AMD'nin genel olarak yarattığı sorunları söyleyebilir misiniz?

Caner uncu hocamın ve forumda bulunan birkaç kişi daha yaşadığı olay oyunlarda oynatmayacak kadar takılmalar yaşatması en basitinden.
@Geraltın kılıcı hocam Linux'a geçerek çözdü bu olayı.
AMD kart çıkartılıp NVIDIA muadili takılınca herhangi bir sıkıntı olmadan aynı oyunu oynayabiliyor.

Caner uncu hocamın ve forumda bulunan birkaç kişi daha yaşadığı olay oyunlarda oynatmayacak kadar takılmalar yaşatması en basitinden.
@Geraltın kılıcı hocam Linux'a geçerek çözdü bu olayı.
AMD kart çıkartılıp NVIDIA muadili takılınca herhangi bir sıkıntı olmadan aynı oyunu oynayabiliyor.
Bir kaç kişi yaşadı diye herkes yaşayacak diye bir şey yok. Bende 6600XT kullanıyorum ve bir problem yaşamıyorum mesela. Nvidia alıp sorun yaşayan da var AMD kullanıp yaşayanda var. AMD'de sorun yaşayanların bir çoğu hep eski nesil kartlarda sorun yaşadığını gözlemledim. 6000 serisi ve üstünde daha az sorun yaşayan çıkıyor. Genelleme yapmak bence doğru değil.

Birkaç kişi yaşadı diye herkes yaşayacak diye bir şey yok. Bende 6600XT kullanıyorum ve bir problem yaşamıyorum mesela. NVIDIA alıp sorun yaşayan da var AMD kullanıp yaşayanda var. AMD'de sorun yaşayanların birçoğu hep eski nesil kartlarda sorun yaşadığını gözlemledim. 6000 serisi ve üstünde daha az sorun yaşayan çıkıyor. Genelleme yapmak bence doğru değil.

Tabii her kartta olacak diye bir şey yok ama NVIDIA kullananlar da 200/1 ise AMD kullananlarda 200/5 olarak durum değişiyor. Bende AMD kart kullanıyorum ben yaşamadım arkadaşlarımda 570, 6600, 6600 XT var onlarda yaşamıyor ama biz yaşamadık diye başkasının başına gelmiyor değil ve şu da var;

'AMD ekran kartları cidden sorunlu mu?' konusundaki mesaj AMD ekran kartları cidden sorunlu mu?

5060 Ti modelinin VRAM'i 8 GB olmazsa 10-12 GB olursa onu alabilirsiniz.

Hocam ya bu kartla devam ederim ya da alırım şu anlık öylesine sordum ama 8 GB VRAM istemem çünkü 1440P geçersem kart tam anlamıyla "elimde kalır" yani. 7800 XT'nin fiyatlar düşerse falan belki onu alırım yahut belki de 4070 gibi bir şey alırım.

'AMD ekran kartları cidden sorunlu mu?' konusundaki mesaj AMD ekran kartları cidden sorunlu mu?

Attığınız konudaki arkadaş AMD'den NVIDIA'ya geçti. Ve bu olaydan sonra 4060 ile düşük FPS sorunu yaşıyorum diye en az 2 tane konu açtı. Sonradan birkaç ayar yapıp düzelttim demişti yanlış hatırlamıyorsam. 50 tane kart değiştirip zar zor toparladıysa bence sistemde değil onu kullananda sorun vardır.

Sizin de dediğiniz gibi 5/200 oldukça düşük. Eğer gerçekten sorunlu kartlar satsaydı Intel gibi patlardı AMD de. Bu söylediklerim özellikle RX6000 ve sonrası için geçerli. Kendimde RX570 ve RX 6600 XT kullandım bu arada. NVIDIA çok daha stabil olsa da stutter falan hikâye artık. Geçti o günler. Asıl mevzu teknoloji. AMD doğru düzgün teknoloji geliştiremiyor. Hep NVIDIA'nın gerisinden geliyor. NVIDIA da mükemmel değil zaten. %15 performans düşüren son mevzuyu herkes biliyor. Filtreler yeni Update ile varsayılan olarak kapalı geliyor. Hâlâ çözmelerini bekliyoruz…