Yani siz dokunmadan dönmüyor mu? O zaman yatak gitmiştir. Fanın içini açın, rulman kısmına hava tutun ve hafifçe altına silikon yağı sıkın. Bakalım dönecek mi? Dönmezse yenisini alacaksınız.

Muhtemelen fan ölmüştür.

Hotspot:

Karta bakım yaparken fanıda kontrol edin, @Xbox 360E'nun dediği gibi.

Motorda kilitleme vs yok o zaman kablosunu kontrol edin bakım yaparken. Başka yapılacak başka bir şey yok zaten.

Ekran kartının içini açtım detaylıca temizlik ve termal macun değişimi yaptım şu an sorunsuz şekilde 3 fanı da çalışıyor ve de çok sessiz çalışıyor. Ancak FurMark 4K testinde yaklaşık 2-3 dk içerisinde 75 dereceleri görüyor sıcaklık ve artarak yavaş yavaş ilerliyor ne yapmalıyım sizce?

Ekran kartının içini açtım detaylıca temizlik ve termal macun değişimi yaptım şu an sorunsuz şekilde 3 fanı da çalışıyor ve de çok sessiz çalışıyor. Ancak FurMark 4K testinde yaklaşık 2-3 dk içerisinde 75 dereceleri görüyor sıcaklık ve artarak yavaş yavaş ilerliyor ne yapmalıyım sizce?

Macun olarak ne kullandın, ne kadar sıktın?
2 3 dk icinde gormesi normal ozel fan ayarin var ise bundan da kaynaklanir 50 60 derecelerde vs fan acmiyorsa aniden sıçraması normal bizim için tepe değer önemli. En fazla kaç derece görüyor ve hotspot ne alemde.

Son düzenleme:
Fan eğrisinden kaynaklı artıyordur muhtemelen.

Hangi macunu kullandınız?
Genel olarak macunlar GPU için pek iyi bir seçenek değil.

Macun olarak ne kullandın, ne kadar sıktın?
2 3 dk icinde gormesi normal ozel fan ayarin var ise bundan da kaynaklanir 50 60 derecelerde vs fan acmiyorsa aniden sıçraması normal bizim için tepe değer önemli. En fazla kaç derece görüyor ve hotspot ne alemde.

Fan eğrisinden kaynaklı artıyordur muhtemelen.

Hangi macunu kullandınız?
Genel olarak macunlar GPU için pek iyi bir seçenek değil.

Temiz kurulum format attım Windows 11 Home ve en yeni NVIDIA sürümünü kurdum NVIDIA App üzerinden. Fakat yine aynı fan dönmemeye başladı. O fan dönmeyince diğer 2 fan da yüksek devirle çalışmaya zorluyor kendini sonra geri duruyor.

Bu şekilde detaylı bakım yaptım cihaz tertemiz oldu.

Dosya Ekleri

• 20251009_232907.webp
    20251009_232907.webp
    2,5 MB · Görüntüleme: 38
  • IMG-20251010-WA0005.webp
    IMG-20251010-WA0005.webp
    615,9 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG-20251010-WA0013.webp
    IMG-20251010-WA0013.webp
    643 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG-20251010-WA0011.webp
    IMG-20251010-WA0011.webp
    715,6 KB · Görüntüleme: 36
Temiz kurulum format attım Windows 11 Home ve en yeni NVIDIA sürümünü kurdum NVIDIA App üzerinden. Fakat yine aynı fan dönmemeye başladı. O fan dönmeyince diğer 2 fan da yüksek devirle çalışmaya zorluyor kendini sonra geri duruyor.

Bu şekilde detaylı bakım yaptım cihaz tertemiz oldu.

Fanin soketini cikarin pinlere bir bakin eğer ki kart yatmış bir cihazsa oksit yapmış olabilir. Bunun dışında arkadaşın dediği gibi fan eğrisi olabilir bunu da özel fan ayari ile en fazla %70 %80'e limitleyerek bir dene belki çözüm olur.