UGURPRODUCTION

Becerikli
RTX 4070 1 Click OC 2X 12 GB ekran kartı,
AMD Ryzen 7 7700 3.80 GHz işlemci,
XPG Lancer RGB 32 GB (2x16) 6400 MHz CL32 AX5U6400C3216G-DCLARBK DDR5 RAM,
TUF Gaming VG27AQ monitör,
WD Black SN850 1 TB NVMe SSD,
Snowman kule tipi fan ve 100 TL’lik termal macun,
Pro B650M-P anakart,
MSI MAG A650BNL 650W 80 Plus Bronze güç kaynağı.

Arkadaşlar, biliyorum fazla konu açtım fakat artık hata yapmak istemiyorum ve çok kararsız kaldım. Elimdeki RTX 4070 2 fanlı modeli 16.000 TL’ye satıp üstüne 4.000 TL vererek Gigabyte RTX 4070 3 fanlı, 15 ay garantili 2. el ürünü almak istiyorum. Satıcı “Kasana getirip dene, oyunlarda takılma olursa satın almazsın.” dedi. Elimdeki RTX 4070’den memnunum fakat 2 fanlı olduğu için micro stutter yaşıyorum. FPS değerleri tatmin edici, DLSS ve smooth özellikleri akıcı çalışıyor. Sizce bu değişim mantıklı mı? RTX 5060 Ti almayı düşünüyordum, sıfırı 23.000 TL fakat hem bütçeyi zorluyor hem de performans olarak RTX 4070’i geçemiyor. Önerileriniz nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben sizin yerinizde olsam aynı modele değil üst modele geçmeye çalışırdım.
Ee hocam bütçem 20000 en max.

@UGURPRODUCTION, kesinlikle 2.el almayın. Daha ders almadınız mı hocam?

Bu sefer deneme yapıp alacağım merak etme ve garantili ürün.

2. el kesinlikle alınmaz diye bir şey yok. Testleri yapar bakar. Eline alır, inceler, fiyatı da makulsa gayet alınır.

Aynen direkt Spider-Man 2 oyununda o takıldığı yerde deneme yapacağım. Takılırsa kusura bakma kardeşim hakkını helal et deyip teslim edeceğim.

2. el kesinlikle alınmaz diye bir şey yok. Testleri yapar bakar. Eline alır, inceler, fiyatı da makulsa gayet alınır.

Aynen direkt Spider-Man 2 oyununda o takıldığı yerde deneme yapacağım. Takılırsa kusura bakma kardeşim hakkını helal et deyip teslim edeceğim.

Ben öyle demek istemdim ki.Elimdeki RTX 4070 iki fanlı demek istedim,öyle görükmüş ama öyle demek istemedim.

Sadece fan sayısı yüksek diye aynı kartı almak mantık işi değil. 4070’i soğutmak için çift fan yeterli olur, üçüncü fan ekstra olarak yükü yayıp fanların düşük hızda çalışmasını sağlar ve düşük gürültü olur. Basitçe fan sayısının performansa etkisi yok.

Sadece fan sayısı yüksek diye aynı kartı almak mantık işi değil. 4070'i soğutmak için çift fan yeterli olur, üçüncü fan ekstra olarak yükü yayıp fanların düşük hızda çalışmasını sağlar ve düşük gürültü olur. Basitçe fan sayısının performansa etkisi yok.

Hocam performans olayının üstünde çok durmadım ve 3 fanlı her zaman iyidir. Benim demek istediğim belki ekran kartı sorunlu olup başka bir RTX 4070 ile shutter sorunum çözülür demek istiyorum.

Hocam performans olayının üstünde çok durmadım ve 3 fanlı her zaman iyidir. Benim demek istediğim belki ekran kartı sorunlu olup başka bir RTX 4070 ile shutter sorunum çözülür demek istiyorum.
Anladım hocam. Diğer tüm parçaların testini yaptınız mı? SSD okuma ve bad sector testi, RAM testleri, işlemci skor testi ve stres testi gibi? Bütün bunlar yapıldıysa ve kesin ekran kartından şüpheleniliyorsa yeni bir kartla deneme yapmak tek yol dediğiniz gibi.

Anladım hocam. Diğer tüm parçaların testini yaptınız mı? SSD okuma ve bad sector testi, RAM testleri, işlemci skor testi ve stres testi gibi? Bütün bunlar yapıldıysa ve kesin ekran kartından şüpheleniliyorsa yeni bir kartla deneme yapmak tek yol dediğiniz gibi.

RX 6700XT ile denedim sorun görmedim. Ekran kartını bugün sattım maksimum bütçe 20000k. Dediklerinizin hepsini yaptım.

Sattığınız kişiye üzüldüm de, ticaret böyle bir şey. 20K'ya 5070 bulabileceğinizden şüpheliyim fakat varsa alınır.

Hocam ekran kartının sorunlu olup olmadığını daha bilmiyorum. Kendim öyle olduğunu düşünüyorum arkadaşa her testini yaptırdım. İstediğin gibi kurcala dedim. Ve oyun testi yaparken kendi gözleriyle takılmaları gördü. Belkide sıkıntılı olmayan ekran kartını çok ucuza verdim bilemeyizki. Bende takılma yapan ekran kartı onda belki de daha iyi çalışacak. İçim rahat bir şekilde sattım her testini yaptı adam. Ve ona sürede verdim sorun olursa getir iade ederim diye. Benim içimde rahat etmez ama ben soğudum o ekran kartından ve AMD'ye belki geçeceğim.

Hocam ekran kartının sorunlu olup olmadığını daha bilmiyorum. Kendim öyle olduğunu düşünüyorum arkadaşa her testini yaptırdım. İstediğin gibi kurcala dedim. Ve oyun testi yaparken kendi gözleriyle takılmaları gördü. Belkide sıkıntılı olmayan ekran kartını çok ucuza verdim bilemeyizki. Bende takılma yapan ekran kartı onda belki de daha iyi çalışacak. İçim rahat bir şekilde sattım her testini yaptı adam. Ve ona sürede verdim sorun olursa getir iade ederim diye. Benim içimde rahat etmez ama ben soğudum o ekran kartından ve AMD'ye belki geçeceğim.
9070XT hariç AMD'ye geçiş yapmanızı tavsiye etmem. 9060XT ve 9070'in performansı düşük kalıyor.

RTX 4070 1 Click OC 2X 12 GB ekran kartı,
AMD Ryzen 7 7700 3.80 GHz işlemci,
XPG Lancer RGB 32 GB (2x16) 6400 MHz CL32 AX5U6400C3216G-DCLARBK DDR5 RAM,
TUF Gaming VG27AQ monitör,
WD Black SN850 1 TB NVMe SSD,
Snowman kule tipi fan ve 100 TL’lik termal macun,
Pro B650M-P anakart,
MSI MAG A650BNL 650W 80 Plus Bronze güç kaynağı.

Arkadaşlar, biliyorum fazla konu açtım fakat artık hata yapmak istemiyorum ve çok kararsız kaldım. Elimdeki RTX 4070 2 fanlı modeli 16.000 TL’ye satıp üstüne 4.000 TL vererek Gigabyte RTX 4070 3 fanlı, 15 ay garantili 2. el ürünü almak istiyorum. Satıcı “Kasana getirip dene, oyunlarda takılma olursa satın almazsın.” dedi. Elimdeki RTX 4070’den memnunum fakat 2 fanlı olduğu için micro stutter yaşıyorum. FPS değerleri tatmin edici, DLSS ve smooth özellikleri akıcı çalışıyor. Sizce bu değişim mantıklı mı? RTX 5060 Ti almayı düşünüyordum, sıfırı 23.000 TL fakat hem bütçeyi zorluyor hem de performans olarak RTX 4070’i geçemiyor. Önerileriniz nelerdir?
Sorunu pek anlamadım. Nasıl 2 fanlı olduğu için micro stutter sorunu yaşıyorsun?

Şahsen eğer elimdeki kart soğuk ve düzgün çalışıyorsa ekstra bir fan ve 3-4 derece fark için 4000 TL baymazdım. Alacağın kart Gigabyte'nin Eagle versiyonu ise zaten hiç değmez. 4000 TL'yi yerinde olsam birikim için kullanırım, elimdeki depolama yetmiyorsa depolama için kullanırım, ekstra sata veya m2 ssd vesaire!

Sorunu pek anlamadım. Nasıl 2 fanlı olduğu için Micro stutter sorunu yaşıyorsun?

Şahsen eğer elimdeki kart soğuk ve düzgün çalışıyorsa ekstra bir fan ve 3-4 derece fark için 4000 TL baymazdım. Alacağın kart Gigabyte'nin eagle versiyonu ise zaten hiç değmez. 4000 TL'yi yerinde olsam birikim için kullanırım, elimdeki depolama yetmiyorsa depolama için kullanırım, ekstra SATA veya M.2 SSD vesaire!

Yok hocam 2 fanlı diye Micro yaşamıyorum uydurdu o biraz yanlış anladı o arkadaş. Maksat o önceki ekran kartım bana uymuyordu sorun diye tahmin ediyordum. Başka bir RTX 4070 alacağım bari 3 fanlı olsun almışken. Burada önemli olan 3 fanlı olması değil. Farklı bir RTX 4070 ekran kartı. Bakalım onda da shutter oluyor mu? Diye konrtol edeceğim.