NVIDIA DLSS gerçekten mucize gibi. Çoğu oyunda sırf Native çözünürlük takıntım olduğu için DLAA kullanıyorum fakat bir kere denemek için GTA 5 Enhanced'de DLSS 4 Performance moduna aldım. Hareket halindeyken bile göze çarpan bir bozulma neredeyse olmuyordu. Üstelik FPS değerim de epey artıyordu.

AMD bu kaliteye FSR 4 ile ancak yaklaşabildi, o da adamakıllı oyun desteklemiyor. Yani Sony özel oyunları dışında çok fazla FSR 4 destekli oyun göremiyoruz. NVIDIA tarafında ise en alakasız oyunlarda bile DLSS 4 desteği oluyor. Hatta DLSS 2 kullanan ve DLAA seçeneği sunmayan eski oyunları bile tek tıkla DLSS 4'e geçirip DLAA aktif edebiliyorsunuz.

AMD'de bunu yapabilmek için oyunun FSR 3.1 entegre etmiş olması gerekiyor. FSR 3.0 ve önceki sürümleri kullanan oyunlarda hiçbir şey yapamıyorsunuz, DLL Swap taktiği FSR 3.1 öncesinde çalışmıyor. Çoğu durumda OptiScaler gibi çözümler kullanmak zorunda kalıyorsunuz, şaka gibi.

AMD oyun geliştiricilere baskı yapıp oyunlara FSR 4'ü entegre edilmesini sağlamadığı sürece, yani insanlar FSR 4 kullanmak için GitHub'dan 3. parti araç indirmek zorunda kaldığı sürece bu iş yürümez.

FSR 4'ün RDNA 4'ten önceki mimarilerde desteklenmemesi de cabası. NVIDIA, DLSS 4.5'in en ağır Preset L modelini bile RTX 20 serisine kadar getirdi. Üstelik RTX 20 serisi kartlar F/P8 desteklemiyor, F/P8 desteği RTX 40 serisi ile geldi. RTX 20 serisinde INT8 desteği bile yok! Ona rağmen NVIDIA çatır çatır yapabiliyor. AMD ise F/P8 desteği yok bahanesiyle RDNA 2/3 için FSR 4 desteği getirmemekte ısrar ediyor.

INT8 desteğinin RTX 2000 serisinde bile olmadığını iddianıza kanıt sunabilir misiniz? Çünkü, AMD'de RX 5500XT'de bile INT8 varken NVIDIA RTX 2000 serisinde INT8 desteğinin olmaması imkansız bir durum.

Hatta şöyle belirteyim, RX 5700XT'de bile INT8 desteği yokken RX 5500XT'de var. FSR4 hiçbir yolla (optiscaler) bu durumda Navi10 kartlarda düzgün çalışmıyor.

RTX 2000 serisinin INT8 desteği olmaması imkansız diyebilirim çünkü NVIDIA DLSS 2'den beri ML (machine learning) hep aynı model üzerine inşaa ederken, FSR 4 ile AMD daha yeni ML kullanıyor. FP8 desteği olmayabilir ama INT8 desteği olmama ihtimali yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Frame gen her oyunda maalesef fark edilir bir mouse gecikmesi yaratıyor. En azından benim için durum bu.
Ben böyle bir sorun yaşamadım ama sistemden sisteme fark olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam sizin kart resmî olarak destekliyordu Frame Gen. Ben mod kurmama rağmen sorun yaşamayıp sizin resmî Frame Gen ile bunu yaşamanız ilginç...

Ben böyle bir sorun yaşamadım ama sistemden sisteme fark olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam sizin kart resmî olarak destekliyordu Frame Gen. Ben mod kurmama rağmen sorun yaşamayıp sizin resmî Frame Gen ile bunu yaşamanız ilginç...
Sorun yaşamadığım şey yok zaten. Çileden çıktım en sonunda. Artık AAA oyunu oynamıyorum.