4070Ti değil ancak 4070Ti Super'e geçmek mantıklı olur. Ben de zamanında 3080'den yükseltme yaparken hakkımı 4070Ti Super'den yana kullanmıştım.
Detaylar
Kim cevapladı?CRT_User 80
Üstün
Bence kartın bakımıyla uğraşmak aslında zevklidir hocam. Modelini YouTube’da aratıp orijinal termal pad kalınlıklarını öğrenerek aynı kalınlıklarda kaliteli padlerle kendiniz yenileyebilirsiniz. Macunu da MX-6 ile değiştirip düzgün bir montaj yaparsanız büyük ihtimalle sorunu çözebilirsiniz. En azından bu şekilde hangi malzemeyi kullandığınızı ve montajı nasıl yaptığınızı bilirsiniz.Haklısınız hocam o açıdan bakınca bana da mantıklı gelmişti bakımlara götürdüğüm zamanlar. Ama ben bir şeyi açarsam geri kapatamam çalışan şeyi de bozarım diye tırsıyorum açıkçası. Bir de ek olarak karta UV sınırlarını zorlayarak 220 - 230 Wattlara kadar indirmiştim elbette performansa eksisi olmuştu. Sizce pazarlıkla 23, 24 civarlarına 4070 S almak daha mantıklı olmaz mıydı? Default olarak 220 Watt çekiyor arkadaşım ventus 3x olanını kullanıyor ısındığına da pek şahit olmadım 2 yıldır bakım bile yapmamış.
Ama ileriye dönük olsun dersen, aradaki fiyat farkı çok açılmıyorsa 4070 Ti Super gibi daha güçlü bir karta geçmekte mantıklı. Yine de verimlilik açısından RTX 5000 serisi daha cazip, GDDR7 bellekler oldukça serin çalışıyor. RTX 4000 serisini çok deneyimlemedim ama 3080’e kıyasla yine daha serin ve verimli olacaktır. Kart almadan önce GPU hotspot sıcaklıklarına bakıp karar verirsin.
Bir de 4000/5000 serisinin Frame Generation avantajı var. Uygun oyunlarda 2x FG kullanıp FPS’i monitörün yenileme hızına göre limitlersen GPU’nun gereksiz yere daha yüksek güç çekmesini engelleyerek tüketimi ciddi şekilde azaltırsın. 3080’e kıyasla güç tüketimini neredeyse yarıya kadar indirmek bile mümkün.
oğuz sasi 80
Üstün
4070 ti yada super arasında devasa farkı da yok gözlemlediğim kadarıyla. Tis neden bu kadar pahalı acaba ya.Aynı fiyata 4080S çıkıyordu geçen baktığımda ilginçti.
35 civarı çok ilan var:Ti Super şaka gibi fiyatı var 45 , 50k civarı hocam. Link
16GB VRAM ile geliyor. GPU'nun tam kapasitesinde güzel bir bellek boyutu.4070 ti yada super arasında devasa farkı da yok gözlemlediğim kadarıyla. Tis neden bu kadar pahalı acaba ya.
oğuz sasi 80
Üstün
Yanlış filtre kullandım sanırım benim hatam. 35 Yine de çok değil mi o kart için hocam? O fiyata 9070 Xt, 5070 falan var.
CRT_User 80
Üstün
4070 Ti'ya da super arasında devasa farkı da yok gözlemlediğim kadarıyla. Tis neden bu kadar pahalı acaba ya.
Hem de sıfır.
Yanlış filtre kullandım sanırım benim hatam. 35 Yine de çok değil mi o kart için hocam? O fiyata 9070 Xt, 5070 falan var.
Ne istediğinize karar vermeniz lazım. 4070Ti Super kas gücü olarak 5070'ten daha iyi. MFG istiyorsanız 5070 alınabilir ancak hem VRAM'den kaybınız oluyor hem de kas gücünden. Tamamen kişisel tercih meselesi. AMD'ye sıcak bakıyorsanız zaten bu bütçelerin kartı 9070-9070XT şu sıralar. Yine Kişisel tercih meselesi. AMD'de yaşayabileceğiniz sorunlara rağmen kas kütlesi yüksek FSR Redstone güncellemesi almış bir 9070XT mi, VRAM ve kas gücünün yanında güvenli liman Nvidia'dan 4070Ti S mi yoksa kas gücü ve VRAM'den kısıp daha güncel yazılımsal özelliklere sahip 5070 mi? Tercih tamamen sizin.
oğuz sasi 80
Üstün
Açıkçası hepsinin ortasını istiyorum ama ne yaparsam yapayım bütçem max +10k çıkabilir 3080'in üstüne. O kartları zaten alamam. Belki 5070'i pazarlıkla 26 27 civarına indirebilirim. Diğerlerini indiremem. AMD'e sıcak bakıyorum şahsen kartın ırzına kadar ayar çekmeyeceğim için driver sorunlarıyla karşılaşmayacağımı düşünüyorum. O yüzden şansımı 5070'den yana kullanmayı deneyeceğim şu an ki durumumla en azından.Ne istediğinize karar vermeniz lazım. 4070Ti Super kas gücü olarak 5070'ten daha iyi. MFG istiyorsanız 5070 alınabilir ancak hem VRAM'den kaybınız oluyor hem de kas gücünden. Tamamen kişisel tercih meselesi. AMD'ye sıcak bakıyorsanız zaten bu bütçelerin kartı 9070-9070XT şu sıralar. Yine Kişisel tercih meselesi. AMD'de yaşayabileceğiniz sorunlara rağmen kas kütlesi yükseki FSR Redstone güncellemesi almış bir 9070XT mi, VRAM ve kas gücünün yanında güvenli liman Nvidia'dan 4070Ti S mi yoksa kas gücü ve VRAM'den kısıp daha güncel yazılımsal özelliklere sahip 5070 mi? Tercih tamamen sizin.