Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba,

Sistemimde ASUS ROG STRIX 650W 80+ Gold güç kaynağını kullanmaktayım. Ekran kartını RTX 4070 Super ile güncellemeyi düşünüyorum.

Sizce güç kaynağı yeterli olur mu? Yoksa ne tür bir güç kaynağı almam gerekiyor?

Sistem:
  • Intel i7 11700
  • ASUS Prime X570 Wi-Fi
  • 32 GB RAM
  • 2 TB M.2 SSD
  • ASUS ROG STRIX 650W 80+ Gold

Çözüm
Spike atsa bile guc tuketimi 260 W'in ustune cikmiyor, 11700'u de yukse soksan 110-120 W cekebilir en fazla, ozetle yeterli olur. Ki sozu gecen model high tier yani.

1709664731234.webp

Hocam ben her zaman ileriyi düşünerek yazıyorum arkadaş 14900k taktı diyelim ya da 14700k ortalama 350W gibi bir değere anlık peak yapabiliyor o işlemci aynı şekilde sistemde bazı arkadaşlar gaza gelerek 7+ fan takabiliyorlar malum. Diskler RGB ve diğer bir sürü detay da eklenince. Biraz daha üste çıkmak çok daha mantıklı geliyor bana. Sizi bilemem tabii.
Ben soruya gore yanit verdim bu tarz fantezilere girisecekse onun da degismesi gerektigini bilir zaten.

Ben soruya gore yanit verdim bu tarz fantezilere girisecekse onun da degismesi gerektigini bilir zaten.

Hocam ben de yeterli olur diye belirttim zaten başta ancak ne olursa olsun 4000 serisi kart için 650 alınmamalı diye düşünüyorum. %80 kararlılık esasına göre desek 520W yapacak zaten. Bu nedenle 1 tık üstü iyidir diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU besleyebilir de X570 anakarta 11700 nasıl taktınız, yoksa biz mi yanlış biliyoruz?

Anakart modelini yanlış yazmış olabilirim gerekli düzeltmeyi yapacağım. Dönüşünüz için teşekkür ederim.

Yeterli olur ancak tepe değerlere çıktığında sınırlara gelecektir. Kullanacağınız LED'ler ve işlemcinin gücü gibi faktörleri de göz önünde bulundurulduğunda 850 ya da 1000W olanı almanızı öneririm. Kaldı ki sistem 700W kullanıyorsa kalan kısmın kullanılması gibi bir israf da olmayacaktır.

Kesinlike X570 bir AM4 AMD çipsetidir.
Anakart modelini yanlış yazmış olabilirim gerekli düzeltmeyi yapacağım. Dönüşünüz için teşekkür ederim.

AM4 soketli bir karta LGA 1200 soketli bir işlemciyi nasıl taktınız? Anakartınızı doğru yazdığınızdan emin misiniz?

Son düzenleme: