Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

barryquill

Başarılı
Son 2 haftadır bilgisayara yük bindikten sonra ekran birden gidiyor, iki ekranda da "no signal" yazısı beliriyor ama bilgisayar çalışmaya devam ediyor, video falan açıksa sesi gelmeye devam ediyor. Kapatmadan da düzelmiyor, uykuya alıp tekrar uyandırmak da işe yaramıyor; illa kapatıp açmak gerekiyor. Ekran kartı sürücüsüyle alakalı diye düşünüyordum, DDU ile silip tekrar kurdum ama yine etki etmedi.

Mesela DaVinci Resolve programında export aldıktan bazen 4-5 dakika sonra, bazen de yarım saat sonra falan bir şey yapsak da yapmasak da görüntü gidiyor. Sıcaklık değerlerine baktığımızda sürekli normal değerlerde. FurMark testi yaptım, bir şey olmadı. Neler yapabilirim?

Sistemim:
RAM: Kingston Fury Beast RGB 3600 MHz CL18 2x32 GB DDR4.
SSD: Samsung 990 PRO 1 TB.
Ekran kartı: Gigabyte GeForce RTX 3080 Ti VISION OC 12 GB.
Anakart: MSI Mortar B550M.
İşlemci: AMD Ryzen 9 5900X.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yazmayı unutmuşum garip bir şekilde şu anlık çözüldü. RAM'lerin ve GPU'nun pinlerini silgiyle sildik, GPU güç kablolarının yerini değiştirdik (sağa takılı olanı sola, sola takılı olanı sağa taktık) başka da bir şey yapmadık ve 5-6 gün oldu hâlâ daha sıkıntı yok. Aynı sorunu yaşamadık. Yardımlarınız için teşekkürler yine de.
Düz modeli hocam.
Undervolt'u da denedim, NVIDIA App'den gücünü %90'a çektim ama yine aynı problem oldu.
Kaliteli bir PSU ile sorun ortadan kalkacaktır. Garanti olsun diye farklı bir PSU ile deneyebilirseniz daha iyi olur. Baktınız sorun yok yeni bir PSU ile huzur içinde keyfini sürün.

Düz modeli hocam.
Undervolt'u da denedim, NVIDIA App'den gücünü %90'a çektim ama yine aynı problem oldu.
Ekran kartının VRM ısılarına da bir bakın derim. Furmark2 VK ile özellikle hotspot ve VRM sıcaklıklarını yakalayabilirseniz süper olur.

Kaliteli bir PSU ile sorun ortadan kalkacaktır. Garanti olsun diye farklı bir PSU ile deneyebilirseniz daha iyi olur. Baktınız sorun yok yeni bir PSU ile huzur içinde keyfini sürün.

Ekran kartının VRM ısılarına da bir bakın derim. FurMark2 vk ile özellikle hotspot ve VRM sıcaklıklarını yakalayabilirseniz süper olur.

Baktım hocam ideal derecelerde. GPU'nun gücünü %80'e çekip tekrar soktum teste. Sonuç linki: https://www.gpumagick.com/scores/show.php?id=2424228

Test yapalı 10 dakika oldu görüntü yine gitti :D .

Baktım hocam ideal derecelerde. GPU'nun gücünü %80'e çekip tekrar soktum teste. Sonuç linki: https://www.gpumagick.com/scores/show.php?id=2424228

2 farklı kanaldan gelen toplam 4 adet 8 pin kablo var. Her koldan gelen kablodan sadece 1 adet 8 pini tak ve diğer koldan da ayrı bir 8 pini diğer sokete takıp test edebilirsin. Kablo yada takmış olduğun 8 pin kablosunun ait olduğu kanalda sorun olabilir.

2 farklı kanaldan gelen toplam 4 adet 8 pin kablo var. Her koldan gelen kablodan sadece 1 adet 8 pini tak ve diğer koldan da ayrı bir 8 pini diğer sokete takıp test edebilirsin. Kablo yada takmış olduğun 8 pin kablosunun ait olduğu kanalda sorun olabilir.

Yazmayı unutmuşum garip bir şekilde şu anlık çözüldü. RAM'lerin ve GPU'nun pinlerini silgiyle sildik, GPU güç kablolarının yerini değiştirdik (sağa takılı olanı sola, sola takılı olanı sağa taktık) başka da bir şey yapmadık ve 5-6 gün oldu hâlâ daha sıkıntı yok. Aynı sorunu yaşamadık. Yardımlarınız için teşekkürler yine de.

Çözüm