Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

UGURPRODUCTION

Becerikli
  • RTX 4070 1 Click OC 2X 12 GB ekran kartı.
  • AMD Ryzen 7 7700 3.80GHz işlemci.
  • CL46+XPG 8 GB DDR5 5600MHz CL46+XPG 8 GB DDR5 5600MHz CL46 toplam 16 GB RAM.
  • ASUS TUF 1440p 2K monitör.
  • WD Black SN850 1 TB NVMe SSD.
  • Snowman kule tipi fan kullanıyorum, 100TL'lik termal macun ile.
  • Pro B650M-P anakart.
  • MSI MAG A650bnl 650W 80 Plus Bronze güç kaynağı.
Bu videonun 39. saniyesindeki gibi saliselik takılma yaşıyorum. Arkadaşlar 590.26 sürümünü kullanıyordum. Sanki sorun çözülmüştü ama mavi ekran hatası alıyordum o sürümde. Tekrardan 576.88 sürümüne geçtim. Sizce o saliselik takılma driverden mi kaynaklanıyor ve kaynaklanıyorsa hangi driver kullanmalıyım? Donma-takılma yaşamayan driver önerir misiniz?

Çözüm
Evet arkadaşlar müjdeli bir haber ile karşınızdayım bugün.
3 senedir belki daha fazla takılma, donma sorunuyla savaşıyordum.
Bu gece bu sorundan kurtuldum. Umarım takılma yine başladı diye konu açıp hortlatmam :)
Her neyse çok uzattım sorunumun kaynağı o 3 senedir uğraştığım mevzu 'DP kablosuymuş".evet yanlış duymadınız arkadaşlar.
Bir arkadaşımız bana ilham verdi dedi ki: TV ile dene bende denedim çok ümit beklemedim. 60 FPS'te 4K-2K'da yağ gibi akıyor donma sorunu yaşamıyorum.
Sadece 60 FPS diye mouse yavaştı O'da normal sizdebilirsiniz 60'FPS'yi.

Bu arada önceki kullandığım kablo DP(165 Hz).
Şimdi sorunumu çözen kablo ise kaliteli evde duran bir tane HDMI(144 Hz) kabloydu.
Mevzu driver falan değilmiş nasıl olduysa.590.26 sürümüne geçtiğimde takılma falan olmamıştı demek ki denk gelmemişti.
Ama bu HDMI kabloyu takınca akıcı hissettirmeyede başladı. Tabii yer yer FPS düşüyor 140'lardan 110'lara 110'lardan 95 FPS'e ama o kadar kötü hissiyat vermiyor.
Yani şöyle diyeyim ben mesela RDR2'de olayı fazla abarttım takılma olmuyor diye MSAA X8 yaptım ve ayarla yüksek-ultrada. Yine ona rağmen çok tatmin etti.
Ve en ağır şehirlere gidip bombalar yağdırdım yani boş arazide gezip test etmedim ve takılma yaşamadım çok şükür. Bir kere çatışırken geri geri giderken karakterle.
Sanki takılır gibi oldu ama onu bug olarak gördüm umarım kendimi kandırmıyorumdur :) ama yani net olarak sorunum çözüldü.

Bu açtığım konu benim gibi uğraşıp kabloyu hiç kontrol etmeyen arkadaşlar içindir, belki onlarınkide bu şekilde çözülür inşallah.
Vay be demek ki bir kablo shutter problemi çıkartabiliyormuş. Yer yer watt bu yüzden düşüyormuş.
Bu arada aklınıza gelen her şeyi denedim sorunlarımı çözemedim en sonunda bulduk bir arkadaş sayesinde.
O sorunuma neden olan DP kablosunu videoya alıp yakıp foruma atsam sorun olur mu acaba :) saatlerce zamanımı çalıyordu bu takılma mevzusu çünkü çok takmıştım kafaya.
Neyse geç olsun güç olmasın :) [3 sene olmuş].ve birisi beni aydınlatsın bir kablo nasılda olur shutter yaratabilir ya? Halbuki DP kablosu sıfırdı.
Demek ki kalite farkı burada devreye giriyormuş.

Arkadaşlar son cümlemi kuruyorum ve ben kaçıyorum. Kablo sorun çıkarmaz demeyin, değiştirin belki sizin de sorununuz benimki gibidir.
Umarım bu konu arkadaşlarımıza yardımcı olmuştur kalın sağlıcakla herkese yorumlarınız bekliyorum.

Bilgisayarcılarla iyi bir deneyimim yok. Gider götürürüm sırf para almak için sallar derki SSD bozuk şu bozuk uğraş dur, parça çalma ihtimalleri de var. Bir de aşırı fahiş fiyat istiyorlar.
Hocam yine gösterin.Bu arada sanki yine takılma yaratıyor gibi ya :/ Acaba kaliteli sertifikalı kablo dp alsak sorunu kökten kaldırır mı? Belki HDMI kablosuda nir yere kadar taşıyor olabilir mi?
Instagram Facebook kullanmıyorum siz buradan yazın bir şey olmaz. Ben forumdayım 1 saat daha.

@3035, denediniz mi?

Şaka gibi 60 FPS daha akıcı ve takılma olmadı. Sadece 60 FPS ağır oluyor fare bakımından onun haricinde hiç drop yemedim. Ee sorun monitör mü şimdi? 4K'ya da aldım, 2K Ya'da aldım drop yemedim. Dedim acaba 2K da darboğaz mı oluyor yok. Ee ben ne yapacağım şimdi :) HDMI bağlantısı var diye mi acaba böyle diyeceğimde.

Şaka gibi 60 FPS daha akıcı ve takılma olmadı. Sadece 60 FPS ağır oluyor fare bakımından onun haricinde hiç drop yemedim. Ee sorun monitör mü şimdi? 4K'ya da aldım, 2K Ya'da aldım drop yemedim. Dedim acaba 2K da darboğaz mı oluyor yok. Ee ben ne yapacağım şimdi :) HDMI bağlantısı var diye mi acaba böyle diyeceğimde.
Hocam Allah aşkına cevap verin kaç saat denediniz lütfen söyleyin. Bir de kablolarda bir sıkıntı yok demek ki HDMİ ve Display port kablolarınız sağlam monitörünüzde sıkıntı var ama yine de emin olmak için 1-2 gün deneyin.

Hocam Allah aşkına cevap verin kaç saat denediniz lütfen söyleyin. Bir de kablolarda bir sıkıntı yok demek ki HDMI ve DisplayPort kablolarınız sağlam monitörünüzde sıkıntı var ama yine de emin olmak için 1-2 gün deneyin.

40 dakikaya kadar denedim her oyunda, hiç takılma yapmadı. Şimdi ise HDMI 144 Hz ile 2K monitörümde deneyeceğim. İnşallah mevzu DP kablosundadır.

Hocam yaptıktan sonra lütfen geri dönüş yapın.

Spider-Man 2'de 40 dakika takıldım sorun olmadı takılmadı. Tabii yer yer FPS düşmeleri oldu ama çok hissetirmiyor. Onuda takılmayayım bir zahmet o her türlü çözülür gerçi bunu da razıyım yeter ki takılma gitsinde. Şimdi sıra RDR2 testinde.

Spider-Man 2'de 40 dakika takıldım sorun olmadı takılmadı. Tabii yer yer FPS düşmeleri oldu ama çok hissetirmiyor. Onuda takılmayayım bir zahmet o her türlü çözülür gerçi bunu da razıyım yeter ki takılma gitsinde. Şimdi sıra RDR2 testinde.
Bİr gelişme olması iyi ama daha önce iki kabloyla denediğinizi söylediniz ama işe yaramadı demiştiniz.

Bir gelişme olması iyi ama daha önce iki kabloyla denediğinizi söylediniz ama işe yaramadı demiştiniz.

Bende anlamadım demek ki orada başka sorun vardı. RDR2'de başaralı hocam. FPS düşmesi tabii 140'lardan 116 lara 110 lardan 92'lere düştüm ama çok hissetirmedi takılma olmadı yani çok şükür. Sanki böyle geri geri gelirken takıldı gibi hissettim ama inşallah o bugdur deyip geçtim :) 40-50 Dk'da RDR2 denedik. Son oyuna geldik Assassin's Creed Shadows. Onuda deneyelim ve bu mevzuyu ilelet kapatalım inşallah.

Bende anlamadım demek ki orada başka sorun vardı. RDR2'de başaralı hocam. FPS düşmesi tabii 140'lardan 116 lara 110 lardan 92'lere düştüm ama çok hissetirmedi takılma olmadı yani çok şükür. Sanki böyle geri geri gelirken takıldı gibi hissettim ama inşallah o bugdur deyip geçtim :) 40-50 Dk'da RDR2 denedik. Son oyuna geldik Assassin's Creed Shadows. Onuda deneyelim ve bu mevzuyu ilelet kapatalım inşallah.
Bekliyorum hocam geri dönüş yapın mutlaka. Bu arada test yaparken MSI afterburner frametime grafiği açıkken mı testi yaptınız? Bu arada olurda 1-2 gün sonra tekrar sıkıntı hortlarsa söyleyin.

Bekliyorum hocam geri dönüş yapın mutlaka. Bu arada test yaparken MSI Afterburner frametime grafiği açıkken mı testi yaptınız? Bu arada olurda 1-2 gün sonra tekrar sıkıntı hortlarsa söyleyin.

Hocam Assassin's Creed Shadows, RDR2, Spider-Man 2 en ağır oyunlarda testimi yaptım. Hiç birisinde takılmadı. FPS düşmesi tabii oldu çünkü ayarlar yüksek-ultrada bayağı abarttım. MSAA falan RDR2'de 8 yaptım yine çok güzel tatmin etti. Ama HDMI(144 Hz) kablosu ile hiç sorun yaşamadım. Olurda yine takılmalar olursa hortlatırım. Şimdi bununla ilgili bir konu açarım millet bilgilensin. Sendende Allah razı olsun, bana ilham verdin.O DP kablosunu yakıp video atabilirim foruma belki :)

Hocam Assassin's Creed Shadows, RDR2, Spider-Man 2 en ağır oyunlarda testimi yaptım. Hiç birisinde takılmadı. FPS düşmesi tabii oldu çünkü ayarlar yüksek-ultrada bayağı abarttım. MSAA falan RDR2'de 8 yaptım yine çok güzel tatmin etti. Ama HDMI(144 Hz) kablosu ile hiç sorun yaşamadım. Olurda yine takılmalar olursa hortlatırım. Şimdi bununla ilgili bir konu açarım millet bilgilensin. Sendende Allah razı olsun, bana ilham verdin.O DP kablosunu yakıp video atabilirim foruma belki :)
Teşekkür ederim. Bana dua edin de bende bilgisayarda yaşadığım sıkıntılardan kurtulayım nolur. Artık yaşadığım sıkıntılara anlam veremiyorum. Aklıma gelen her şeyi yaptım. Dua etmesen bile gönlünden geçir. Konuyu bir hafta sonra aç tamamen sorunun bittiğinden emin olduktan sonra. Bu arada tekrar sıkıntı olursa konuyu hortlat. Bir yoluna yine bakarız.☺️