ElbaNrosSS
Yetkin
Sürücüleri yeniden kurdum ama halen aynı.
Hocam fan ayarlanmıyor göstergede 0 fan hızı yazıyor ama çalışıyor fanlar.
Ekran kartı: RTX 3060 Ti Palit Dual.
Selam hocam benim de aynı sıkıntı vardi cift monitör kullanırken veya ana monitörün tazeleme hızı artınca MHz değeri artıyordu.
Pek bir zararını görmedim zaten kartınız boşta fan açmıyorsa dert edilecek bir şey değil genel bir sorunu.
Çift monitör kullanıyorum. Yan monitörüm 60 Hz ana monitörüm 180 Hz değerinde. Ana monitör boşta bile olsa 180 Hz değerinde 1990 MHz kullanıyor bu da zaten alabileceği maksimum MHz değeri. Şu an 120 Hz değerine düşürdüm ve şu anda 192 MHz değerlerini falan görüyor maksimum.
Ana monitörü tekrar 180 Hz yaptığımda değerler yine 1990 maksimum MHz değerine çıkıyor. Ekran kartı Gigabyte gaming OC 6800XT, ana monitör 24G4X. Ekran kartı driverim en güncel sürümde.![]()
![]()
- Ruindry
- 6800xt hızı
- Forum: Teknik Destek
Sürücüleri DDU ile kaldırıp 580 öncesi bir versiyon indirin.
DDU ile güvenli modda temizledim driverları internet kapattım tabii şu an sürücüleri kuruyorum güncel sitesinden.
Ses yapıyor hocam 60 Hz de bile 180'e alınca da bir şey değişmiyor.
Ekran kartı direk değişken olmayıp sabit MHz değerine de sahip olabilir, bunun bir zararı da yok açıkçası. Fanlar boşta yüzde kaç dönüyor ve yükte GPU kaç derece görüyor? Bakımdan dolayı ses yüksek geliyor olabilir çünkü fanlar VRAM ısısına göre değil çekirdek ısısı sensörüne göre çalışır.
Sürücüleri DDU ile kaldırıp 580 öncesi bir versiyon indirin.
Şuan için bir ayar yapmayın.Ekran kartı açılmamış.
DDU'u ile kaldırdım 576.88'i indirdim şu an kuruluyor yeniden başlatacağım BIOS da bir ayar falan yapmam gerekir mi bundan önce GTX 1660 Ti vardı.
Wallpaper Engine'ya da arka planda bilmediğin farklı bir yazılım çalışıyor ondan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Sağ alttaki tüm programları kapatıp tekrar kontrol eder misin?
Manuel fan ayarı yaptınız mı?Kapattım hocam tek sorunum ses yapıyor boşta fan sesi kart 40 derece boşta 1 2 kullanıyor ama fanlar halen çalışıyor.