Şuan 1080p de RX460 ile ayar kısıp bir şekilde 30+FPS oyun oynayan insanlar var.

RTX4050'li laptoplar dahi oyun anlamında iş görürken masaüstü 4060 için bu konu en az 5 yıl sonra açılmalıydı bence.

Henüz kullanılmayacak seviyede değil. Bende de var, 1080p'de hala iyi çalışan bir kart. Yetmemeye başladığında DLSS/FG kullanarak suyunu da çıkarabilirsin.

1080 Ti kullanan arkadaşım var, hâlâ oyun oynuyor adam, 2022-2023 oyunlarında medium-high arası takılıyor. 4060 mı kullanılmayacak?

Hatta bahse bile girdik bu elemanla, bana dedi ki bu GPU ile GTA 6'yı 1080p medium ayarlarda 30 FPS oynarım dedi bende hadi oradan dedim 10 bin TL'sine bahse girdik. Parasını yiyecem elemanın haberi yok.

Son düzenleme:
Hatta bahse bile girdik bu elemanla, bana dedi ki bu GPU ile GTA 6'yı 1080p medium ayarlarda 30 FPS oynarım dedi bende hadi oradan dedim 10 bin TL'sine bahse girdik. Parasını yiyecem elemanın haberi yok.
Tercih meselesi. Arkadaş 30 fps ile oyun oynamaya oyun oynamak diyor. Hayatında 100 fps üstünü görmemiş. Yadırgamak için söylemiyorum, ben de 5 sene 1080ti kullanmış birisiyim. Sonra 4080S geçtim, sonra da 5090 geçtim.
Oynatmasına oynatır ama ne pahasına. Mesela oyunları o kadar grafik ayarı kısarak oynarken zevk alıyor mu? Alıyorsa problem yok.
Aynı şey 4060 için geçerli. 4060 dediğimiz kart giriş seviyesi bir kart. Eğer "çoğu" ayarı kısıp oynamaktan yana bir endişeniz yoksa birkaç sene daha kullanabilirsiniz, neden olmasın?