Anakartım MSI olduğu için ve openrgb ile RGB kontrolü yaptığım için MSI kart almak istiyordum. Fakat eğer öyle diyorsanız farklı marka da alabilirim. Fakat kartta elle tutulur, güzel çalışan ve openrgb ile yönetilebilen bir RGB aydınlatma da olmalı.

Attığınız MSI ekran kartında sadece ejderhada aydınlatma var. RGB için Gigabyte gaming OC veya Galax ex modeline bakabilirsiniz. Galax'ın kendi yazılımıda var RGB için. Telefondan vs kontrol edilebiliyor.

Desktop Screenshot 2024.08.26 - 20.54.43.53.webp

Desktop Screenshot 2024.08.26 - 20.55.49.77.webp

GTX ile RTX serisi arasında ne kadar fark var biliyor musunuz siz? GTX 1660 serisi ile 3000 serisi arasında iki jenerasyon var. 4000 serisi ile 5000 serisi arasında 1 jenerasyon var.
İki jenerasyon yok bu arada. 16 serisi ile 20 serisi aynı mimariyi kullanıyor. Ben o kartı aldığımda bütçeme uygun en güncel orta seviye NVIDIA kart oydu. Ayrıca 20 ile 30 serisi arasındaki kadar devasa bir fark geleceğini sanmıyorum. Öyle bir fark için 4 nm'den 1.8 nm'ye falan inmeleri lazım. Ancak öyle olmayacak, 4 nm'nin iyileştirilmiş bir hali kullanılacak. Performans artışının devasa olacağını sanmıyorum.
Attığınız MSI ekran kartında sadece ejderhada.

Eki Görüntüle 78047

Aydınlatma var. RGB için Gigabyte gaming OC veya Galax ex modeline bakabilirsiniz. Galax'ın kendi yazılımıda var RGB için. Telefondan vs kontrol edilebiliyor.
Bilgisayarıma markaların RGB kontrol uygulamalarını yüklemek istemiyorum. Çünkü Windows'umu yavaşlatıyor ve hatalar çıkarıyor. MSI Center kurduğumda sistem sık sık bug'a giriyordu ve bilgisayarı kapatmaya çalışınca ekran gidiyordu ama fanlar dönmeye devam ediyordu. MSI Center'ı silince düzelmişti. O yüzden açık kaynaklı OpenRGB kullanmayı tercih ediyorum.

Bahsettiğiniz kartlardan sadece Gigabyte Gaming modeli OpenRGB tarafından destekleniyor. O da Experimental dalında. 0.9 sürümünde destek var mı bilmiyorum.

Edit: Destek yokmuş 0.9 sürümünde. Experimental'da destek var mış. O da Arch Linux'a nasıl kurulur bilmiyorum.

Attığınız MSI ekran kartında sadece ejderhada aydınlatma var. RGB için Gigabyte gaming OC veya Galax ex modeline bakabilirsiniz. Galax'ın kendi yazılımıda var RGB için. Telefondan vs kontrol edilebiliyor.

Eki Görüntüle 78047

Eki Görüntüle 78049

Galax gerçekten süper bir marka. Fakat ürünlerine verilen garanti süresinin arttırılması gerek. 2 yıl az bir süre 4 yıl veya 5 yıl olsa efsane olur.

İki jenerasyon yok bu arada. 16 serisi ile 20 serisi aynı mimariyi kullanıyor. Ben o kartı aldığımda bütçeme uygun en güncel orta seviye NVIDIA kart oydu. Ayrıca 20 ile 30 serisi arasındaki kadar devasa bir fark geleceğini sanmıyorum. Öyle bir fark için 4 Nm'den 1.8 Nm'ye falan inmeleri lazım. Ancak öyle olmayacak, 4 Nm'nin iyileştirilmiş bir hali kullanılacak. Performans artışının devasa olacağını sanmıyorum.

Bilgisayarıma markaların RGB kontrol uygulamalarını yüklemek istemiyorum. Çünkü Windows'umu yavaşlatıyor ve hatalar çıkarıyor. MSI Center kurduğumda sistem sık sık Bug'a giriyordu ve bilgisayarı kapatmaya çalışınca ekran gidiyordu ama fanlar dönmeye devam ediyordu. MSI Center'ı silince düzelmişti. O yüzden açık kaynaklı openrgb kullanmayı tercih ediyorum.

Bahsettiğiniz kartlardan sadece Gigabyte gaming modeli openrgb tarafından destekleniyor. O da experimental dalında. 0.9 sürümünde destek var mı bilmiyorum.

Bu arada dilerim siz haklısınızıdır da, NVIDIA elinde büyük bir koz bekletiyordur. Ve 5000 serisinde büyük bir değişime gidilir. Tıpkı GTX serisinden RTX serisine geçilmesi gibi.

İki jenerasyon yok bu arada. 16 serisi ile 20 serisi aynı mimariyi kullanıyor. Ben o kartı aldığımda bütçeme uygun en güncel orta seviye NVIDIA kart oydu. Ayrıca 20 ile 30 serisi arasındaki kadar devasa bir fark geleceğini sanmıyorum. Öyle bir fark için 4 Nm'den 1.8 Nm'ye falan inmeleri lazım. Ancak öyle olmayacak, 4 Nm'nin iyileştirilmiş bir hali kullanılacak. Performans artışının devasa olacağını sanmıyorum.

Bilgisayarıma markaların RGB kontrol uygulamalarını yüklemek istemiyorum. Çünkü Windows'umu yavaşlatıyor ve hatalar çıkarıyor. MSI Center kurduğumda sistem sık sık Bug'a giriyordu ve bilgisayarı kapatmaya çalışınca ekran gidiyordu ama fanlar dönmeye devam ediyordu. MSI Center'ı silince düzelmişti. O yüzden açık kaynaklı openrgb kullanmayı tercih ediyorum.

Bahsettiğiniz kartlardan sadece Gigabyte gaming modeli openrgb tarafından destekleniyor. O da experimental dalında. 0.9 sürümünde destek var mı bilmiyorum.

Sadece iki parmak büyüklüğündeki ejderha logosu RGB'si için karta ekstra 3K para vermek mantıklı değil. Kartların RGB rengi zaten yanacak tek renk şeklinde mi yanmasını istiyorsunuz? 3K daha ekleyip 4070 Ti süper Galax alabilirsiniz. 4.fan geliyor onda da RGB var. Gerçekten RGB arıyorsanız benim karttan alın. Bir tane küçük logoya rgb vermemiş olursunuz.

IMG_1864.webp

Sadece iki parmak büyüklüğündeki ejderha logosu RGB'si için karta ekstra 3K para vermek mantıklı değil. Kartların RGB rengi zaten yanacak tek renk şeklinde mi yanmasını istiyorsunuz? 3K daha ekleyip 4070 Ti süper Galax alabilirsiniz. 4.fan geliyor onda da RGB var. Gerçekten RGB arıyorsanız benim karttan alın. Bir tane küçük logoya rgb vermemiş olursunuz.

Eki Görüntüle 78051
Yanlış anlamışsınız. MSI takıntısından az önce vazgeçtim. Fakat OpenRGB desteği olmasını istiyorum. Çünkü markaların RGB kontrol uygulamaları Linux ile tamamen uyumsuz.

Bu arada sizin kartınızın modeli nedir?

Galax gerçekten süper bir marka. Fakat ürünlerine verilen garanti süresinin arttırılması gerek. 2 yıl az bir süre 4 yıl veya 5 yıl olsa efsane olur.

Çoğu kart 2 yıl zaten. Gigabyte Aorus modelleri vs 3 yıl diye biliyorum. 4-5 yıl yapan yok Galax neden yapsın?

Yanlış anlamışsınız. MSI takıntısından az önce vazgeçtim. Fakat OpenRGB desteği olmasını istiyorum. Çünkü markaların RGB kontrol uygulamaları Linux ile tamamen uyumsuz.

Bu arada sizin kartınızın modeli nedir?

Kartın OpenRGB desteği yokmuş :(

Linux için bir öneriniz var mıdır? Linux'ta bu kartın RGB'sini yönetmek için?

RGB için hangi uygulamalar vs gerekir bilmiyorum. Zira ekran kartını takınca fanlar alt tarafta RGB gözükmüyor. Ekran kartının sadece yan tarafında olan RGB kısımları gözüküyor. Dikey GPU kiti kullanmıyorsanız tabii ki. Şu modelede bakın.

Son düzenleyen: Moderatör:
RGB için hangi uygulamalar vs gerekir bilmiyorum. Zira ekran kartını takınca fanlar alt tarafta RGB gözükmüyor. Ekran kartının sadece yan tarafında olan RGB kısımları gözüküyor. Dikey GPU kiti kullanmıyorsanız tabii ki. Şu modele de bakın.
Bunun da OpenRGB desteği yok. Önceden çıkan 4070 Ti XLR8 Verto Epic-X gibi modellerin desteği var ama 4070 Super'in yok.

Ben artık Arch Linux'u da aktif kullanıyorum. Çoğu RGB kontrol yazılımı da Linux desteklemiyor. Sadece OpenRGB gibi yazılımlar Linux'ta çalışıyor. O yüzden OpenRGB desteğini özellikle soruyorum. Çünkü kartı hem Windows'ta hem Linux'ta kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör: