farukakmaden

Üyecik
  • Anakart:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX5070
  • İşletim Sistemi: FreeDOS

Geçtiğimiz günlerde OEM paket kasa aldım. RDR 2 oynarken genelde 30-40 dakika sonra bu aşağıdaki hatayı alıyorum. Bilgisayar kendini resetliyor ama kasa kapanmıyor, bu yazı çıkıp tekrardan açılıyor. Çözümünü bilen var mıdır?

WhatsApp Image 2025-12-24 at 23.36.05.webp

Bilgisayarı açarken delete tuşuna basıp BIOS ekranına girmen gerekiyor. Orada EXPO veya DOCP yazan bir ayar göreceksin, bu ayar RAM'leri hızlandırır ama bazen sistemi kararsız yapar. O ayarı kapatıp devre dışı bırak, sonra F10 tuşuna basıp kaydederek çık ve oyuna girip dene. Büyük ihtimalle sorunun çözülecektir çünkü Ryzen işlemcilerde bu hata genelde RAM hızından kaynaklanır. Eğer yine olmazsa anakartın sitesinden chipset sürücüsünü güncellemeyi dene.

arkadaşın dediği gibi ramleri varsayılan hızlara al, bir de ram tam modelini yazar mısın? bazen ram atıyorum 3200 mhz 1.35v da çalışır ama varsayılan hız 1.2v tur. onu 1.35v a çekmezsen mavi ekran verir vs. tüm bileşenleri tam olarak yaz bakalım..

arkadaşın dediği gibi ramleri varsayılan hızlara al, bir de ram tam modelini yazar mısın? bazen ram atıyorum 3200 mhz 1.35v da çalışır ama varsayılan hız 1.2v tur. onu 1.35v a çekmezsen mavi ekran verir vs. tüm bileşenleri tam olarak yaz bakalım..
Kingsman Gaming Balck DDR4 16gb ram hızını düşüremedim seçtirmiyor biostar

Bilgisayarı açarken delete tuşuna basıp BIOS ekranına girmen gerekiyor. Orada EXPO veya DOCP yazan bir ayar göreceksin, bu ayar RAM'leri hızlandırır ama bazen sistemi kararsız yapar. O ayarı kapatıp devre dışı bırak, sonra F10 tuşuna basıp kaydederek çık ve oyuna girip dene. Büyük ihtimalle sorunun çözülecektir çünkü Ryzen işlemcilerde bu hata genelde RAM hızından kaynaklanır. Eğer yine olmazsa anakartın sitesinden chipset sürücüsünü güncellemeyi dene.
Seçtirmiyor gri. Kusura bakmayın ilk bilgisayarim pek bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• IMG-20251227-WA0059.webp
    IMG-20251227-WA0059.webp
    781,1 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Kingsman Gaming Balck DDR4 16gb ram hızını düşüremedim seçtirmiyor biostar

Seçtirmiyor gri. Kusura bakmayın ilk bilgisayarim pek bilmiyorum.
Sıkıntı yok kanka. o gördüğün Memory Clock Mode satırını Manual yaparsan o gri alanlar anında açılır istediğin hızı elle seçersin.