Bütçe
16500
PSU 650w kart OC oldugundan UV yapıp kullanacaktım kimisi yeter kimisi sınırda kimisi spike ve yuk altında kapanabilir diyor. PSU alma butcem yok.
Pardon unutmuşum. Yetmemezlik yapacağını pek sanmıyorum. Dünde demiştim zaten.

650w kağıt üzerinde yeter ama modeli önemli. UV ile spike lar dozginlenirse kurtarır.
Fazeon 650W var. Yani pek iyi değil.

PSU 650W kart OC oldugundan UV yapıp kullanacaktım kimisi yeter kimisi sınırda kimisi spike ve yuk altında kapanabilir diyor. PSU alma bütçem yok.

Dostum 1080p deysen 8 ile 10 GB VRAM pek bir şey fark ettirmiyor 2. el her zaman risk isi PSU giriş seviye bir modelse yüzde 80 yükte falan çalıştırdığınız için 1 seneye falan bozulacaktir. 5060'ı al en azından 2 sene ürün garantin olur yarı yarıya güç tüketimi soğutma gibi bir derdinde olmaz. Kart elinde patlarsa üzülürsün. Elindeki işlemci nedir?

En azından Game bilmem ne veya eşek james değil ona da şükür.
İlk basya UV olmadan kullanır baktı öksürmeye başlıyor UVlere gidebilir.

Onlarda bile idare eden modelleri varda bunda hiçbir şey belli değil. Google üzerinde etiketinin resmi bile yok. 12v kanalından 550W civarı veriyordu diye hatırlıyorum. Grup regulasyonlu zaten.

Dostum 1080p deysen 8 ile 10 GB VRAM pek bir şey fark ettirmiyor 2. el her zaman risk isi PSU giriş seviye bir modelse yüzde 80 yükte falan çalıştırdığınız için 1 seneye falan bozulacaktir. 5060'ı al en azından 2 sene ürün garantin olur yarı yarıya güç tüketimi soğutma gibi bir derdinde olmaz. Kart elinde patlarsa üzülürsün. Elindeki işlemci nedir?
Onlarda bile idare eden modelleri varda bunda hiçbir şey belli değil. Google üzerinde etiketinin resmi bile yok. 12v kanalından 550W civarı veriyordu diye hatırlıyorum. Grup regulasyonlu zaten.
PSU alamam ya, RTX3080+PSU alıcağıma ya RTX5060 alırım ya da masraf girmem RX 7600 ile devam ederim ve evet genelde 1080p oyuncusyum 2K değil ondan bilemedim. PSUda önemli, riske girilebilecek bir şey değil.

PSU alamam ya, RTX3080+PSU alıcağıma ya RTX5060 alırım ya da masraf girmem RX 7600 ile devam ederim ve evet genelde 1080p oyuncusyum 2K değil ondan bilemedim.

7600'ü hiç sevemedim bence sorunlu bir GPU RX 6600 kadar da tutmadı zaten 5060'ı alırsan geri satarken zarar etme olasılığı minimumda.

PSU alamam ya, RTX3080+PSU alıcağıma ya RTX5060 alırım ya da masraf girmem RX 7600 ile devam ederim ve evet genelde 1080p oyuncusyum 2K değil ondan bilemedim. PSUda önemli riske girilebilecek bir şey değil.
Denemeye değer daha beter PSU lar ile ne GPU kullananları gördü bu gözler.
Yanlışım olmasın kanalın adı DonkilotArsivi miydi neydi; 2ay önce 28k ya PC toplamış ve bu PSU vardı. Ürün markasının PSU suna güvendiğini, bilindik bir markanın fasonu olduğunu, belge attıklarını ama kendisinin pek güvenmediğini söylemişti. Bence Antec Atom V650 nin kopyasi. Şema daki değerler çok andırıyor.

Denemeye değer daha beter PSU'lar ile ne GPU kullananları gördü bu gözler.

Yanlışım olmasın kanalın adı donkilotarsivi miydi neydi; 2ay önce 28k ya PC toplamış ve bu PSU vardı. Ürün markasının PSU'suna güvendiğini, bilindik bir markanın fasonu olduğunu, belge attıklarını ama kendisinin pek güvenmediğini söylemişti. Bence antec atom V650'nin kopyasi. Şemadaki değerler çok andırıyor.

Hocam kumara mı girelim GPU'yla :D bir kere alıp daha uzun sure bir şey değiştirmemek üzere/almamak üzere hareket etmeye çalışıyorum belki 1.5 yıl kadar tutarsa o zaman PSU alırım ama şu an için gundemim de yok bütçem de yok zaten. En mantıklı senaryo hangisi bilemedim şahsen.

Hocam kumara mı girelim GPU'yla :D bir kere alıp daha uzun sure bir şey değiştirmemek üzere/almamak üzere hareket etmeye çalışıyorum belki 1.5 yıl kadar tutarsa o zaman PSU alırım ama şu an için gundemim de yok bütçem de yok zaten. En mantıklı senaryo hangisi bilemedim şahsen.

Mantıklı olanı söyledim sana zaten 1080p oyuncususun GPU'yu aldın 6 ay sonra bir sorun yaşadınız diyelim geçmiş olsun zaten sistemde kullanılan PSU'da kalitesiz. 2 GB fazla VRAM ve birazcık fazla performans için alınabilecek bir risk degil. 3070'lerin 2. elde 7K ya satıldığı dönemler vardı o zamanlar fiyatlar uçurum olduğu için almak mantıklıydı ama şu an değil çünkü fiyatlar birbirine çok yakın. Bir de kart tamirli/ısıtıldıysa fark edemeyeceksen vay haline.