Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

barryquill

Başarılı
Son 2 haftadır bilgisayara yük bindikten sonra ekran birden gidiyor, iki ekranda da "no signal" yazısı beliriyor ama bilgisayar çalışmaya devam ediyor, video falan açıksa sesi gelmeye devam ediyor. Kapatmadan da düzelmiyor, uykuya alıp tekrar uyandırmak da işe yaramıyor; illa kapatıp açmak gerekiyor. Ekran kartı sürücüsüyle alakalı diye düşünüyordum, DDU ile silip tekrar kurdum ama yine etki etmedi.

Mesela DaVinci Resolve programında export aldıktan bazen 4-5 dakika sonra, bazen de yarım saat sonra falan bir şey yapsak da yapmasak da görüntü gidiyor. Sıcaklık değerlerine baktığımızda sürekli normal değerlerde. FurMark testi yaptım, bir şey olmadı. Neler yapabilirim?

Sistemim:
RAM: Kingston Fury Beast RGB 3600 MHz CL18 2x32 GB DDR4.
SSD: Samsung 990 PRO 1 TB.
Ekran kartı: Gigabyte GeForce RTX 3080 Ti VISION OC 12 GB.
Anakart: MSI Mortar B550M.
İşlemci: AMD Ryzen 9 5900X.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yazmayı unutmuşum garip bir şekilde şu anlık çözüldü. RAM'lerin ve GPU'nun pinlerini silgiyle sildik, GPU güç kablolarının yerini değiştirdik (sağa takılı olanı sola, sola takılı olanı sağa taktık) başka da bir şey yapmadık ve 5-6 gün oldu hâlâ daha sıkıntı yok. Aynı sorunu yaşamadık. Yardımlarınız için teşekkürler yine de.
Son 2 haftadır bilgisayara yük bindikten sonra ekran birden gidiyor, iki ekranda da "no signal" yazısı beliriyor ama bilgisayar çalışmaya devam ediyor, video falan açıksa sesi gelmeye devam ediyor. Kapatmadan da düzelmiyor, uykuya alıp tekrar uyandırmak da işe yaramıyor; illa kapatıp açmak gerekiyor. Ekran kartı sürücüsüyle alakalı diye düşünüyordum, DDU ile silip tekrar kurdum ama yine etki etmedi.

Mesela DaVinci Resolve programında export aldıktan bazen 4-5 dakika sonra, bazen de yarım saat sonra falan bir şey yapsak da yapmasak da görüntü gidiyor. Sıcaklık değerlerine baktığımızda sürekli normal değerlerde. FurMark testi yaptım, bir şey olmadı. Neler yapabilirim?

Sistemim:

Anakart BIOS güncelmi kontrol et. BIOS da PCIe Mode seçeneğini "Auto" veya "Gen 4" yerine "Gen 3" olarak değiştir. PSU nedir? Tam model. Sistemin yük altında 500W ı aşıyor. 12W kanalı sağlam bir PSU yoksa bu soruna sebep olur. Furmark2 indir çözellikle VRM sıcaklıklarını kontrol et burada paylaş. Değerler normal ise PSU sorun çıkartıyordur.

Son düzenleme:
Anakart BIOS güncel mi kontrol et. BIOS da PCI-e mode seçeneğini "Auto" veya "gen 4" yerine "gen 3" olarak değiştir. PSU nedir? Tam model. Sistemin yük altında 500W ı aşıyor. 12W kanalı sağlam bir PSU yoksa bu soruna sebep olur. FurMark2 indir çözellikle VRM sıcaklıklarını kontrol et burada paylaş. Değerler normal ise PSU sorun çıkartıyordur.

PSU belirtmeyi unutmuşum Cooler Master MWE 80+ Bronze 750W. Bahsettiklerinizi yaptıktan sonra bilgilendireceğim teşekkürler.

Sistemim:
Sorun PSU ile alakalı olabilir, ekran kartına yeterince enerji beslemesi gitmeyince ekran kartı devre dışı kalır.

Aynı PSU ile RTX 5070Tİ kullandım hiç sorun yaşamadım. PSU'yu sıfır mı almıştınız?
Evet hocam sıfır aldım 2022 Temmuzunda, bugüne kadar hiçbir sıkıntı yoktu.

Dediğiniz gibi sorun sanırım PSU'da. OCCT ile PSU testi başlattım, başlattıktan 5 saniye sonra görüntü yine gitti. BIOS'u daha güncellemedim, sorun PSU'daysa BIOS güncellerken sıkıntıya girmeyelim diye :D. Elimde yeterli bir PSU olsa onu takıp denerdim ama o da yok, sanırım PSU alacağım.

Son düzenleme:

Dediğiniz gibi sorun sanırım PSU'da. OCCT ile PSU testi başlattım, başlattıktan 5 saniye sonra görüntü yine gitti. BIOS'u daha güncellemedim, sorun PSU'daysa BIOS güncellerken sıkıntıya girmeyelim diye :D. Elimde yeterli bir PSU olsa onu takıp denerdim ama o da yok, sanırım PSU alacağım.
Undervolt yapmayı deneyebilirsiniz. Ekran kartının gücünü kısarak performans kaybı olmadan kullanmayı deneyin. Olmadı PSU alırsınız.

Dediğiniz gibi sorun sanırım PSU'da
Cooler Master MWE 80+ Bronze 750W V2 versiyonu falan mı acaba yoksa düz V1 model mi?

V2 de çok yenilik yapıldı. Daha kaliteli polimer katı kapasitörlere geçildi. Bendeki V2 olan, RTX 5070Tİ ile sorun çıkartmadı. Geri bildirim olarak burada kalsın.

Bütçe müsaitse bu PSU ömürlük olacaktır.

Son düzenleme:
Undervolt yapmayı deneyebilirsiniz. Ekran kartının gücünü kısarak performans kaybı olmadan kullanmayı deneyin. Olmadı PSU alırsınız.

Cooler Master MWE 80+ Bronze 750W V2 versiyonu falan mı acaba yoksa düz V1 model mi?

V2 de çok yenilik yapıldı. Daha kaliteli polimer katı kapasitörlere geçildi. Bendeki V2 olan, RTX 5070 Ti ile sorun çıkartmadı. Geri bildirim olarak burada kalsın.

Bütçe müsaitse bu PSU ömürlük olacaktır.

Düz modeli hocam.
Undervolt'u da denedim, NVIDIA App'den gücünü %90'a çektim ama yine aynı problem oldu.

Son düzenleme: