Bütçe
40000tl
Hocam 40k içerisinde AMD notebook olarak ne alınır ki? Düzgün model yok. Lenovo LOQ Ryzen 5 8645HS modeli var ama 4050, 8 GB RAM ve fiyatı 36k. Değer mi bilemedim.

Bu nasıl? Ekran yenileme hızı 165 olacak şekilde filtreledim.

Son düzenleme:
Evet, soğutmaları Aspire 7'den bozma.

Bu işlemciyi almayın mesela. Detroit: Became Human açıp kapattım. En sağdaki az önce oyunda aldığım dereceyi gösteriyor. Ben bu işlemciden pişmanım mesela. On numara çalışıyor. Müthiş performans veriyor. Ama soğutabilirsen. Onun için mücadele vereceksin. Yorulacaksın. Gerek yok.

1743441597107.webp

Evet, soğutmaları Aspire 7'den bozma.

Bu işlemciyi almayın mesela. Detroit: Became Human açıp kapattım. En sağdaki az önce oyunda aldığım dereceyi gösteriyor. Ben bu işlemciden pişmanım mesela. On numara çalışıyor. Müthiş performans veriyor. Ama soğutabilirsen. Onun için mücadele vereceksin. Yorulacaksın. Gerek yok.

Eki Görüntüle 136654
90 dereceyi geçmiyorsa o kadar dert değil. Kaç W 90 derece iken?

90 dereceyi geçmiyorsa o kadar dert değil. Kaç W 90 derece iken?
Canı sıkılınca bile geçiyor.
İntel mobil işlemcilerde 12. nesilde hep soğutma şikayetleri var.
Kim şikayet ediyorsa dürüst olarak işaretleyin. Ant içerim ki tepeden tırnağa tamamen haklılar. Ben usandım artık bu işlemcinin ısınmasından.

Ne yapıp edip AMD Ryzen 7 bir işlemci ile 4060 tercih etmeye çalışın.

Çoğunuzun belirttiği üzere eğer LOQ'larda anakart sorunu yoksa veya varsa da bunu yaşamak zor ise LOQ model alalım. Zaten arkadaşım da 7/24 oyun oynayan birisi değil. Limitleriz işlemciyi sıkıntı olmaz.

Acer için ise şöyle bir video var:

Canı sıkılınca bile geçiyor.

Kim şikayet ediyorsa dürüst olarak işaretleyin. Ant içerim ki tepeden tırnağa tamamen haklılar. Ben usandım artık bu işlemcinin ısınmasından.

Ne yapıp edip AMD Ryzen 7 bir işlemci ile 4060 tercih etmeye çalışın.

Benim de gönlüm AMD'den yana ama düzgün AMD'li notebookların hepsi 45k üstü. O kadar bütçemiz yok maalesef.

Hocam LOQ anakart yakıyor // anakart arızası söylemleri doğru mu veya ne oluyor da böyle oluyor? LOQ serisine sıcak bakıyordum normalde ama böyle söylemler alınca düşündürmedi değil. Bir de işlemci 4060'ı besler mi? 45W-50W limit koyup kullanırız muhtemelen.
Anakart arızası problemleri EU ürünleri için yok, olursa da servise gonderirsiniz. O dediğiniz daha çok Hindistan cihazlarında oluyor. İşlemciye limit koymaya gerek yok, LOQ serisi ısınmaz.
4060'ı da rahatça besler.

Herkes Intel'in 12. nesil işlemcilerinin çok ısındığını konuşuyor, hangi model için konuşuyorsunuz acaba? AMD R5 7535HS işlemcisi Asus TUF A15 ve HP Victus 15 de çok ısınıyor diye işlemciye direk ısınıyor mu diyelim? Demeyelim tabi ki.
Dokuzuncu nesil LOQ cihazların hiçbirinde soğutma sorunu yoktur, segmentinin en iyi soğumasına sahiptir.

Son düzenleme:
Anakart arızası problemleri EU ürünleri için yok, olursa da servise gonderirsiniz. O dediğiniz daha çok Hindistan cihazlarında oluyor. İşlemciye limit koymaya gerek yok, LOQ serisi ısınmaz.
4060'ı da rahatça besler.

Herkes Intel'in 12. nesil işlemcilerinin çok ısındığını konuşuyor, hangi model için konuşuyorsunuz acaba? AMD R5 7535HS işlemcisi Asus TUF A15 ve HP Victus 15 de çok ısınıyor diye işlemciye direk ısınıyor mu diyelim? Demeyelim tabi ki.
Dokuzuncu nesil LOQ cihazların hiçbirinde soğutma sorunu yoktur, segmentinin en iyi soğumasına sahiptir.
Ne kadar pozitif yorum, o kadar küçük kasaları var ki bu cihazların odanın ısısından bile etkilenir haldeler. Bence bu cihazlar genelde sınırlı oluyorlar ama bazıları sınırsız işlemci ile geliyor bu sınırsız gelenlerde ısınma problemi oluyor. Lenovo LOQ'a benzer bir ideapad 3 testi yapmıştım ekran kartı aşırı ısınıyordu korkudan kapattım benim değildi cihaz onun işlemcisini tahmin bile demiyorum 10. nesildi o. Bir de raf cihazıydı temizliği olmamıştır belki ondandır ama bu da demek oluyor ki temizlik olmayan cihazlar ısınıyor ne olursa olsun. Kısaca oyuncu laptopu alırken masaüstü ile kıyaslanıyorlar ya işte ısılar maalesef konuşulmuyor.