O teknolojiye hakim değilim ancak NVIDIA daha sorunsuz kesinlikle:

Sanırım 5000 serisinin çıkışından beri çözülemeyen sorunlarından haberin yok :) Hala saçma sapan şeyler siyah ekran sebebi kartlarda.
9000 serisi sorunlu değil ama sistem seçme olayı devam ediyor gördüğüm kadarıyla. 5000 serisinden beri böyle, kafasını siyah ekrandan kaldırmayan da oldu, siyah ekran ne bilmeyen de. 7000 için de aynı laflar edildi, 6000 için de edildi, zaten 5000 berbat durumdaydı. Bu nesil en sorunsuz nesil.
Bu arada aynı thumbnaili Şubat'ta da Nvidia için kullanmışlardı :D
Farklı bir forum sitesinde bugün RTX 4060 Ti 16 GB aldığımı belirttim ancak kafamı çok karıştırdılar. RX 9060 XT al, daha iyi FPS veriyor dendi ve bende buraya sormak istedim. Sizce kartı iade edeyim mi dostlar?
Daha iade sürecindeysen yapabilirsin, cebinde para bile kalıyor gördüğüme göre.

Valla ben AMD yazılım işini düzeltti laflarını RX5000 serisinden beri duyuyorum. Ancak ne hikmetse bu mevzu her yeni nesilde tekrardan düzeltildi diye dillendiriliyor. Bir şey bir kere düzeltilir. Her sene konusu açılan şeyin düzeldiği filan yok bana kalırsa. Önceki nesile göre daha da iyileştirildi denebilir en fazla. AMD kart almak hala eskisi gibi kumar. Çok sorunsuz bir deneyim de yaşayabilirsin, AMD'ye ağır küfürler ederek kartı ikinci elde ilana da koyabilirsin. Her markanın sorun çıkarma ihtimali var. Ancak küçücük pazar payına rağmen forumlarda en az Nvidia kadar konusu açılan bir markanın sorun çıkarma olasılığının daha yüksek olduğunu anlamak için dahi olmaya gerek yok. AMD kartlar nazlı olur. Yıllardır verilen tavsiye konuyu özetliyor. Belli bir bütçede maksimum performans istiyorsan AMD, stabilite ve çok yönlü kullanım istiyorsan Nvidia alınır. İstisnalar harici genel durum bu.

Sanırım 5000 serisinin çıkışından beri çözülemeyen sorunlarından haberin yok :) Hala saçma sapan şeyler siyah ekran sebebi kartlarda.
9000 serisi sorunlu değil ama sistem seçme olayı devam ediyor gördüğüm kadarıyla. 5000 serisinden beri böyle, kafasını siyah ekrandan kaldırmayan da oldu, siyah ekran ne bilmeyen de. 7000 için de aynı laflar edildi, 6000 için de edildi, zaten 5000 berbat durumdaydı. Bu nesil en sorunsuz nesil.
Bu arada aynı thumbnaili Şubat'ta da Nvidia için kullanmışlardı :D

Daha iade sürecindeysen yapabilirsin, cebinde para bile kalıyor gördüğüme göre.
Güncel olarak 5060 Ti sürüm 581.08 kullanıyorum, herhangi bir sorun yok. Ancak kimilerinde güncel sürüm dediğiniz gibi sorun yaratabiliyor. 9000 serisine gelecek olursak RX 9060 XT kullandım, geçmeyen micro stuttering vardı iade ettim. Öte yandan 4000 serisinden RTX 4060 kullandım onda da micro stuttering vardı onu da iade ettim. Yani yapmış olduğunuz genelleme benim süreçle tamamen çelişiyor. Tamamen sorunlu/sorunsuz bir seri yok. Bu da gösteriyor ki teknoloji şans işi. :)

Bana göre NVIDIA driver konusunda AMD'den daha iyi. Güç olarak 9060 XT daha iyi bir kart olduğu kesin ama. Bana göre gözle görülür bir fark olacağını da sanmıyorum. 4060 Ti devam etmende bence fayda var. AMD'den NVIDIA geçeceğim deseydin direkt geç derdim de NVIDIA'dan AMD'ye geçmenin çok bir esprisi yok :sneaky: