Hesaplamalara göre PSU yeterli gibi görünüyor ama ben de emin değilim.Fiziksel ne tür hataları var oyun ağırlıklı olmayacağı için İntel düşündüm.
Mesela hesaplamalara göre Seasonic Focus+ 750W, 3080ti + 11400 beslemesi lazım ama realitede besleyemiyor (sorunlu). Bundan dolayı 6 yıl aradan sonra değişim aldım hatta Seasonic'ten. :rofl:
Kesinlikle AMD alın bu arada.

Merhaba arkadaşlar halihazırda sistemimi güncellemek istiyorum. Anakart, işlemci, RAM ve SSD almak istiyorum. Ekran kartım MSI RTX 3070.
Güncel soket 1851. Intel Core Ultra 9 285k mi alsam yoksa 14. nesilden 14900KS mi? Bu konuda kararsız kaldım. Ultra serisinin daha tam oturmamasından dolayı çeşitli performans sorunları olduğu söyleniyor. Grafik tasarım yapıyorum, Adobe programlarını kullanıyorum. Oyun olarak da FC25-26, Valorant ve PUBG Mobile oynuyorum (GameLoop emulator).

Diğer düşündüğüm parçalar ise şöyle:
  • MSI Z890 Gaming Plus Wi-Fi
  • 2x32 GB RAM (Kingston, G.Skill veya Corsair olabilir.) > Kingston Beast 32 GB 6800 mt.
  • Samsung 9100 Pro 1 TB NVMe M.2
Halihazırda Corsair H100i soğutucum ve Seasonic M12ii 620W Bronze güç kaynağım var. Bu şekilde üstte yaptığım kombinasyonları bu sistemde kullanabilir miyim? Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

AMD tarafına yönelin. 14. nesil Intel işlemciler rezalet zaten. 285k düşünülebilirdi ancak Intel 1 kere güven kaybetti zaten. Riske girmeye değmez.

Eğer uzun süreli grafik tasarımı yapıyorsanız seçtiğüniz anakart zaten size yetmez.

RAM kapasitesi doğru bir tercih olmuş. F/P olarak bir model seçilir.

Gen5 SSD'yi pasif soğutmayla, hele o anakartla soğutamazsınız. Ekstra bir soğutma almanız gerekir. Gen5 1TB yerine gen4 2TB alın daha iyi.

H100I'nin AM5 desteği var görünüyor. Yalnız uzun süreli işlerde yetmeyebilir. Geçici olarak kullanılır anca.

PSU'yu direkt değiştirin zaten.

Altta bırakacağım parçaları değerlendirebilirsiniz;

İşlemci: https://www.akakce.com/islemci/en-u...n-alti-cekirdek-4-3-ghz-fiyati,680082588.html (23.500TL)

Taksit imkanı istiyorsanız; 7950X.

Anakart: MSI X670E GAMING PLUS WIFI AMD X670 Soket AM5 DDR5 7800+(OC) MHz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart : Amazon.com.tr: Bilgisayar (12.500TL, 3 taksit.)

RAM: https://app.hb.biz/RrA7HAMsoheP (12.400TL, 6-9 taksit.)

SSD: MSI SSD SPATIUM M480 PRO PCIE 4.0 NVME M.2 2TB R:7400 W:7000 : Amazon.com.tr: Bilgisayar (6.600TL, 3 taksit.)

PSU: Enermax Revolution D.F. X 1200W 80+ Gold Full Modüler 120mm Fanlı ARGB Güç Kaynağı (ERT1200EWT) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili (6 ay taksite makul bir vade farkı mevcut. Total; 6.680TL, aylık 1.100TL gibi bir ödemesi var.)

Kasa modelini yazabilirseniz ona uygun nir soğutma veya başka bir kasa önerebilirim.

AMD tarafına yönelin. 14. nesil Intel işlemciler rezalet zaten. 285k düşünülebilirdi ancak Intel 1 kere güven kaybetti zaten. Riske girmeye değmez.

Eğer uzun süreli grafik tasarımı yapıyorsanız seçtiğüniz anakart zaten size yetmez.

RAM kapasitesi doğru bir tercih olmuş. F/P olarak bir model seçilir.

Gen5 SSD'yi pasif soğutmayla, hele o anakartla soğutamazsınız. Ekstra bir soğutma almanız gerekir. Gen5 1TB yerine gen4 2TB alın daha iyi.

H100I'nin AM5 desteği var görünüyor. Yalnız uzun süreli işlerde yetmeyebilir. Geçici olarak kullanılır anca.

PSU'yu direkt değiştirin zaten.

Altta bırakacağım parçaları değerlendirebilirsiniz;

İşlemci: https://www.akakce.com/islemci/en-u...n-alti-cekirdek-4-3-ghz-fiyati,680082588.html (23.500TL)

Taksit imkanı istiyorsanız; 7950X.

Anakart: MSI X670E GAMING PLUS WIFI AMD X670 Soket AM5 DDR5 7800+(OC) MHz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart : Amazon.com.tr: Bilgisayar (12.500TL, 3 taksit.)

RAM: https://app.hb.biz/RrA7HAMsoheP (12.400TL, 6-9 taksit.)

SSD: MSI SSD SPATIUM M480 PRO PCIE 4.0 NVME M.2 2TB R:7400 W:7000 : Amazon.com.tr: Bilgisayar (6.600TL, 3 taksit.)

PSU: Enermax Revolution D.F. X 1200W 80+ Gold Full Modüler 120mm Fanlı ARGB Güç Kaynağı (ERT1200EWT) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili (6 ay taksite makul bir vade farkı mevcut. Total; 6.680TL, aylık 1.100TL gibi bir ödemesi var.)

Kasa modelini yazabilirseniz ona uygun nir soğutma veya başka bir kasa önerebilirim.

Detaylı cevabınız için teşekkür ederim.
Herkes AMD diyor. Intel'in Ultra serilerinde şu an bilinen bir sıkıntı var mı hocam.
Açıkçası eldeki malzemeleri değerlendirip şu anda çok masraf yapmadan bir upgrade yapayım dedimde işin içine girince bu sorunlar insanı soğutuyor.

PSU ve soğutucuda alırsak işi bozar bu :(
Kasam Corsair 780t Full Tower.

Detaylı cevabınız için teşekkür ederim.
Herkes AMD diyor. İntel'in Ultra serilerinde şuan bilinen bir sıkıntı var mı hocam.
Açıkcası eldeki malzemeleri değerlendirip şuan da çok masraf yapmadan bir upgrade yapayım dedimde işin içine girince bu sorunlar insanı soğutuyor.

PSU ve soğutucuda alırsak işi bozar bu :(
Kasam Corsair 780T Full Tower
İntel bir kere güven kaybetti. Daha da zor toparlanır. Bende dahil olmak üzere çoğu kişi AMD'den yana kullanıyor hakkını.

O halde SSD, soğutucu ve kasayı daha sonraya erteleyebilirsiniz.

Genel olarak önerilerim bu şekilde.

İntel bir kere güven kaybetti. Daha da zor toparlanır. Bende dahil olmak üzere çoğu kişi AMD'den yana kullanıyor hakkını.

O halde SSD, soğutucu ve kasayı daha sonraya erteleyebilirsiniz.

Genel olarak önerilerim bu şekilde.
SSD alacam hocam kasa yeterli değil mi?
H100i ile Amd veya İntel hangisi olursa duruma göre soğutmaz mı?