Bütçe
40000tl

pastaciamd

Çalışkan
Arkadaşlar selam, iyi bayramlar. Bir tanıdığıma notebook bakıyoruz. RTX 4060'Iarın fiyatı fazla olduğu için RTX 4050 almaya karar verdik. Eğer uygun fiyatlı RTX 4060 olursa onu da düşünebiliriz. Ben açıkçası Lenovo LOQ'ları beğeniyorum. Hem boyut hem ağırlık bakımından kriterleri karşılıyor. Ancak bazı yerlerde anakart sorunu olduğu belirtilmiş. Acer notebooklar için de MOSFET sorunu olduğu söylenmiş. Ne alacağımıza karar veremedik. Siz ne önerirsiniz? Belirlediğim birkaç modeli alta koyacağım. Teşekkürler.

https://www.trendyol.com/acer/nitro...2-p-773939037?merchantId=968&utm_source=aff_t (RAM upgrade gerekecek.)

N11'den Lenovo LOQ 15IAX9 83GS007XTR i5-12450hx 8 GB 512 GB SSD RTX4060 15.6" DOS dizüstü bilgisayar seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!
Bunu ve üstüne 8 veya 16 GB RAM almak daha mantıklı.

Hocam LOQ anakart yakıyor // anakart arızası söylemleri doğru mu veya ne oluyor da böyle oluyor? LOQ serisine sıcak bakıyordum normalde ama böyle söylemler alınca düşündürmedi değil. Bir de işlemci 4060'ı besler mi? 45W-50W limit koyup kullanırız muhtemelen.

Bu arada intel işlemcili hiç bir LOQ'u önermem, kronik anakart problemleri var.
Hocam acer için de mosfette sorun çıkıyormuş diyorlar. Ne alacağız biz ben anlamıyorum.

Hocam LOQ anakart yakıyor // anakart arızası söylemleri doğru mu veya ne oluyor da böyle oluyor? LOQ serisine sıcak bakıyordum normalde ama böyle söylemler alınca düşündürmedi değil. Bir de işlemci 4060'ı besler mi? 45W-50W limit koyup kullanırız muhtemelen.

Hocam acer için de mosfette sorun çıkıyormuş diyorlar. Ne alacağız biz ben anlamıyorum.
Beslemesinde sıkıntı olmaz da anakart mevzusunu bilmiyorum.

Bence oyun oynayacak isen 4060 ekran kartı al. Tabi Watt değerine de dikkat et. Ben Valorant'ta bu 2 ekran kartı arasında 150 FPS fark gördüm. Ama Intel CPU önermiyorum kardeşim. Sana da 12. nesil H serisi Intel olan bir Acer'dan yazıyorum. Hayır, sorun Acer'da da değil. Soğumuyor bu Intel işlemciler kardeşim. Yok. İstemiyor soğumak falan. Forumdan kesinlikle AMD cihaz önerisi almanı tavsiye ederim.

Bence oyun oynayacak isen 4060 ekran kartı al. Tabii watt değerine de dikkat et. Ben Valorant'ta bu 2 ekran kartı arasında 150 FPS fark gördüm. Ama Intel CPU önermiyorum kardeşim. Sana da 12. nesil h serisi Intel olan bir Acer'dan yazıyorum. Hayır, sorun Acer'da da değil. Soğumuyor bu Intel işlemciler kardeşim. Yok. İstemiyor soğumak falan. Forumdan kesinlikle AMD cihaz önerisi almanı tavsiye ederim.

Hocam 40k içerisinde AMD notebook olarak ne alınır ki? Düzgün model yok. Lenovo LOQ Ryzen 5 8645HS modeli var ama 4050, 8 GB RAM ve fiyatı 36k. Değer mi bilemedim.