ekran kapanıp fanlar hızlı dönüyor

sommergewitter

Gelişen
MSI Afterburner'da Power limit %100'de iken FurMark & heaven benchmark & OCCT testlerinde ekran siyah olup fanlar hızlanıyor, fakat Power Limit'i %70'e çektiğimde hiçbir sorun yaşamıyorum. PSU kaynaklı olup güç yetmediğini düşünmekteyim, düşüncelerinizi alabilir miyim?

Sistem Özellikleri:
11th Gen Intel(R) Core(TM) i7-11700 @ 2.50GHz
32 GB 3200MHz RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060
500GB M.2 SSD
1TB Seagate HDD
650W PSU.

Bozuk NVIDIA ekran kartları hacım. Ben bu yüzden çöp NVIDIA'dan AMD'ye geçtim sıkıntısız kullanıyorum.

Neyse sorununuza gelirseniz aynı sıkıntıyı Gigabyte Eagle 3060ti ekran kartımla da yaşamıştım ama bu sorunu sadece oyunlarda yaşıyordum testlerde hiçbir sıkıntı çıkmıyordu. Yalnız bu sıkıntıyı 2 yıl yaşamadıktan sonra bir anda yaşayınca sıkıntının kartta olduğunu düşünmüştüm. NVIDIA ayarları, windows ayarları, format, kablo değişimi vb. her şeyi denemiştim ama sorunumu çözememiştim. Sizin gibi undervolt yaparak çözmüştüm. Bir kaç ay sonra ise bilgisayarıma format atınca bu ayarlar gitmişti ama ben hatırladığım için öyle kullanmaya devam etmiştim ve bir daha tekrarlamamıştı. Sonra kartımı sattım ve yeni sahibi de bana böyle bir sıkıntı yaşamadığını belirtti.

Zaten bu karttan kurtulduktan sonra RX 7800XT gibi daha yüksek enerji tüketen bir karta geçiş yaptığım halde sıkıntım devam etmedi dolayısıyla olayın PSU kaynaklı olmadığını düşünüyorum. Az az undervolt yaparak olayın kendini tekrarlamadığı noktayı bulup bir süre öyle kullanmanızı önerebilirim. Sebebi tam olarak tespit edemedim o yüzden çözümünü öneremiyorum maalesef ki...

Hocam sorun ekran kartından olsaydı, %70'de çalışırken sıkıntısız olması normal mi? Bilmediğimden soruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…