nuwanda

Uzman
Arkadaşlar selam 2022'den beri 2K monitör ile EVGA RTX 3080 kullanıyorum. Aldığım günden itibaren bazı oyunlarda 60 FPS üstüne çıkabilmek için RDR2, Cyberpunk ve yeni çıkan S.T.A.L.K.E.R.. 2 gibi oyunlarda grafiği "medium-high karışık ayarlara" düşürüp oynuyorum. Son zamanlarda NBA 2K25'te Low VRAM uyarısı alıyorum ve bazen oyundan atıyor. Bu arada DLSS ve Frame Generation açmıyorum. Grafiği Medium'a aldığımdaki görüntü ile Ultra ayarlarda DLSS açtığımdaki görüntü aynı gibi geliyor. DLSS açtığımda da zaten görüntü bozuluyor gibi.

Sizce RX 9070 XT'ye geçilir mi mantıklı bir seçim mi olur? Yoksa 3080 ile idare mi edeyim bir süre daha? Tavsiyeleriniz nelerdir?

3080 hala güçlü bir kart. Fakat maalesef artık VRAM sıkıntısı var. Ben de o yüzden başka karta geçmek zorunda kaldım. 3080'i de yedekledim. VRAM artık 10 GB ve altı yeni oyunlar için yeterli değil. O yüzden 9070XT mantıklı olur. Veya uygun fiyata bulabilirsen 5070Ti'da olur.

Bütçenizi nerdeyse iki katına çıkartıp RTX 5080 almadığınız sürece beklemenizde fayda yok, 9070 XT en mantıklısı gibi duruyor.

Hayır, AMD ile ilgili sorunları forumun oyun teknik destek, teknik destek gibi kategorilerini inceleyip görebilirsiniz. AMD yazılımsal sorunları Nvidia'nın en sorunlu halinden bile beter durumda. Büyük ihtimalle aldıktan 1-2 ay sonra pişman olursunuz.

Bütçe artırıp Nvidia tarafında bir kart almanızı öneririm. Kısaca bir süre daha idare edin.

%30'luk bir artış olur görünüyor. Ona göre kendin değerlendir.

Ben olsam bir nesil daha beklerim RTX 6000 serisinde yapısal olarak değişim olacak gibi görünüyor. Performans olarak atlama olacak eğer yapısal değişim olursa o zaman değiştirirdim kartı.

Screenshot_1.webp

5070 Ti en ucuz 42K. 9070 XT 33K ya alabiliyorum. Bütçem en fazla 35k civarı. DLSS ve fg açmıyorum. O yüzden 9K fazla verip 5-10 FPS almak pek mantıklı gelmiyor.

38k bandına düşüyor hocam her gaming gecesinde o şekilde alabilirsiniz. Çok daha uzun ömürlü olacaktır.

Amaç genel olarak oyun ise 9070XT daha mantıklı olacaktır.

Bütçenizi nerdeyse iki katına çıkartıp RTX 5080 almadığınız sürece beklemenizde fayda yok, 9070 XT en mantıklısı gibi duruyor.
hocam peki 9070 XT olarak:

Sizce hangisi ?