Merhaba, aralık ayında kurduğum sistemle ilgili hala sorun yaşıyorum ve sorunun ne olduğunu hala çözemedim ve yardımınıza ihtiyacım var.

Sistem
  • Gigabyte B650 Gaming X AX rev 1.3
  • Gigabyte RTX 4070.
  • Corsair 4000D hava akışı.
  • AMD Ryzen 7600.
  • Samsung 990 Pro 1 TB.
  • Corsair Vengeance DDR 5 6000 MHz C36.
Sistem kendi kendine yeniden başlayabiliyor, hiçbir sorun yokken aniden kapanıyor ve bazen kapandığında Debug LED RAM ışığı kırmızıya dönüyor ve acilmiyor. Ben hala sorunun kaynağını bulamadım. Anakart garantiye gitti ve tamir edildiği yazıyor, ancak hiçbir ayrıntı verilmedi. Ve bu noktada, hala ne yapacağımı bilmiyorum. RAM'i mi değiştireyim, güç kaynağını mı değiştireyim, ne yapayım bilmiyorum.

RAM genelde böyle sorun yapmaz ama aşırı ısınan işlemci de yapabilir.

Soyle garip bir sorun abi atiyorum bugunden ornek verecegim.

PC Acik uyumustum ben. Ben uyurken PC normal olarak herhangi bir islem de yapmiyordu ve bir anda kapandi yine. Hatta simdi acmaya geldigimde fanin RGB'ler vs yaniyordu. yani tam gucu de kesilmemis gibiydi. baslatma tusuna bastim acilmadi sonra kasayi ufak hareket ettirdim istemsizce PC basladi.

Islemci sicakligi konusunda da sivi sogutucum vs var maksimum 70 dereceler gordum render vs yaparken bile 75'leri gormustum su an isinmiyordur diye dusunuyorum artik.

Olay gunlugunde de Kernel Power 41 ve bunu goruyrum. The Secure Boot update failed to update a Secure Boot variable with error Bu makinede Güvenli Önyükleme etkinleştirilmedi.. For more information, please see https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=2169931

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart'in garanti de ne islem gecirdigini mail atmistim bugun geri donus yaptilar.

1713265959903.webp

Anakart cpu pininde yamulma varmis. Simdi de bir video gonderin supervisor ile gorusup geri donus yapacagim diyor.