VRAM'den bağımsız kartın gücü ile ilgili bir yorum yapmam gerekirse, DLSS quality ile medium-high karışımı ayarlarda 60 FPS alacaksınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kadar büyütmeyin GTA 6'yı. Yani tabii ki büyütün de grafik manasında diyorum. Tabii grafikleri de efsane oyun çıksın diye şafak sayıyorum en çok bekleyenlerden biriyim. Lakin günümüzün ortalama bilgisayarları bu oyunu çok rahat kaldıracaktır. Öyle 5090lara falan gerek yok. 3060'ı olan eleman da gayet oynar.

Manus AI'ya şöyle bir prompt verdim:

"5600 işlemcili 4060 ekran kartlı ve 16 GB RAM'li bir bilgisayar GTA 6'yı 1080P'de hangi ayarlarda 60 FPS oynatabilir? Bütün bilgileri topla cevap ver"

O da bana şunu hazırladı; uzun olduğu için link olarak paylaşacağım.

Xbox Series S'e GTA 6'nın çıkacağı söylenmişken, minimum sistem gereksinimleri Nvidia tarafında RTX 2060 olacak. 1080p en düşük grafik ayarlarında 30 FPS'te çalışacağını varsayarsak, RTX 4060 ekran kartınız 1080p orta-yüksek grafik ayarlarında çok rahat 60-80 FPS alır. Mevcut sisteminiz hakkında endişe edecek bir durum yoktur ancak stabil bir performans için RAM'lerinizi 32 GB'a yükseltmenizi tavsiye ederim.

Yukarıdaki birkaç hocamın dediği gibi bence bu sistem gereksinimi işi çok abartılıyor. Steam Donanım Anketlerine göre GTX 1660, RTX 2060 gibi kartlar bile hala daha dünya çapında en çok kullanılan ekran kartları iken, "GTA 6 en düşük RTX 3060/4060 ister." falan demek çok saçma bana kalırsa. Rockstar Games, bir-iki istisnai oyun dışında (GTA 4 ve Definitive'lerden bahsediyorum.) optimizasyon işini çok iyi yapan bir firma. GTA 6'nın da optimizasyonunu yapabilirler ve birçok sistemde rahatlıkla oynanabilir diye düşünüyorum.

Yahu ne abarttınız şunun grafiklerini. Korkmayın gerçekle bire bir aynı olmaz, olamaz. Donanımlar buna hazır değil.
Bence teknolojik olarak donanımlar hazır ama herkesin bu donanımlara erişimi yok mesele o. Tabii ki bire bir aynısı olamaz ama 1440p ve 2160p Ultra grafiklerde çok gerçekçi olacağı kesin.

Xbox Series S'e GTA 6'nın çıkacağı söylenmişken, minimum sistem gereksinimleri Nvidia tarafında RTX 2060 olacak. 1080p en düşük grafik ayarlarında 30 FPS'te çalışacağını varsayarsak, RTX 4060 ekran kartınız 1080p orta-yüksek grafik ayarlarında çok rahat 60-80 FPS alır. Mevcut sisteminiz hakkında endişe edecek bir durum yoktur ancak stabil bir performans için RAM'lerinizi 32 GB'a yükseltmenizi tavsiye ederim.
İçimi rahatlattınız hocam teşekkürler en kötü 4060'ı satıp 9060 XT 16GB gibi ekran kartı almayı düşünüyordum zamanı geldiğinde :D

VRAM'den bağımsız kartın gücü ile ilgili bir yorum yapmam gerekirse, DLSS quality ile medium-high karışımı ayarlarda 60 FPS alacaksınız.

Ben kartın gücünden çok VRAM konusunda endişeliyim, can sıkıcı bir konu firmaların sürekli VRAM'i kısması.

Eğer VRAM sınırlarda gezerse DLSS açınca daha kötü olur çünkü DLSS, VRAM'i daha da yükseltir takılmalar daha çok artar.

Bence teknolojik olarak donanımlar hazır ama herkesin bu donanımlara erişimi yok mesele o. Tabii ki bire bir aynısı olamaz ama 1440p ve 2160p Ultra grafiklerde çok gerçekçi olacağı kesin.
NVIDIA önce 8 GB kart çıkarmayı bırakırsa grafiklerde bir inovasyon görmeye başlarız. Çoğunluğun kullandığı kart 8 GB 5060-4060 olduğu sürece çok zor.