Merhaba arkadaşlar halihazırda sistemimi güncellemek istiyorum. Anakart, işlemci, RAM ve SSD almak istiyorum. Ekran kartım MSI RTX 3070.
Güncel soket 1851. Intel Core Ultra 9 285K mi alsam yoksa 14. nesilden 14900KS mi? Bu konuda kararsız kaldım. Ultra serisinin daha tam oturmamasından dolayı çeşitli performans sorunları olduğu söyleniyor. Grafik tasarım yapıyorum, Adobe programlarını kullanıyorum. Oyun olarak da FC25-26, Valorant ve PUBG Mobile oynuyorum (Gameloop Emulator).

Diğer düşündüğüm parçalar ise şöyle:
  • MSI Z890 Gaming Plus Wi-Fi
  • 2x32 GB RAM (Kingston, G.SKILL veya Corsair olabilir.) > Kingston Beast 32 GB 6800 MT
  • Samsung 9100 Pro 1 TB NVMe M2
Halihazırda Corsair H100i soğutucum ve Seasonic M12ii 620W Bronze güç kaynağım var. Bu şekilde üstte yaptığım kombinasyonları bu sistemde kullanabilir miyim? Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam elinde ki PSU biraz sıkıntılı, daha doğrusu yetmeme ihtimali var. 14.nesil fiziksel olarak hatalı diye biliyorum düzelttiler mi bilmiyorum. Ultra serisi başarısız sayılır. Neden İntel tercih ediyorsunuz? AMD alsanız daha iyi performans elde edeceksiniz.

Hocam elinde ki PSU biraz sıkıntılı, daha doğrusu yetmeme ihtimali var. 14.nesil fiziksel olarak hatalı diye biliyorum düzelttiler mi bilmiyorum. Ultra serisi başarısız sayılır. Neden İntel tercih ediyorsunuz? AMD alsanız daha iyi performans elde edeceksiniz

Hesaplamalara göre PSU yeterli gibi görünüyor ama ben de emin değilim.Fiziksel ne tür hataları var oyun ağırlıklı olmayacağı için İntel düşündüm.

14. nesil Intel işlemcilerden uzak durmanı öneririm. Ryzen 9950X öneririm. Core Ultra 9 285k ise F/P değil. Adobe yazılımlarında birbirlerine yakın performans verir diye düşünüyorum Ryzen 9950X ve Ultra 9 285k.