Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ElbaNrosSS

Yetkin
Sürücüleri yeniden kurdum ama halen aynı.

1756719643247.webp

DDU ile 566.36 sürümünü kur rehebere göre yap. Daha sonra sağ alttaki tüm programları kapatıp Görev Yöneticisi'ni aç tekrar bakalım.

DDU ile 566.36 sürümünü kur rehebere göre yap. Daha sonra sağ alttaki tüm programları kapatıp Görev Yöneticisi'ni aç tekrar bakalım.

Eski ekran kartını takip kaldırıp yeni ekran kartınımı takacağım.

Memory clock hızının artması tamamen monitör ile alakalı boştaki güç tüketimini ortalama 30W artırıyor. Hem israf olan elektrik parası hem de gereksiz olarak ekran kartının sürekli olarak belleklerinin son hızda çalışması akıl karı bir iş değil. Bu sebeple 2 monitör kullanımı ve yüksek tazeleme oranı bunu tetikler, sürücü değişikliği genellikle bu sorunu çözmez. 60 Hz de almak sorunu çözmediyse sorunun çözüleceğini çok sanmıyorum.

Memory clock hızının artması tamamen monitör ile alakalı boştaki güç tüketimini ortalama 30W artırıyor. Hem israf olan elektrik parası hem de gereksiz olarak ekran kartının sürekli olarak belleklerinin son hızda çalışması akıl karı bir iş değil. Bu sebeple 2 monitör kullanımı ve yüksek tazeleme oranı bunu tetikler, sürücü değişikliği genellikle bu sorunu çözmez. 60 Hz de almak sorunu çözmediyse sorunun çözüleceğini çok sanmıyorum.

Arada bir son hıza alıyor hocam. Boşta kullanım değişmiyor 2-3.

Hocam fan ayarlanmıyor göstergede 0 fan hızı yazıyor ama çalışıyor fanlar.
Ekran kartı: RTX 3060 Ti Palit Dual.

Fanları tamir etmiş olabilirler ya da hız kontrolü için gerekli olan kablosu gevşemiş ya da kopmuş olabilir. Kartın içini kontrol edebiliyorsan sök bak fanların kabloları nasıl diye.

Çözüm