theodore bagwell

Başarılı
Yer
Fox River Hapishanesi
İyi geceler herkese. Ekran kartımdan memnunum aslında, daha yeni almış sayılırım fakat 3 dezavantajı var benim için. Çok güç çekiyor, ısınıyor ve teknolojik olarak eskimeye başladı gibime geliyor.

Takas yoluyla üstünü tamamlayıp 5070 almaya değer mi? Son çıkan DLSS 5 beni çok cezbetti açıkçası.

Korktuğum bir yanı var; işlemcim R5 5600 ve 1080p monitöre sahibim, 3080 ile bile darboğaz yaşıyorum biraz. İşlemciye OC yaparak ve ekran kartına da UV yaparak biraz ortalamaya çalıştım.

5070 ile rahatsız edici düzeyde darboğaz yaşar mıyım?

3A oyunlarda rahatsız edici darboğaz yaşarsın. 5070 bence geçmeye değer bir kart ama 5070 Ti olabilme şansı varsa (bir vakit bekledikten sonra alabiliyorsan) bekle bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi geceler herkese. Ekran kartımdan memnunum aslında, daha yeni almış sayılırım fakat 3 dezavantajı var benim için. Çok güç çekiyor, ısınıyor ve teknolojik olarak eskimeye başladı gibime geliyor.

Takas yoluyla üstünü tamamlayıp 5070 almaya değer mi? Son çıkan DLSS 5 beni çok cezbetti açıkçası.

Korktuğum bir yanı var; işlemcim R5 5600 ve 1080p monitöre sahibim, 3080 ile bile darboğaz yaşıyorum biraz. İşlemciye OC yaparak ve ekran kartına da UV yaparak biraz ortalamaya çalıştım.

Ne oynadığına bağlı.

3A oyunlarda rahatsız edici darboğaz yaşarsın. 5070 bence geçmeye değer bir kart ama 5070 Ti olabilme şansı varsa (bir vakit bekledikten sonra alabiliyorsan) bekle bence.
Hocam tabii acelem yok fakat bu işlemciyle 5070 Ti daha çok darboğaz yapmaz mı? Ek olarak 2K monitör ile darboğaz yine yapar mı? 5070 ya da Ti olanı.

Açıkçası çok bir şey oynamıyorum, kafama ne eserse onu giriyorum hocam ama genellikle FPS oyunlarını düşük çözünürlüklerde oynuyorum, ara sıra da hikayeli oyunlar oynuyorum; tam ortası kısacası.

Son düzenleyen: Moderatör:

Keşke erkenden DDR5 bir sete geçseydiniz hocam. İşlemci upgrade ile 5070’e geçebilirsiniz. Bu işlemci ile 2K’da da yer yer darboğaz yapabilir gibi.

Hocam birçok kez düşündüm hala da düşünüyorum DDR5'e geçmeyi. Fakat RAM fiyatları ortada eğer geçecek olursam sıfır olarak hiçbir parçayı alamam 2.el parçalar da içimi tedirgin ediyor. Geçen birisi 7500F, A620, 16 GB bundleyi 15K'a veriyordu o aklıma yatmadı değil. Hazır 7500F demişken bu iyi ikili olur mu 5070 Ti ile?

FPS ağırlıklı oynayacaksan 7800X3D. Hikaye ağırlıklıysa olur fark etmez.

7800X3D 9000 serisi çıkana kadar ki en iyi işlemciydi ama şu an overrated 9700X çok daha mantıklı bir işlemci.

7500F de yeterli olur 5070 Ti ile birlikte.

Benim şu an ana fikrim bence sen en başta DDR5'e geç mümkünse 9700X ile sonrasında 3080'i değiştir çünkü DLSS5 daha gelmedi ve sen ağırlıklı FPS oyunu oynuyprum diyorsun.

Bütçeyi çok aşıyor hocam o işlemci maalesef.
İkinci elden veya kampanyayla 5700X kovalayın. 2K’da kullanırsanız 5070 ile 5700X darboğaz yapmaz.

7800X3D 9000 serisi çıkana kadar ki en iyi işlemciydi ama şu an overrated 9700X çok daha mantıklı bir işlemci.

7500F de yeterli olur 5070 Ti ile birlikte.

Benim şu an ana fikrim bence sen en başta DDR5'e geç mümkünse 9700X ile sonrasında 3080'i değiştir çünkü DLSS5 daha gelmedi ve sen ağırlıklı FPS oyunu oynuyprum diyorsun.
Mantıklı olan bence de DDR5’e geçmek, ama RAM krizinden şimdilik bütçeye göre işlemci yükseltmesi de durumu idare eder gibi.