Merhaba arkadaşlar,
Bende şu an RTX 3070 var, ikinci el RX6800 ile takas etmek istiyorum mantıklı bir takas olur mu?
Takas yapmak istememin sebebi VRAM fazlalığı ve daha güçlü bir ekran kartı olması. Saf güç bakımından.
Oyunlarımı 2K'da oynuyorum.
İşlemcim Ryzen 5 5600X
Anakart B550.
RAM 32 GB.
Merhaba arkadaşlar,
Bende şu an RTX 3070 var, ikinci el RX6800 ile takas etmek istiyorum mantıklı bir takas olur mu?
Takas yapmak istememin sebebi VRAM fazlalığı ve daha güçlü bir ekran kartı olması. Saf güç bakımından.
Oyunlarımı 2K'da oynuyorum.
İşlemcim Ryzen 5 5600X
Anakart B550.
RAM 32 GB.
Gecilir. Bir karttan bir karta gecis icin illa kas gucu farki olmasi gerekmez. Uzun vadede birisi VRAM yuzunden oyunlari acmakta zorluk cekiyorken digeri catir catir oyun oynatacak. Zamaninda sirf 8 GB VRAM oynadigim oyunlara yetmiyor diye 2080S'i satip 6800 almistim ama 6800'u ucuza bulmasam 6700 XT gecisine bile raziydim cunku olan kas gucunu VRAM yuzunden kullanamamak gibi bir gercek var. Insanlar bu DLSS ve RTX gibi olaylara cok kafa takiyor, DLSS ve RTX olmadan da bir oyunu oynarsin ama kabul edilebilir VRAM sinirlarinin uzerinde bir VRAM'e sahip olmayan ekran kartiyla direkt oyunu oynayamazsin veya berbat bir deneyim elde edersin. Su an icin 8 GB VRAM'li bir karti degistirmek icin butcesi olan birisi, karsiliginda kas gucu kazanmasa bile mantikli bir degisim yapmis olur.