TinerciYasin

Başarılı
Arkadaşlar merhaba,

ASUS TUF A15 RTX 4050 laptop kullanıyorum daha borcunun bitmesine 2 ay var taksitle almıştım. Borcu bitince RTX 5050 laptop almaya gerek var mı her sene bir yenisi çıkıyor biliyorum, yine iş yapar mı RTX 4050?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı veya işlemci yükseltirken ya model farkı çok olacak ya da nesil farkı. Öbür türlü geçtiğine değmeyecek kadar küçük bir performans artışı olur. Verdiğin paraya yazık. Bu parçalar her yeni nesilde devasa gelişimler göstermiyorlar. Kendimden örnek vermek gerekirse 3070 kullanıcısıyım ve 6000 serisinin Super modelleri çıkana kadar yükseltme yapmayı düşünmüyorum. O da sırf GTA6'yı 1440p oynamak istediğimden. Yoksa 1080p'de 2028'e kadar takılırdık gibime geliyor.

Ekran kartı veya işlemci yükseltirken ya model farkı çok olacak ya da nesil farkı. Öbür türlü geçtiğine değmeyecek kadar küçük bir performans artışı olur. Verdiğin paraya yazık. Bu parçalar her yeni nesilde devasa gelişimler göstermiyorlar. Kendimden örnek vermek gerekirse 3070 kullanıcısıyım ve 6000 serisinin Super modelleri çıkana kadar yükseltme yapmayı düşünmüyorum. O da sırf GTA6'yı 1440p oynamak istediğimden. Yoksa 1080p'de 2028'e kadar takılırdık gibime geliyor.
Anladım hocam, yani aradaki farka değecek bir update yapmak gerekiyor.

Anladım hocam, yani aradaki farka değecek bir update yapmak gerekiyor.
Aynen öyle. Şu anda 4050 sana yetmiyorsa zaten 5050'de kısa sürede yetersiz kalacaktır. Bilgisayarlar ciddi anlamda pahalı ve parayı verdikten sonra insan kendine 10-15 fps için değmezdi sanki diye sormaya başlıyor. O yüzden gerçekten yükseltmeye ihtiyaç olduğunda yenisini satın almak lazım. Çok para verdim ama değdi diyorsun.

İstediğiniz performansı alabiliyorsanız hiç gereği yok. Eğer değiştirmek istiyorsanız da çok zarar etmeden satıp sağlam bir şeye geçin ya da hiç geçmeyin.