RTX 4060 & R5 5600 sistemde Warframe'de aşırı stutter ve drop sorunu

Hepsini deneyeceğim hocam. Merak ettiğim bir şey daha var. Kingston'un 2 tane 8 GB'lik RAM'i var bende, acaba sorun RAM'lerden kaynaklı olabilir mi? sistemde değişmeyen tek parça RAM çünkü.

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-ddr4-cl19-kvr26n19s8-8-fiyati,368591064.html Kullandığım RAM bu.

Videolarda falan oyun çok kaynak tüketmiyor. Bence sorun bellek değil de oyun kaynaklı. Ama oynarken bundan dolayı olup olmadığını anlamak için arkadaki tarayıcı, uygulama vb. simge durumuna küçültün veya kapatın. Bellek tüketimleri azalacaktır.

Oyundan bağımsız aklınıda değiştirme varsa günümüz oyunları için 2x16 GB daha ideal. Bu arada bellek görseline mesajları yazdıktan sonra baktım. En azından soğutma içeren bir bellek alman da faydalı olur. Bellek ısınınca ayardan bağımsız stutter yaşanabilir mi yaşanabilir herhalde. Genelde modemlerim ısınınca ağ sorunu yaşardım. Keenetic modem geçtim uzun süredir böyle sorun yaşamıyorum.

Bir de şu konuda önerdiklerimi sistemine uygular mısın? Ayrıca SSD kontrol etmesini söylemiştim. Aynı kontrolleri siz de yapın.

Bu arada biraz sardı oyun, uzun aradan sonra dönünce de %75 platinum indirimi yapmışlar. İstemsizce 10 $ olan 2500 civarı platinum aldım. Kullanıcı adım istemediğim bir şekilde kalmış onu değiştirdim. Rhino diye bir karaktere skin falan aldım. Daha hantal olduğundan istediğim tarzda hareket ediyor. O varsayılan karakterin uçup kaçması veya kayması gibi şeyler elimi yormuştu. Ucundan gamepad denedim ama desteği çok da iyi değil gibi. Gerçi gamepad'de shooter çok alışkın değilim. Oyun keyif vermeye başladı.

Bu arada gölgelendirici önbelleği kapatınca oyun gerçekten bayağı rahatladı. Tabii kendi sistemimde oynamıyorum. Yine de ince ayarlar ile akıcı oynayacağımı düşünüyorum. Bulut olmasa mesela 2-3 gölge ayarını kapatırdım. Oyunda SSAO falan çok sırıtıyor. Bu arada absürt olan ayarlar yani en yüksek ayarda oynuyorum. DX12 denemedim gerçi. GeForce Now V-Sync kapalı olmasına rağmen bu oyunda 75 FPS limitli duruyor. Nedenini bilmiyorum.

Son düzenleme:
Hocam bende GeForce Now üzerinden denedim hiç bir drop sorunu yaşamadım şimdi. Gerçekten ilginç. Bahsettiğiniz diğer kontrolleri yapacağım, yine olmazsa bellekleri yenilemekte fayda var. Zam gelmeden almış olurum.

Bellekten değildir de garip bir sorunmuş, umarım çözülür.

Bellekten değildir de garip bir sorunmuş, umarım çözülür.
Her şeyi denedim yine düzelmedi. Sistemimde sorun olduğunu sanmıyorum, oyun motorunu suçluyorum artık.

Benimle aynı sorunu yaşayan bir kişinin videosu. Aynı sorun binlerce kişide var mış yabancı forumlarda gezerken fark ettim. DX11 veya DX12 fark etmez videodaki aynı sorun yaşanıyor. 0:38 den itibaren izleyin.

Demek ki grafik motoru cidden sıkıntılı.

Demek ki grafik motoru cidden sıkıntılı.
Fark ettiğim bir şey var ise bu sorunu yaşayanlar hep güncel sisteme sahip. Eski sisteme sahip kişiler bir sorun yaşamıyor. Oyun motoru eski ve yeni sistemlerle bir şekilde optimize olamıyor benim fikrim. 10 kişide oyun stabil ise 4-5 kişi de sorunlu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…