Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
14
Aşağıdaki konuya cihaz araştırırken kafama takıldı. Daha tecrübeli arkadaşların yorumuna ihtiyacım var. 🙏
5000 serisinin ek DLSS 4 teknolojisi avantajı olduğunu hatırlıyorum. Ama hangi GPU daha mantıklı?

4060 Mobile kağıt üstünde biraz daha güçlü. Yeni DLSS özellikleri ile beraber 5050 Mobile daha mantıklı. Eğer saf performans tercih edilecekse 4060 Mobile. Teknolojilerden yararlanılacak ise 5050 Mobile.

4060 Mobile, 5050 Mobile'a kıyasla aşağıya yukarı %10 daha iyi performans veriyor. 110 FPS ile 100 FPS arasında benim için bir fark yok. Ama diğerinde dediğiniz üzerine DLSS 4 var. Multi Frame Generation ile daha fazla fark yaratırsınız bence daha uzun ömürlü kullanım sunacağından ben 5050 tercih ederdim.

Aralarında 2-3 FPS'lik bir fark oluyor zaten. Daha yeni teknoloji olduğu için 5050 daha mantıklı.
4060 Mobile kağıt üstünde biraz daha güçlü. Yeni DLSS özellikleri ile beraber 5050 Mobile daha mantıklı. Eğer saf performans tercih edilecekse 4060 Mobile. Teknolojilerden yararlanılacak ise 5050 Mobile.
4060 Mobile, 5050 Mobile'a kıyasla aşağıya yukarı %10 daha iyi performans veriyor. 110 FPS ile 100 FPS arasında benim için bir fark yok. Ama diğerinde dediğiniz üzerine DLSS 4 var. Multi Frame Generation ile daha fazla fark yaratırsınız bence daha uzun ömürlü kullanım sunacağından ben 5050 tercih ederdim.
Son söz sizin. @yweld isterseniz bu iki ekran kartına da sahip cihazlara bakabilirim. Yapmayı planladıklarınızı paylaşırsanız da daha iyi olabilir. 🙏

İş yerinde kullanacağım, eve getirince de oyun oynarım. Halihazırda olan monitörüm 2k çözünürlüğe sahip. Bu çözünürlük için sizce hangisi daha uygun olur?

İş yerinde kullanacağım, eve getirince de oyun oynarım. Halihazırda olan monitörüm 2k çözünürlüğe sahip. Bu çözünürlük için sizce hangisi daha uygun olur?
Evimdeki 4050 cihaz, 2K monitörde 7-24 çalışıyor ve performans konusunda hiç üzmedi. Aklınızda belirli oyunlar var mı?

İş yerinde kullanacağım, eve getirince de oyun oynarım. Halihazırda olan monitörüm 2K çözünürlüğe sahip. Bu çözünürlük için sizce hangisi daha uygun olur?

Her türlü MFG'e sahip olduğu için 5050'yi tercih ederim. Ama o çözünürlükte oynayacaksanız 8 GB VRAM'e sahip bir laptop yeni nesil oyunlarla zorlanabilir. Ama multi frame generation ile kurtarırsınız iyi kötü.