Detaylar
Kim cevapladı?EfeCoder
Çalışkan
Saf performans açısından RTX 3080 hâlâ canavar gibi kart. 10 GB VRAM dezavantaj gibi durabilir ama 1440p’ye kadar pek sorun çıkarmaz. Özellikle raster performansında (yani DLSS veya Frame Gen olmadan) RTX 5060 Ti’yı rahat döver. Ama işte 3080 eski nesil, DLSS 3 ve Frame Generation desteği yok.
RTX 5060 Ti tarafında ise mimari daha yeni. DLSS 3 + Frame Gen sayesinde özellikle desteklenen oyunlarda ekstra FPS artışı sağlayabiliyorsun. Ama o FPS artışı gerçek güç değil, tahminle oluşturulmuş kareler. Yani rakam yüksek ama hissiyat bazen suni olabiliyor. Ayrıca VRAM 16 GB olduğu için uzun vadede avantajlı, özellikle yeni nesil oyunlarda.
RTX 5060 Ti tarafında ise mimari daha yeni. DLSS 3 + Frame Gen sayesinde özellikle desteklenen oyunlarda ekstra FPS artışı sağlayabiliyorsun. Ama o FPS artışı gerçek güç değil, tahminle oluşturulmuş kareler. Yani rakam yüksek ama hissiyat bazen suni olabiliyor. Ayrıca VRAM 16 GB olduğu için uzun vadede avantajlı, özellikle yeni nesil oyunlarda.
The Way Of A Gentleman
Çalışkan
Ben işlemcine takıldım önce onu 7500f olarak değiştir dostum sonra ekran kartını düşün bence.
SF26
Üstün
İşlemci daha sıkıntı yalnız, 8400F yerine 7500F vs. bak en azından.
Ekran kartı meselesine gelecek olursak en mantıklı tercih bence 7800 XT olur, hem fiyat açısından hem de performans olarak en mantıklı kartlardan birisi bütçende.
Ekran kartı meselesine gelecek olursak en mantıklı tercih bence 7800 XT olur, hem fiyat açısından hem de performans olarak en mantıklı kartlardan birisi bütçende.
ElderAssassin
Yetkin
RTX 20 ve 30 serisi DLSS 4 destekliyor bu arada, sadece NVIDIA Frame Generation desteklemiyor.Saf performans açısından RTX 3080 hâlâ canavar gibi kart. 10 GB VRAM dezavantaj gibi durabilir ama 1440p’ye kadar pek sorun çıkarmaz. Özellikle raster performansında (yani DLSS veya Frame Gen olmadan) RTX 5060 Ti’yı rahat döver. Ama işte 3080 eski nesil, DLSS 3 ve Frame Generation desteği yok.
Bulduğum kartların fiyatı şöyle;
3080 20k.
5060 Ti 21k.
Arkadaşım 3080 al deyip duruyorda 5060 Ti almak daha mantıklı geliyor bana.
Bende aynı ikilemdeyim fakat 3080 20k mı? İkinci elde 12.000 TL fiyattan başlıyor. Ve ben galiba 5060 Ti alacağım. Saf güç farkı var fakat güncel bir kart, sıfır ürün ve multi framegen var.