Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

valsol

Çalışkan
Yeni bir bilgisayar satın aldım, bilgisayarı daha hiç açmadım, ekran kartını taktım ve boşta sarkan 10'lu pini doğrudan ekran kartına taktım. Yalnız Recep Baltaş'ın videosunu izlediğimde ekran kartının içerisinden çıkan VHP bağlantısıyla onları birleştiriyor. Satın aldığım yere sorduğumda doğru yaptığımdan bahsetti ama tam olarak emin olamadım, eğer cihazı çalıştırırsam ekran kartına herhangi bir zarar vermiş olur muyum? Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Eğer eksik bir bilgi verdiysem daha yeni bilgiler vermeye hazırım.

Ekran kartı: RTX 4070 12GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Fotoğrafın sağ tarafında iki tane var, bi' kontrol sağlayabilir misiniz? Karta taktığım soket tam içine girmişti, bir problem yaratmaz sanırım ama tekrardan fotoğraf atacağım. Yine bir bilgilendirme sağlayabilirseniz çok sevinirim.
Evet, o sağ tarafta duran 2X8 PCI-E pinleri, sizin PSU'nuzda direkt uygun çıkış olduğu için onlarla bir işiniz yok. Doğru olanı takmışsınız yani.
Yeni bir bilgisayar satın aldım, bilgisayarı daha hiç açmadım, ekran kartını taktım ve boşta sarkan 10'lu PIN'i doğrudan ekran kartına taktım. Yalnız Recep Baltaş'ın videosunu izlediğimde ekran kartının içerisinden çıkan VHP bağlantısıyla onları birleştiriyor. Satın aldığım yere sorduğumda doğru yaptığımdan bahsetti ama tam olarak emin olamadım, eğer cihazı çalıştırırsam ekran kartına herhangi bir zarar vermiş olur muyum? Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Eğer eksik bir bilgi verdiysem daha yeni bilgiler vermeye hazırım.

Ekran kartı: RTX 4070 12 GB

PSU modeliniz nedir? PSU modelinizde 12VHPWR kablosu var mı? Eğer yoksa sanırsam dönüştürücü olacak 2x8 pinli ona takarsanız dönüştürücüyü sonra da ekran kartına takarsanız bir sorun olmaz. Fotoğraf atabilir misin?

PSU modelimi bilmiyorum, doğrudan geldiğinde kasanın içinde çıkarttıkları bir pin yuvasına sokmak için kablo vardı, onu soktum, ekran kartıma tam uyuyordu. Ekstra olarak iki tane daha pin yuvası var ama ne işe yaradıklarını bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Fotoğraf;
IMG_0116.webp

PSU modelimi bilmiyorum, doğrudan geldiğinde kasanın içinde çıkarttıkları bir pin yuvasına sokmak için kablo vardı, onu soktum, ekran kartıma tam uyuyordu. Ekstra olarak iki tane daha pin yuvası var ama ne işe yaradıklarını bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Fotoğraf;
Eki Görüntüle 211627
Doğru olanı takmışsınız. İki tane daha pin yuvası dediğiniz 2X8 olan muhtemelen, karta taktığınız soketin fotoğrafını yakından çekin, bir de öyle bakalım.

Doğru olanı takmışsınız. İki tane daha pin yuvası dediğiniz 2X8 olan muhtemelen, karta taktığınız soketin fotoğrafını yakından çekin, bir de öyle bakalım.
Fotoğrafın sağ tarafında iki tane var, bi' kontrol sağlayabilir misiniz? Karta taktığım soket tam içine girmişti, bir problem yaratmaz sanırım ama tekrardan fotoğraf atacağım. Yine bir bilgilendirme sağlayabilirseniz çok sevinirim.

Evet, o sağ tarafta duran 2X8 PCI-E pinleri, sizin PSU'nuzda direkt uygun çıkış olduğu için onlarla bir işiniz yok. Doğru olanı takmışsınız yani.

Çözüm