Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Great Eagle

Yetkin
Arkadaşlar çok garip bir problem yaşıyorum. RTX 4060 ekran kartım var, driverını kurduktan sonra 2-3 hafta sorunsuz bir şekilde gidiyor fakat bir süre sonra oyunlarda stutter problemi yaşamaya başlıyorum. NVIDIA sürücüsünü DDU ile kaldırıp tekrar yükledikten sonra takılmalar yine 2-3 hafta hiç olmuyor. Fakat bir süre sonra tekrar başlıyor. Döngüye girerek devam ediyor bu problem. Sizce neyden kaynaklanıyor olabilir? Her defasında sürücüyü tekrar kurmak zorunda kalıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Muhtemelen zamanla sürücü bozuluyor veya shader cache birikimi oluyor. NVDIA denetim masasından shader cache açık olsun, DDU ile temiz kurulum yap. Umarım işe yarar.
Arkadaşlar sorunumu büyük oranda çözdüm gibi görünüyor, çok nadiren stutter oluyor artık.
Nasıl çözdüğüme gelirsek, Shader Cache'i temizleyip NVIDIA Denetim Masası'ndan gölgelendirici önbellek boyutunu 10 GB'a ayarladım, daha sonra bilgisayarı yeniden başlattım. Sorun büyük ihtimalle @SunseTTime hocamızın dediği gibi Shader Cache birikiminden kaynaklanıyordu.

Arkadaşlar sorunumu büyük oranda çözdüm gibi görünüyor, çok nadiren stutter oluyor artık.
Nasıl çözdüğüme gelirsek, Shader Cache'i temizleyip NVIDIA Denetim Masası'ndan gölgelendirici önbellek boyutunu 10 GB'a ayarladım, daha sonra bilgisayarı yeniden başlattım. Sorun büyük ihtimalle @SunseTTime hocamızın dediği gibi Shader Cache birikiminden kaynaklanıyordu.
Çözülmesine sevindim, geçmiş olsun.