Emre2434

Gelişen
2K için yeterli midir? Ona göre 2K monitör alacagım. Yeterli diyende var, yetmez diyende. Kararsız kaldım, yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkür ederim.
  • ASUS TUF Gaming RTX 4060 Ti.
  • 32 GB DDR5 RAM.
  • ASUS B650M-R Anakart.
  • Corsair H100 RGB V2 Sıvı Sogutma.

Muhteşem bir deneyim sunmaz ama idare eder tabii. Ayar kısarsın, DLSS + Frame Generation ile FPS'ini arttırırsın vs.
2K'ya geçtikten sonra 1080p kötü geliyor insanın gözüne. Sırf bu yüzden 3060'lı sistemimi satıp 2K için 4070 Super'li sistem toplamıştım, çok memnunum.

Muhteşem bir deneyim sunmaz ama idare eder tabii. Ayar kısarsın, DLSS + frame generation ile FPS'ini arttırırsın vs.
2K'ya geçtikten sonra 1080p kötü geliyor insanın gözüne. Sırf bu yüzden 3060'lı sistemimi satıp 2K için 4070 Super'li sistem toplamıştım, çok memnunum.
Anladım, o zaman yetmez gibi. Peki bu sistemde sadece ekran kartını RTX 5070 Ti yapsak nasıl verim alırız? 2K'da darboğaz olur mu? PSU 750W bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeterli diyenler DLSS 3.0 teknolojisine güveniyor herhalde. Günümüzde 1080p'de bile 8GB VRAM sınırda. Al 1080P çek ayarları ultraya takıl babacım, 2K da ne ayarla bilmem neyle başını ağrıtıyorsun ki.

Yani 5060Ti 16 GB olsa ve sadece hikâyeli ise tepe tepe 2K kullan derdim ama 2K'da 8 GB kullanacaksan MFG de olmadığı için yüksek FPS'leri göremezsin ve VRAM darboğazına uğrarsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam inceledim bayağı, ekran kartı lazım o zaman. RTX 5070 Ti ve 7600 uyumlu olur mu, darbogaz olmaz sanırım?

7500F, 5070 Ti ile 2K'da kol gibi darboğaz yapıyor maalesef. Bizzat tecrübe ettik. 7600 ile de durum farklı olmayacaktır. Forumlarda sorup Darboğaz olmaz, rahat besler vs. gibi sözlerle yola çıkıp sakın bu ikiliyle gitme sonra gidip X3D gibi bir işlemci almak zorunda kalırsın.
Aynı durum 2 ay önce biraderin başına geldi. Forumlarda araştırarak, konu açıp sorarak darboğaz olmaz yanıtlarına dayanarak 7500F'in yanına 5070 Ti aldık ama sonuç hüsran. Darboğaz olmayan neredeyse hiçbir oyun yok. BF6, poe 2, Arc raiders, RDR 2, CS - LoL vs. yaklaşık 7-8 farklı oyunda denedik sonuç hep aynı. En sonunda 7500F yerine 7800X3D takınca darboğaz ortadan kalktı + performans haliyle uçtu ama aynı zamanda durduk yere ek masraf çıkmış oldu.
Özetle iyi bir işlemci takacaksan 5070 Ti al yoksa tam verim alamazsın o karttan.

Son düzenleme:
Şimdi sana mobilden uzun uzun teknik açıklama yapamıyorum kardeşim. Kısaca base hızı 4.7 olan bir 7600X ile 5070Ti 2K çözünürlükte optimize özürlü oyun olmadığı sürece bütün grafik ayarları ultrada olduğu sürece darboğaz yapmaz, ucu ucuna besler. Tepe frekansında ise biraz daha rahat besler. Kol gibi darboğaz olan bir durum olmaz yani.