Blearrx

Çalışkan
Oyun oynarken, oyunlarda hiçbir hata vermeden direk masaüstüne dönüyordu internette biraz araştırdım forumlarda bilgi toplamaya çalıştım RAM hatası en çok göz önünde yaptım test sonuçlarımı açıklamada paylaşıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
  • Anakart: ASUS ROG STRIX B550 F Gaming (Wi-Fi)
  • Ekran kartı: Gigabyte RTX 3090 Gaming OC 24G
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X3D
  • RAM: Corsair Vengeance RGB Pro DDR4-3200 CL16 (8x4 = 32 GB)
  • İşlemci soğutucu: MSI CoreLiquid 360r V2
  • Güç Kaynağı: Gigabyte GP-UD1000GM PG5 1000W 80+ Gold
  • Depolama: Samsung 980Pro 1TB, Samsung 980Pro 500GB, Samsung 870 EVO 1TB
  • Kasa: Cooler Master TD500 mesh
  • Samsung Odyssey G7 28* HDR400 144Hz 0.5ms
  • ASUS TUF Gaming VG27V Curved 165Hz 1ms
  • Logitech G502 Hero
  • ASUS ROG STRIX Flare II Animate ROG NX
  • Logitech G733 7.1

1751530021081.webp

1751530035716.webp

1751530058944.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'ler sorunlu çıkmış, 4X RAM'den kaynaklıdır yüksek ihtimal, XMP kapalı şekilde tekrar test yapın sorun çıkmazsa RAM'leri 3000 MHz yapıp oyunda deneyin.

2x16 RAM'e geçerseniz sorun kalmaz.

Ramlerin Dual Channel mı Single Channel mı çalıştığını kontrol edebilir misiniz? 2x8 Gb'lık iki kiti birleştirmişsiniz fakat uyumlu çalışmıyorlar gibi görünüyor. Bu tarz stabilite sorunları, ram zamanlamalarının ve ram kontrolcüsünün "tatlı noktaları"nı bularak çözülebiliyor normalde fakat hem bununla uğraşmak hem de bunun testini yapmak size çok fazla zaman kaybettirecektir. Mümkünse @20424 hocamın da belirttiği gibi, elinizden çıkarıp 2x16 Gb'lık kite geçerseniz yahut anakartın ram uyumluluk listesinden 4x8 Gb'lık bir kit tercih ederseniz sorununuz ortadan kalkacaktır.

Son düzenleme:
Ramlerin Dual Channel mı Single Channel mı çalıştığını kontrol edebilir misiniz? 2x8 Gb'lık iki kiti birleştirmişsiniz fakat uyumlu çalışmıyorlar gibi görünüyor. Bu tarz stabilite sorunları, ram zamanlamalarının ve ram kontrolcüsünün "tatlı noktaları"nı bularak çözülebiliyor normalde fakat hem bununla uğraşmak hem de bunun testini yapmak size çok fazla zaman kaybettirecektir. Mümkünse @20424 hocamın da belirttiği gibi, elinizden çıkarıp 2x16 Gb'lık kite geçerseniz yahut anakartın ram uyumluluk listesinden 4x8 Gb'lık bir kit tercih ederseniz sorununuz ortadan kalkacaktır.
Dual Channel veya Single Channel olduklarını nasıl kontrol edebilirim? .En kötü ihtimalle dediğiniz gibi 16x2 yaparım ancak şuan finansal olarak biraz fazla borç durumundayım. O yüzden idare etmek zorundayım

Hayır yani size bazı bios ayarlarını yaptırmaya kalksak bunları anlayabilir, herhangi bir sorun çıktığında (BSOD, siyah ekran vs.) paniklemeden başınızın çaresine bakıp adım adım ayar/test yapabilir misiniz?