Dosya Ekleri

Aralarında fark fazla hocam, bakım yapan adam ya yapmadı ya da kötü macun kullandı. Pump out olmuş olabilir.

Aralarında fark fazla hocam, bakım yapan adam ya yapmadı ya da kötü macun kullandı. Pump out olmuş olabilir.
Pump out ne demek hocam? Bunu 1 ay içerisin de bir bilgisayarcıya götürüp bakımını yaptıracağım. Undervolt yapıp idare ederim herhalde.

Ama çok uğraştım. RAM işlemci ekran kartı hepsine undervolt yaptım. 2 günümü aldı neredeyse test edeyim diye.
Çok iyiymiş hocam. GPU'a undervolt nereden yapabilirim kolayca? Nvidia APP'den yapılıyormuş sanırım ama ayarları nasıl yapacağım bilmiyorum.

1761228314021.webp

Pump out ne demek hocam? Bunu 1 ay içerisin de bir bilgisayarcıya götürüp bakımını yaptıracağım. Undervolt yapıp idare ederim herhalde.

Çok iyiymiş hocam. GPU'a undervolt nereden yapabilirim kolayca? NVIDIA App'den yapılıyormuş sanırım ama ayarları nasıl yapacağım bilmiyorum.

Eki Görüntüle 195055

Benim kart ASUS olduğu için kendi Tweak aracını kullanarak yaptım. Sizde MSI Afterburner kullanabilirsiniz.

Fazla sürdüyse dışarıya akıtmıştır hocam, ısı verimliği düşürür bu. @LH44 hocam daha net açıklar.
Macun "çöp" olabilir, akmış olabilir, az sürülmüş olabilir, blok tam oturmamış olabilir.

Yüksek sıcaklıkların temel sebepleri bunlar diyebiliriz.

@theodore bagwell bakım yapıcağınız zaman termal macun yerine ped alın.
  • PTM7950
  • Thermalright Heilos
  • Pullsar İce Dragon

Bunun için illa MSI Afterburner mı lazım hocam? Çok karışık geliyor bozarım diye de korkuyorum açıkçası. Türkçe bir kaynak da bulamadım.

MSI Afterburner daha kullanışlı. Ayarlar var internette nasıl yapıldığına bakarak ayar yapabilirsiniz.

Sizin durumda ama önce bakım sonra ayar yaparsınız. Macun olarak PTM kullanın.

Macun "çöp" olabilir, akmış olabilir, az sürülmüş olabilir, blok tam oturmamış olabilir.

Yüksek sıcaklıkların temel sebepleri bunlar diyebiliriz.

@theodore bagwell bakım yapıcağınız zaman termal macun yerine ped alın.
  • PTM7950
  • Thermalright Heilos
  • Pullsar İce Dragon
PTM çakması dolaşıyor piyasa da, Heilos aylardır stok gelmiyor. 'Pullsar Ice Dragon Carbon Fiber' alın derim.