Aynı modeli yaklaşık 6 aydır kullanıyorum maalesef sıcaklıklardan dolayı V-Sync'siz oynamak çok zor. Yani sıcaklıkları düşürmek için FPS'i kısıtlamak zorunda kalıyorsunuz. Tabii termal macunu yenileyip, bir de termal ped uygularsanız düşer sıcaklıklar o zaman rahat oynanabilir bir ihtimal.
Detaylar
Kim cevapladı?Alid.1
Çalışkan
Şu an için yok ucuza geleceği için biraz heveslendim ama buradaki kişilerin bir fikrini almak istedim ama yorumunuz için teşekkür ederim
Teşekkür ederim yorumunuz için Casper'ın 6 ayda 1 bakım kampanyasından yararlanırım ekstradan soğutucum var o da etki yapar diye düşünüyordum kendimce ama sıcaklıklarının o boyutta olması şaşırttı peki tek sorununuz sıcaklık mı başka konularda ne düşünüyorsunuz var mı başka sorununuz?
Casper disinda secenegin yok mu? Throttle yapan bir cihaz. Sogutucu falan kurtarmaz FPS dususunu. Daha saygin markalardan alisveris yapin bence.
Aynı modeli yaklaşık 6 aydır kullanıyorum maalesef sıcaklıklardan dolayı V-Sync'siz oynamak çok zor. Yani sıcaklıkları düşürmek için FPS'i kısıtlamak zorunda kalıyorsunuz. Tabii termal macunu yenileyip, bir de termal ped uygularsanız düşer sıcaklıklar o zaman rahat oynanabilir bir ihtimal.
Teşekkür ederim yorumunuz için Casper'ın 6 ayda 1 bakım kampanyasından yararlanırım ekstradan soğutucum var o da etki yapar diye düşünüyordum kendimce ama sıcaklıklarının o boyutta olması şaşırttı peki tek sorununuz sıcaklık mı başka konularda ne düşünüyorsunuz var mı başka sorununuz?
Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi ürünle takas edeceksiniz?
Takas dışında para eklemeyecek misiniz?
Hangi amaçla dizüstü kullanacaksınız?
Ayrıca ürünün kasa kalitesinden bağımsız, dizüstü bilgisayarlar asla bilgisayar ayarında bir deneyim sağlamaz. Yerelde satılan en pahalı modeller bile ısınma sorunlarıyla uğraşır. Belki daha ucuz ürünlere göre fark vardır, ama siz doğru şekilde kullanmazsanız uzun oyun deneyimleri için uygun cihazlar değillerdir.
Bunu belirtme nedenim, eğer masaüstü bir bilgisayarınız var ve 4050 dizüstü'ye göre eskiyse(belki ihtiyacınıza yetiyordur) veya ayırdığınız bütçe ve eldeki ürünün satışı ile 4050'den daha iyi bir masaüstü sistem topluyor olabilirsiniz. Buna göre almadan önce emin olun, sonra pişman olmayın.
Dizüstü aldıktan sonra bağlantıdaki konudaki mesajlarıma göz atın. Dizüstü kullanımı için ayrıca taktikler verdim.
@14742 Çok kalitelilerinde bile çoğu oyunda FPS sabit oynamanız gerekiyor. Dizüstü'lerde soğutma çağ atlamadığından, o dar kasalarda maalesef en iyi soğutmalıları bile ısıları çok rahat dağıtamıyor. Yukarıdaki konuda önerdiklerimi size de öneririm. İki tane mesaj var ve bir mesajda yönlendirdiğim bağlantıda detaylar var.
Ayrıca ürünün kasa kalitesinden bağımsız, dizüstü bilgisayarlar asla bilgisayar ayarında bir deneyim sağlamaz. Yerelde satılan en pahalı modeller bile ısınma sorunlarıyla uğraşır. Belki daha ucuz ürünlere göre fark vardır, ama siz doğru şekilde kullanmazsanız uzun oyun deneyimleri için uygun cihazlar değillerdir.
Bunu belirtme nedenim, eğer masaüstü bir bilgisayarınız var ve 4050 dizüstü'ye göre eskiyse(belki ihtiyacınıza yetiyordur) veya ayırdığınız bütçe ve eldeki ürünün satışı ile 4050'den daha iyi bir masaüstü sistem topluyor olabilirsiniz. Buna göre almadan önce emin olun, sonra pişman olmayın.
Dizüstü aldıktan sonra bağlantıdaki konudaki mesajlarıma göz atın. Dizüstü kullanımı için ayrıca taktikler verdim.
Arkadaşım 2. el Excalibur dizüstü oyun bilgisayarı aldı. Malum bu markanın ısınma sorunları alemde bilinir. Termal macunda sıkıntı olması lazım. Onu değiştirecek orası kesin ama yetmeyeceği de kesin. Bu nedenle soğutucu bakmaya karar verdik. Ben baktım ama 1000 TL altındaki ürünler çok dengesiz ilerlediği için hangisine karar vermek lazım bilmiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Ekran 15.6''
- Trencmivront
- dizüstü laptop laptop soğutucu soğutucu
- Forum: Gaming Laptop
@14742 Çok kalitelilerinde bile çoğu oyunda FPS sabit oynamanız gerekiyor. Dizüstü'lerde soğutma çağ atlamadığından, o dar kasalarda maalesef en iyi soğutmalıları bile ısıları çok rahat dağıtamıyor. Yukarıdaki konuda önerdiklerimi size de öneririm. İki tane mesaj var ve bir mesajda yönlendirdiğim bağlantıda detaylar var.
Ayrıca ürünün kasa kalitesinden bağımsız, dizüstü bilgisayarlar asla bilgisayar ayarında bir deneyim sağlamaz. Yerelde satılan en pahalı modeller bile ısınma sorunlarıyla uğraşır. Belki daha ucuz ürünlere göre fark vardır ama siz doğru şekilde kullanmazsanız uzun oyun deneyimleri için uygun cihazlar değillerdir.
Arkadaşım 2. el Excalibur dizüstü oyun bilgisayarı aldı. Malum bu markanın ısınma sorunları alemde bilinir. Termal macunda sıkıntı olması lazım. Onu değiştirecek orası kesin ama yetmeyeceği de kesin. Bu nedenle soğutucu bakmaya karar verdik. Ben baktım ama 1000 TL altındaki ürünler çok dengesiz ilerlediği için hangisine karar vermek lazım bilmiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Ekran 15.6''
- Trencmivront
Yakın zamanda kullandığım soğutucuyu değiştirmeyi düşünüyorum hocam. 2 fanlı Juo marka bir soğutucu stant almıştım 3-4 ay önce 300TL miydi tam hatırlamıyorum. Laptopu soğutmuyor.
Şu an için yok ucuza geleceği için biraz heveslendim ama buradaki kişilerin bir fikrini almak istedim ama yorumunuz için teşekkür ederim
Teşekkür ederim yorumunuz için Casper'ın 6 ayda 1 bakım kampanyasından yararlanırım ekstradan soğutucum var o da etki yapar diye düşünüyordum kendimce ama sıcaklıklarının o boyutta olması şaşırttı peki tek sorununuz sıcaklık mı başka konularda ne düşünüyorsunuz var mı başka sorununuz
Şu anlık yok hocam ara sıra mavi ekran veriyor ama çözülecek hatalar onlar sorun yaratmıyor. Bazı laptoplarda hall sensör kroniği, anakart kroniği falan olduğunu duymuştum ama Excalibur'da sıcaklık dışında bir sorun ile daha karşılaşmadım.
Konuda bu arada soğutucu önermedim. Bağlantı paylaştım ama soğutucu yerine dizüstü yükseltici öneriyorum. Konuda dediğim gibi mesaj içeriklerindeki bağlantı ve önerilere bakarsanız, soğutma dışında bazı detaylar söyledim. Yıllarca öyle kullandım, faydasını gördüm size de öneririm.Yakın zamanda kullandığım soğutucuyu değiştirmeyi düşünüyorum hocam. 2 fanlı Juo marka bir soğutucu stant almıştım 3-4 ay önce 300TL miydi tam hatırlamıyorum. Laptop'u soğutmuyor.
Neden fanlı stantları önermiyorsunuz?Konuda bu arada soğutucu önermedim. Bağlantı paylaştım ama soğutucu yerine dizüstü yükseltici öneriyorum. Konuda dediğim gibi mesaj içeriklerindeki bağlantı ve önerilere bakarsanız, soğutma dışında bazı detaylar söyledim. Yıllarca öyle kullandım, faydasını gördüm size de öneririm.
Alid.1
Çalışkan
Ayrıca ürünün kasa kalitesinden bağımsız, dizüstü bilgisayarlar asla bilgisayar ayarında bir deneyim sağlamaz. Yerelde satılan en pahalı modeller bile ısınma sorunlarıyla uğraşır. Belki daha ucuz ürünlere göre fark vardır ama siz doğru şekilde kullanmazsanız uzun oyun deneyimleri için uygun cihazlar değillerdir.
- Trencmivront
Öncelikle akşamları 3-4 saat oyun oynarım hem de öğrenciyim ister istemez laptop lazım oluyor
ASUS ROG i7 7700HQ GTX 1050 4 GB 16 GB RAM 500GB SSD üste 10 bin TL vereceğim bu yüzden bana mantıklı geldi evet genel anlamda gaming laptoplar dediğiniz gibi kasa küçük olduğundan ısınıyor benim için 1050'den 4050'ye geçmek çok üst bir geçiş olacak zaten genelde CS2 oynuyorum arada hikayeli oyunları oynuyorum
CS2 performansı nasıldır oynadınız mı?
Yok hocam CS2 daha oynamadım ama Valorant'ta ortalama 300 FPS veriyor orta ayarlarda.Öncelikle akşamları 3-4 saat oyun oynarım hemde öğrenciyim ister istemez laptop lazım oluyor
Asus rog i7 7700hq gtx 1050 4gb 16 gb ram 500gb ssd üste 10 bin tl vereceğim bu yüzden bana mantıklı geldi evet genel anlamda gaming laptoplar dediğiniz gibi kasa küçük olduğundan ısınıyor benim için 1050 den 4050 ye geçmek çok üst bir geçiş olucak zaten genelde cs2 oynuyorum arada hikayeli oyunları oynuyorum
cs2 performansı nasıldır oynadınız mı
Fiyatları bilmiyorum. Ama o dizüstünün üstüne 10 bin ₺ bana çok geldi bilemiyorum. Her ne kadar yeni bir ekran kartına geçiş yapsanız da, kasa olarak Casper iyi değil. Üstüne hikayeli oyunlar için 6 GB VRAM'lı 4050 sizi ne kadar götürür bilmiyorum.
Alid.1
Çalışkan
Yok hocam CS2 daha oynamadım ama Valorant'ta ortalama 300 FPS
Teşekkür ederi.
Ultra ayar takıntım yok hani düşükte de oynarım bu bilgisayarı değiştirmek isteme sebebim frame time CS2'de ve oyunlarda 14-19larda geziyor ve beni soğutuyor uygun fiyata yeni nesil bir bilgisayara geçmek beni heveslendirdi biraz bu düşüncem ondan dolayı çıktı.
Fiyatları bilmiyorum. Ama o dizüstünün üstüne 10 bin ₺ bana çok geldi bilemiyorum. Her ne kadar yeni bir ekran kartına geçiş yapsanız da, kasa olarak Casper iyi değil. Üstüne hikayeli oyunlar için 6 GB VRAM'lı 4050 sizi ne kadar götürür bilmiyorum.
Yeni konular
-
İzale-i şuyu davası ne kadar sürer ve aşamaları nedir?
- dvsvroowvwc18347
-
-
-
-
-
Schengen vizesinin 2030'a doğru dijitalleşmesi planlanıyor!
- Rubiks Cube
-
RTX 3060 sistemde CoD Warzone'da görüntünün çamur gibi olması sorunu
- Daryl Dixon
-
-