Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

m4tehan

Yetkin
RTX 4060 i5-12400F bir PC kullanıyorum.
PUBG, Wolfenstein, Battlefield 5 bu 3 oyunda inanılmaz donma sorunu var ama böyle FPS düşmeden donuyor. Değişik bir durum çok canım sıkıldı bu durum yüzünden. Bir örnek videosu bu:

Sistemimde 16 GB RAM var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Stres testine sokmayı deneyebilirsin. Bu sayede performansını tam olarak görebilirsin.

Yaptım ama normal.

Anlık takılmalar oluyorsa işlemci hızını düşür en düşük 5 en yüksek 90 civarı yap. FPS hafif düşer ancak takılmalar gider.

Ama başka yolu yok mu?

Diğer oyunlardan da video koyar mısın? Yalnız lütfen TikTok olmasın...

Monitörünü de yaz ve Adaptive Sync açık mı belirt.

Video yükleyemedim en az 1 saat ama durum şu; PUBG eskisi kadar donmuyor ama maça girince lobinin ilk 10 saniyesi 10 FPS. BF 5 sildim dün ama emin olun aşırı donuyordu ve PC zorlandığı için GPU kartlarından dııın diye aralıklı ses geliyor. PC'yi yukarı kaldırınca kesiliyor, yere koyunca tekrar geliyor. Coil whine değil bence ama.

RAM darboğazında böyle oluyor genelde.

Öneriniz nedir?

BuRTX 4060 i5-12400F bir PC kullanıyorum.
PUBG, Wolfenstein, Battlefield 5 bu 3 oyunda inanılmaz donma sorunu var ama böyle FPS düşmeden donuyor. Değişik bir durum çok canım sıkıldı bu durum yüzünden. Bir örnek videosu bu:

Sistemimde 16 GB RAM var.

Açıkçası bu konuyu tek Wolfenstein için açmıştım, diğer oyunları oynamıyorum zaten. Wolfenstein'a yama kurmuştum onu sildim düzeldi, herkesin önerileri için teşekkür ederim. Özellikle @Recep Baltaş abim için ❤️
Bu sorun bende de mevcuttu. Oyun HDD'de mi kurulu? SSD'ye kurmayı dene.

Yalnız lütfen TikTok olmasın...

Bence de. Video sonunda bu manzarayı görmek istemiyoruz.

Screenshot_20240417_003125_Chrome.webp

Bana oynadığın oyunun mekaniği gibi geldi?

TikTok'ta çok belli olmamış ama orada FPS düşmemesine rağmen dönüyordu saliselik.

Driverlar güncel mi? BIOS da dahil.

Driverlar güncel BIOS 3 hafta önce güncelledim.

Diğer oyunlardan da video koyar mısın? Yalnız lütfen TikTok olmasın...

Monitörünü de yaz ve Adaptive Sync açık mı belirt.

Tabii ki koyarım, TikTok koymamin sebebi diğer uygulamalar çok yavaş yüklüyor videomu ama bir dahakine TikTok'a koymayacağım merak etmeyin :D Monitörüm ASUS TUF Gaming VG277Q1A Adaptive Sync açık mı bilmiyorum Free Sync açık ama.

Bu sorun bende de mevcuttu. Oyun HDD'de mi kurulu? SSD'ye kurmayı dene.

Bence de. Video sonunda bu manzarayı görmek istemiyoruz.

Eki Görüntüle 36904

Kusura bakmayın :( Oyun SSD'ye kurulu.

3 oyununda optimizasyon'u iyi değil.

Wolfnestein ilk başlarında 250-300 FPS alıyordum ayarlar full.

NFS Heat, GTA 4, Warzone, GTA 5, gibi oyunlarda gayet iyi.

Son düzenleyen: Moderatör: