Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dagster3532

Becerikli
Eski kartımı satıp 11.000TL'ye garantili bakımı yeni yapılmış ASUS ROG STRIX RTX 3080 satın aldım. Kartı kasaya takabilmek için ön tarafta ki fanlardan birisini söktüm. Karttan çok memnun kaldım ama kafamda bir soru var. Bu kart eskiden 2K ekran kartıydı diye biliyorum. 1080p olarak kullanmam bir performans sorunu yaratır mı?

Çözüm
İsterseniz 720p kullanın çözünürlük düştükçe işlemci yükü artar o kadar, kartı şu çözünürlükte kullanacaksınız diye bir şart yok.
İsterseniz 720p kullanın çözünürlük düştükçe işlemci yükü artar o kadar, kartı şu çözünürlükte kullanacaksınız diye bir şart yok.

Çözüm
@stormhawks47, @20424, 7500F işlemcim var hocam. Zorlar mı? Bazen çözünürlük düşünce ekran kartı kullanımı da düşebildiği için özellikle sormak istedim.

Bu arada konuyu görüp almak isteyen olursa 3x8pin güç girişi var. Trafo gibi kartmış maşallah. Santral bağlayacağız galiba.

@stormhawks47, @20424, 7500F işlemcim var hocam. Zorlar mı? Bazen çözünürlük düşünce ekran kartı kullanımı da düşebildiği için özellikle sormak istedim.

Bu arada konuyu görüp almak isteyen olursa 3x8pin güç girişi var. Trafo gibi kartmış maşallah. Santral bağlayacağız galiba.

O kullanım düşüklüğü darboğaz sayılmaz, 7500F güzel işlemci sıkıntı yaşamazsınız.

400W'a kadar güç çekebilen bir kart, normal.

İşlemci de güzel 1080p de rahat besler, eski oyunlarda belki GPU kullanımı düşük olur ama sorun değil.

Evet ben o kısımı hala anlayamadım. NVIDIA için pek sorun olmuyorda bugün AMD İçin konu açacaktım. Arkadaşım RX 7600 kullanıp Far Cry 2 de 20 FPS alıyor. Ben 3080 ile 450-500 FPS alıyorum. Bu kadar eski oyun için benim FPS belki kabul edilebilir de diğer kart niye öyle onu anlamadık.

O kullanım düşüklüğü darboğaz sayılmaz, 7500F güzel işlemci sıkıntı yaşamazsınız.

400W'a kadar güç çekebilen bir kart, normal.

Anladım peki bu kartın güncel kartlar arasında bir rakibi var mı? İnternette hep 5060 Ti ile karşılaştırmışlar. AMD için bir rakibi göremedim. Bir daha takas yaparsam aklımda kalması için arıyorum.

İşlemciye ve oyuna göre değişir. Ben 3070 Ti 1080p de kullanıyorum, oyunlarda grafik ayarlarını en yüksek seviyeye alıyorum çok darboğaz olmuyor açıkçası %95-%99 arası kullanım alıyorum.
Eğer işlemciniz güçlüyse darboğaz olmaz.
Grafik istemeyen oyunlarda darboğaz olur sadece valorant-lol-cs2-dota gibi.

İşlemcine bağlı. Misal 5600 için 1080p 3080 sınır. Hayatını etkiler mi hayır.
Sadece 'Frame per Money' olayını zedeler. 100 fps alacağın yerde CPU yuzunden 90 fps alırsın. CPU besleyebildiği ölçüde tıkanır. O fiyata alınabilecek en iyi GPU lardan birisi olduğundan kafama takmazdım.