desire doue 27
Becerikli
70-80 dereceler yük altında ise gayet normal, boşuna açmışsınız.
Alternatif olarak bu da kullanılabilir. Thermal Grizzly TG Putty Pro - GPU ve PCB Uygulamaları için Yüksek Performanslı Elektriksel İletken Olmayan Termal Macun, 30g : Amazon.com.tr: BilgisayarMarkaların serilerini ezbere bilmediğim için doğru öneri verebilmek adına teyit amaçlı soruyorum. Model farklılıkları soğutma bloklarında değişikliğe neden olabiliyor.
VRAM için 0.5 mm, VRM için 1.0 mm ve backplate için 1.5 mm almalısınız. Bir de macunu değiştirin; MX6 tercih edebilirsiniz.
Pedin markasını da attım.
ARCTIC TP-3: Premium Performans Termal Ped, 100 x 100 x 0,5 mm (1 Adet) - Yüksek Performans, Özellikle Yumuşak, İdeal Boşluk Doldurucu, Köprü Boşlukları, Termal Pedler gpu, Termal ped CPU : Amazon.com.tr: Ofis ve Kırtasiye
ARCTIC TP-3: Premium Performans Termal Ped, 100 x 100 x 0,5 mm (1 Adet) - Yüksek Performans, Özellikle Yumuşak, İdeal Boşluk Doldurucu, Köprü Boşlukları, Termal Pedler gpu, Termal ped CPU : Amazon.com.tr: Ofis ve Kırtasiyewww.amazon.com.tr
Şekildeki kart referans alınarak boyutları belirttim. Ayrıca fabrikasyonda 1 mm belirtmişler; ancak blok hava ile temas etmesi sebebiyle GPU'nun sıcaklığının aşırı yükseldiğini belirtmişler. Bu yüzden 0.5 mm almanızı tavsiye ederim.
70-80 dereceler yük altında ise gayet normal, boşuna açmışsınız.
Öncelikle Gigabyte'a mail at. Kullanılan padler kaç mm onlar sana tablosunu atar. 2. Olarak daha uyguna halletme imkanın yok. Çünkü padlerden biri 0.5mm olup diğeri 1mm olursa ve sen gidip iki yere de 0.5 pad alırsan ucuza buldum diyip. O zaman 1mm pad koyman gereken yerde boşluk olacak ısı iletemeyecek kartın. Her halükarda ayrı ayrı mm değerlerine sahip pad almaktansa putty alman daha mantıklı. Şuan zaten bir pad ₺900 civarında 3 adet ayrı mm değerine sahip pad alsan da 1 adet putty alsanda aynı paraya gelecek. Putty daha garanti en azından boşluk kalmaz. Şuan bütçen yoksa bir süre bu parçalanmış padler ile kullan ısı değerlerini takip et. Olumsuz durum yaşarsan kartını fazla yormazsın padleri yenileyene kadar.Normalde o kadar isinmiyordu garip oyunlarda bile ısınıyor.
Daha uygun bir şey lazim hocam cok yuksek fiyatlar en fzla 700 800'e halledemez miyim termal pedi.
Öncelikle Gigabyte'a mail at. Kullanılan padler kaç mm onlar sana tablosunu atar. 2. olarak daha uyguna halletme imkanın yok. Çünkü padlerden biri 0.5mm olup diğeri 1mm olursa ve sen gidip iki yere de 0.5 pad alırsan ucuza buldum deyip. O zaman 1mm pad koyman gereken yerde boşluk olacak ısı iletemeyecek kartın. Her halükarda ayrı ayrı mm değerlerine sahip pad almaktansa PuTTY alman daha mantıklı. Şu an zaten bir pad ₺900 civarında 3 adet ayrı mm değerine sahip pad alsan da 1 adet PuTTY alsanda aynı paraya gelecek. PuTTY daha garanti en azından boşluk kalmaz. Şu an bütçen yoksa bir süre bu parçalanmış padler ile kullan sıcaklık değerlerini takip et. Olumsuz durum yaşarsan kartını fazla yormazsın padleri yenileyene kadar.