Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

UGURPRODUCTION

Becerikli
  • RTX 4070 1 Click OC 2X 12 GB ekran kartı.
  • AMD Ryzen 7 7700 3.80GHz işlemci.
  • CL46+XPG 8 GB DDR5 5600MHz CL46+XPG 8 GB DDR5 5600MHz CL46 toplam 16 GB RAM.
  • ASUS TUF 1440p 2K monitör.
  • WD Black SN850 1 TB NVMe SSD.
  • Snowman kule tipi fan kullanıyorum, 100TL'lik termal macun ile.
  • Pro B650M-P anakart.
  • MSI MAG A650bnl 650W 80 Plus Bronze güç kaynağı.
Bu videonun 39. saniyesindeki gibi saliselik takılma yaşıyorum. Arkadaşlar 590.26 sürümünü kullanıyordum. Sanki sorun çözülmüştü ama mavi ekran hatası alıyordum o sürümde. Tekrardan 576.88 sürümüne geçtim. Sizce o saliselik takılma driverden mi kaynaklanıyor ve kaynaklanıyorsa hangi driver kullanmalıyım? Donma-takılma yaşamayan driver önerir misiniz?

Çözüm
Evet arkadaşlar müjdeli bir haber ile karşınızdayım bugün.
3 senedir belki daha fazla takılma, donma sorunuyla savaşıyordum.
Bu gece bu sorundan kurtuldum. Umarım takılma yine başladı diye konu açıp hortlatmam :)
Her neyse çok uzattım sorunumun kaynağı o 3 senedir uğraştığım mevzu 'DP kablosuymuş".evet yanlış duymadınız arkadaşlar.
Bir arkadaşımız bana ilham verdi dedi ki: TV ile dene bende denedim çok ümit beklemedim. 60 FPS'te 4K-2K'da yağ gibi akıyor donma sorunu yaşamıyorum.
Sadece 60 FPS diye mouse yavaştı O'da normal sizdebilirsiniz 60'FPS'yi.

Bu arada önceki kullandığım kablo DP(165 Hz).
Şimdi sorunumu çözen kablo ise kaliteli evde duran bir tane HDMI(144 Hz) kabloydu.
Mevzu driver falan değilmiş nasıl olduysa.590.26 sürümüne geçtiğimde takılma falan olmamıştı demek ki denk gelmemişti.
Ama bu HDMI kabloyu takınca akıcı hissettirmeyede başladı. Tabii yer yer FPS düşüyor 140'lardan 110'lara 110'lardan 95 FPS'e ama o kadar kötü hissiyat vermiyor.
Yani şöyle diyeyim ben mesela RDR2'de olayı fazla abarttım takılma olmuyor diye MSAA X8 yaptım ve ayarla yüksek-ultrada. Yine ona rağmen çok tatmin etti.
Ve en ağır şehirlere gidip bombalar yağdırdım yani boş arazide gezip test etmedim ve takılma yaşamadım çok şükür. Bir kere çatışırken geri geri giderken karakterle.
Sanki takılır gibi oldu ama onu bug olarak gördüm umarım kendimi kandırmıyorumdur :) ama yani net olarak sorunum çözüldü.

Bu açtığım konu benim gibi uğraşıp kabloyu hiç kontrol etmeyen arkadaşlar içindir, belki onlarınkide bu şekilde çözülür inşallah.
Vay be demek ki bir kablo shutter problemi çıkartabiliyormuş. Yer yer watt bu yüzden düşüyormuş.
Bu arada aklınıza gelen her şeyi denedim sorunlarımı çözemedim en sonunda bulduk bir arkadaş sayesinde.
O sorunuma neden olan DP kablosunu videoya alıp yakıp foruma atsam sorun olur mu acaba :) saatlerce zamanımı çalıyordu bu takılma mevzusu çünkü çok takmıştım kafaya.
Neyse geç olsun güç olmasın :) [3 sene olmuş].ve birisi beni aydınlatsın bir kablo nasılda olur shutter yaratabilir ya? Halbuki DP kablosu sıfırdı.
Demek ki kalite farkı burada devreye giriyormuş.

Arkadaşlar son cümlemi kuruyorum ve ben kaçıyorum. Kablo sorun çıkarmaz demeyin, değiştirin belki sizin de sorununuz benimki gibidir.
Umarım bu konu arkadaşlarımıza yardımcı olmuştur kalın sağlıcakla herkese yorumlarınız bekliyorum.

Bilgisayarcılarla iyi bir deneyimim yok. Gider götürürüm sırf para almak için sallar derki SSD bozuk şu bozuk uğraş dur, parça çalma ihtimalleri de var. Bir de aşırı fahiş fiyat istiyorlar.
Hocam yine gösterin.Bu arada sanki yine takılma yaratıyor gibi ya :/ Acaba kaliteli sertifikalı kablo dp alsak sorunu kökten kaldırır mı? Belki HDMI kablosuda nir yere kadar taşıyor olabilir mi?
Yaşadığınız sorun donanımsal bir sorun inanın yazılımsal bir sorun değil. Donanımınızdaki değiştirmediğiniz tüm parçaları değiştirmeniz lazım.

Yaşadığınız sorun donanımsal bir sorun inanın yazılımsal bir sorun değil. Donanımınızdaki değiştirmediğiniz tüm parçaları değiştirmeniz lazım.

590.26 sürümüne geçtiğimde sorun çözülmüş gibiydi hocam. Donanıma gelirsek bir Power kaldı değiştirmediğim. Onun haricidne her şey değişti hocam.590.26 en sonunda mavi ekran verdi 576.88 sürümüne geri döndüm takılmalar devam etmeye başladı yine.

Hocam 8+8 takılı şu an RAM. Acaba o 2 tam çıkarsam düz 16 taksam sizce nasıl olur? Tamam FPS kaybetsekte belki o 2 ram sıkıntı çıkarıyordur.

Son düzenleme:
590.26 sürümüne geçtiğimde sorun çözülmüş gibiydi hocam. Donanıma gelirsek bir Power kaldı değiştirmediğim. Onun haricidne her şey değişti hocam.590.26 en sonunda mavi ekran verdi 576.88 sürümüne geri döndüm takılmalar devam etmeye başladı yine.
Tavsiyem farklı bir priz deneyin. Yazdım mı hatırlamıyorum. Psu'yu değiştirin. Size saçma gelebilir ama kasanızı televizyona bağlayıp televizyonu monitör olarak kullanın. Mesela şimdi witcher 3'te 5 dakikada 2 takılma oluyor diyelim. İşte TV'ye bağlamadan önce PC'de hesap edin kaç dakikada kaç takılma olduğunu sonra TV monitör olarak kullanın. Arada fark var mı onu test edin. TV kaç Hz olduğu önemli değil. Sonuçta Frame time çizgisinde nerede takılma olduğu belli oluyor dik oldu mu takılma oldu demek. 3 şey TV monitör olarak kullanın, PSU değiştirin, farklı prizde deneyin.

Aslında iki şey daha farklı bir display port HDMI kablosu kullanın ve linuxta test edin CS2 linux desteği var Windows ve linux arasında fark var mı ona bakın.

Tavsiyem farklı bir priz deneyin. Yazdım mı hatırlamıyorum. Psu'yu değiştirin. Size saçma gelebilir ama kasanızı televizyona bağlayıp televizyonu monitör olarak kullanın. Mesela şimdi witcher 3'te 5 dakikada 2 takılma oluyor diyelim. İşte TV'ye bağlamadan önce PC'de hesap edin kaç dakikada kaç takılma olduğunu sonra TV monitör olarak kullanın. Arada fark var mı onu test edin. TV kaç Hz olduğu önemli değil. Sonuçta Frame time çizgisinde nerede takılma olduğu belli oluyor dik oldu mu takılma oldu demek. 3 şey TV monitör olarak kullanın, PSU değiştirin, farklı prizde deneyin.

Aslında iki şey daha farklı bir display port HDMI kablosu kullanın ve linuxta test edin CS2 linux desteği var Windows ve linux arasında fark var mı ona bakın.
Salondaki priz denendi.HDMI'den DP'ye geçmiştim aynı.TV olayı pek mantıklı gelmiyor ama müsait anımda denerim.RAM olayına ne diyorsunuz? 8+8 çıkarsam düz 16 GB modül taksam.Şuan kutumda duruyor düz 16 GB ram sıfır.

Salondaki priz denendi.HDMI'den DP'ye geçmiştim aynı.TV olayı pek mantıklı gelmiyor ama müsait anımda denerim.RAM olayına ne diyorsunuz? 8+8 çıkarsam düz 16 GB modül taksam.Şuan kutumda duruyor düz 16 GB ram sıfır.
Hazırda varsa tabii ki deneyin. Denemekten zarar gelmez ama bakın kesinlikle TV olayını yapın. Belki monitörden kaynaklı bir problem TV'niz 30 Hz olsa bile deneyin siz önemli olan takılma olacak mı olmayacak mı? PC monitörü ile 20 dakika oynayın kaç kez takılma olacak ve TV monitörü ile oynayın. Hiç olmazsa monitör ile alakalı değil mi onu anlarsınız.

@UGURPRODUCTION, yeni rami denedikten sonra sonucu söyler misiniz? Merak ediyorum.

Son düzenleme:
Hazırda varsa tabii ki deneyin. Denemekten zarar gelmez ama bakın kesinlikle TV olayını yapın. Belki monitörden kaynaklı bir problem TV'niz 30 Hz olsa bile deneyin siz önemli olan takılma olacak mı olmayacak mı? PC monitörü ile 20 dakika oynayın kaç kez takılma olacak ve TV monitörü ile oynayın. Hiç olmazsa monitör ile alakalı değil mi onu anlarsınız.

@UGURPRODUCTION, yeni rami denedikten sonra sonucu söyler misiniz? Merak ediyorum.
Yok hocam tek ram 16 mevzusuda boş çıktı devam ediyor.

Son düzenleme: