Nyks

Üyecik
Merhaba,
VGA GeForce RTX 3080 Ti XC3 model ekran kartımda kronik sorun olan fanlardan bir tanesi bozuldu. Türkiye'de internetten tedarik edebileceğim fan bulamadım motorda bir sorun yok gibi gözüküyor, fan parçası da elimde. Nasıl ve ne gibi çözümlerle kartımı düzeltebiliriz? Yardımlarınızı bekliyorum.

Gpu Fan 1.webp

Gpu fan 2.webp

Gpu 3.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
1. görselde ilk fan dönüyor gözüküyor. Ben mi yanlış görüyorum? Sizin fanın aynısını ben de internette bulamadım fakat şöyle bir video buldum. O fanı acaba yerine geri takmanız mümkün mü? Çünkü bu markanın fanı Türkiye'de satılmıyor. Benzer ölçülerde fan bulmaya çalışman lazım.

1. görselde ilk fan dönüyor gözüküyor. Ben mi yanlış görüyorum? Sizin fanın aynısını ben de internette bulamadım fakat şöyle bir video buldum. O fanı acaba yerine geri takmanız mümkün mü? Çünkü bu markanın fanı Türkiye'de satılmıyor. Benzer ölçülerde fan bulmaya çalışman lazım.

Evet yurt dışında kolayca bulunuyor fakat Türkiye'de yok benim de gördüğüm 1. ve 3. fan dönüyor herhangi bir sorunu yok çıkan fanın güç kablosunu ekran kartından ayırdım 2 fanla da idare ediyor şu an için kasa fakat neden tüm fanları dönmesin ki diye +1 fan arıyorum veya 3'lü setini bulmam lazım bir şekilde yine de teşekkürler.

Evet yurt dışında kolayca bulunuyor fakat Türkiye'de yok benim de gördüğüm 1. ve 3. fan dönüyor herhangi bir sorunu yok çıkan fanın güç kablosunu ekran kartından ayırdım 2 fanla da idare ediyor şu an için kasa fakat neden tüm fanları dönmesin ki diye +1 fan arıyorum veya 3'lü setini bulmam lazım bir şekilde yine de teşekkürler.

Biraz zor ama farklı küçük ucuz bir fan alıp dışarıdan monte etsen nasıl olur? görüntü kirliliği olur ama en azından boş durmaz.

Biraz zor ama farklı küçük ucuz bir fan alıp dışarıdan monte etsen nasıl olur? görüntü kirliliği olur ama en azından boş durmaz.
Bu ekran kartının kroniği olduğu için deshroud yapıyorlarmış custom soğutucu takıyorlarmış böyle bir şey yapabilirim belki veya ilk etapta yapıştırmayı deneyebilirim çünkü reddit globalde o şekilde de çözenler olmuş ama %80 yenisini almış fanın

Bu ekran kartının kroniği olduğu için deshroud yapıyorlarmış Custom soğutucu takıyorlarmış böyle bir şey yapabilirim belki veya ilk etapta yapıştırmayı deneyebilirim çünkü Reddit globalde o şekilde de çözenler olmuş ama %80 yenisini almış fanın
Bence değer ama demesi kolay. Eğer yapmak istersen yap Hiç yoktan çok daha iyi.