Ruindry

Yetkin
Makaleler
1
Çift monitör kullanıyorum. Yan monitörüm 60 Hz ana monitörüm 180 Hz değerinde. Ana monitör boşta bile olsa 180 Hz değerinde 1990 MHz kullanıyor bu da zaten alabileceği maksimum MHz değeri. Şu an 120 Hz değerine düşürdüm ve şu anda 192 MHz değerlerini falan görüyor maksimum.
1727508241874.webp
Ana monitörü tekrar 180 Hz yaptığımda değerler yine 1990 maksimum MHz değerine çıkıyor. Ekran kartı Gigabyte gaming OC 6800XT, ana monitör 24G4X. Ekran kartı driverim en güncel sürümde.
1727508312031.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 6900XT kullanırken freesync ya da adaptif değişken yenileme hızı açınca düzeliyordu. Bunun haricinde CRU'dan özel çözünürlük oluşturabilirsin.

Ben 6900XT kullanırken freesync ya da adaptif değişken yenileme hızı açınca düzeliyordu. Bunun haricinde CRU'dan özel çözünürlük oluşturabilirsin.

Adaptive Sync açık hocam. O CRU denilen şeyden nefret ediyorum olmuyor 2 kere denedim no signal ekranında kalıyor her seferinde driver silerken buluyorum kendimi. Oradan bit veya hz düşürünce normal oluyor zaten biliyorum ama bunu zaten 120 hz değerine düşünce de düzeliyor hocam ya. Biraz araştırdım sanırım bu AMD kartların çoğunda çift monitör ve yüksek yenileme hızlı monitörlerde oluyormuş galiba. Tek problem ettiğim şey bunun yüzünden fanların 5 dakkada bir sürekli kapanıp açılması uzun vadede kendini yıpratır mı?

Adaptive Sync açık hocam. O CRU denilen şeyden nefret ediyorum olmuyor 2 kere denedim no signal ekranında kalıyor her seferinde driver silerken buluyorum kendimi. Oradan bit veya hz düşürünce normal oluyor zaten biliyorum ama bunu zaten 120 hz değerine düşünce de düzeliyor hocam ya. Biraz araştırdım sanırım bu AMD kartların çoğunda çift monitör ve yüksek yenileme hızlı monitörlerde oluyormuş galiba. Tek problem ettiğim şey bunun yüzünden fanların 5 dakkada bir sürekli kapanıp açılması uzun vadede kendini yıpratır mı?
Özel fan profili oluştur, büyük ihtimalle bellek sıcaklığından dolayı yapıyordur. Emin de olamadım.

Son düzenleyen: Moderatör: