Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ElbaNrosSS

Yetkin
Sürücüleri yeniden kurdum ama halen aynı.

1756719643247.webp

Selamlar hocam benimde aynı sıkıntı vardi cift monitör kullanırken veya ana monitörün tazeleme hızı artınca mhz değeri artıyordu.
Pek bir zararını görmedim zaten kartınız boşta fan açmıyorsa dert edilecek bir şey değil genel bir sorunu

DDU ile güvenli modda temizledim driverları internet kapattım tabii şu an sürücüleri kuruyorum güncel sitesinden.

Selam hocam benim de aynı sıkıntı vardi cift monitör kullanırken veya ana monitörün tazeleme hızı artınca MHz değeri artıyordu.
Pek bir zararını görmedim zaten kartınız boşta fan açmıyorsa dert edilecek bir şey değil genel bir sorunu.

Ses yapıyor hocam 60 Hz de bile 180'e alınca da bir şey değişmiyor.

DDU ile güvenli modda temizledim driverları internet kapattım tabii şu an sürücüleri kuruyorum güncel sitesinden.

Ses yapıyor hocam 60 Hz de bile 180'e alınca da bir şey değişmiyor.

Ekran kartı direk değişken olmayıp sabit MHz değerine de sahip olabilir, bunun bir zararı da yok açıkçası. Fanlar boşta yüzde kaç dönüyor ve yükte GPU kaç derece görüyor? Bakımdan dolayı ses yüksek geliyor olabilir çünkü fanlar VRAM ısısına göre değil çekirdek ısısı sensörüne göre çalışır.

Ekran kartı direk değişken olmayıp sabit MHz değerine de sahip olabilir, bunun bir zararı da yok açıkçası. Fanlar boşta yüzde kaç dönüyor ve yükte GPU kaç derece görüyor? Bakımdan dolayı ses yüksek geliyor olabilir çünkü fanlar VRAM ısısına göre değil çekirdek ısısı sensörüne göre çalışır.

Ekran kartı açılmamış.

Sürücüleri DDU ile kaldırıp 580 öncesi bir versiyon indirin.

DDU'u ile kaldırdım 576.88'i indirdim şu an kuruluyor yeniden başlatacağım BIOS da bir ayar falan yapmam gerekir mi bundan önce GTX 1660 Ti vardı.

Son düzenleme:
Wallpaper Engine'ya da arka planda bilmediğin farklı bir yazılım çalışıyor ondan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Sağ alttaki tüm programları kapatıp tekrar kontrol eder misin?

Kapattım hocam tek sorunum ses yapıyor boşta fan sesi kart 40 derece boşta 1 2 kullanıyor ama fanlar halen çalışıyor.