Uranos

Üstün
Yer
Adana
RTX 4060 kullanıyorum, kartı geçen yıl almıştım sizce beni kaç yıl daha götürür? Genelde hikâyeli oyun oynuyorum; RDR 2, Witcher 3 gibi ağır oyunlar.

RTX 4060 kullanıyorum, kartı geçen yıl almıştım sizce beni kaç yıl daha götürür? Genelde hikâyeli oyun oynuyorum; RDR 2, Witcher 3 gibi ağır oyunlar.
Bence hep amacım ultra olmasın, yüksek ve iyi grafikler ile iyi yapımları oynayayım mantığında takılırsan 3-4 yıl daha iyi gider.

Ben hala 1650ti kullanıyorum. Medium ayarlarda 1080p 60 fps alabiliyorum çoğu oyunda.
Cyberpunk tarzı AAA oyunlarda alamazsamda piyasdaki oyunlara yetiyor çoğu zaman.
Full grafik istemiyorsan yetecektir 4-5 yıl daha.

4050 bile yetiyor bana watt değeri düşük değil 100'ün üstündeyse en az 3 sene götürür ama ayarları Ultra değil de framgen kapalı şekilde orta-yüksek ayarlarda frame gen açık şekilde ise yüksek ayarlarda oyun oynayabilirsin.

Her oyunu 4K Ultra grafiklerde oynayayım falan gibi bir takıntın yok ise en kötü 3-4 sene daha götürür bence, GTX 1600 serisi kartlar bile hâlâ birçok oyunda yeterli iken 4060 büyük bir nimet.

Ben hala 1650ti kullanıyorum. Medium ayarlarda 1080p 60 fps alabiliyorum çoğu oyunda.
Cyberpunk tarzı AAA oyunlarda alamazsamda piyasdaki oyunlara yetiyor çoğu zaman.
Full grafik istemiyorsan yetecektir 4-5 yıl daha.
8 GB VRAM değil de 12 GB VRAM'i olsaydı daha çok giderdi de. 5060'a da aynı kötülüğü yaptılar 8 GB VRAM koyarak. Ben olsam orta-düşük segmentte NVIDIA almam.

Full HD monitörde Ultra ayarlarda oynuyorsanız, ray tracing olmadan DLSS ile 5 yıl götürür.

DLSS gibi teknolojiler kartların ömrünü uzattı. Ultra takıntınız yoksa nereden baksanız 4-5 yıl daha götürebilir 1080p'de ama 8GB Vram artık alt limit, kartın kendi ham gücünden ziyade 8GB Vram uzun vadede kartı limitleyip problem olabilir oyunlarda.