Mert5512

Çalışkan
Arkadaşlar iyi sosyaller. Sistemin ekran kartı Gigabyte 4070 Super. Ekranda beyaz çizgiler saliselik çıkıp gidiyor. Olayı şöyle anlatayım bir genellikle oyuna (bazen masaüstünde) girdiğimde mesela beyaz çizgiler çıkmaya başlıyor ve ekran kartının her portunda oluyor. İşin ilginç yanı bilgisayarı açtığım porttan başka porta takınca sorun düzeliyor veya çok nadir belki çıkabiliyor bu sorun Last of Us'ta çok oldu ama portu değişince düzeliyor. BIOS güncel DDU ile silip kaldırdım. FurMark testinde 2K 10800 puan alıyor. Oyunlarda herhangi FPS sıkıntısı yok. Sıcaklık problemi yok. Monitör Lenovo R27QE. Benim düşüncem, kablo sıkıntılı olabilir gibi duruyor. Görselde yükledim bu en büyüğü genelde yatay çok ince çizgi çıkıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_8969.webp
    IMG_8969.webp
    21,4 KB · Görüntüleme: 66
Arkadaşlar iyi sosyaller. Sistemin ekran kartı Gigabyte 4070 Super. Ekranda beyaz çizgiler saliselik çıkıp gidiyor. Olayı şöyle anlatayım bir genellikle oyuna (bazen masaüstünde) girdiğimde mesela beyaz çizgiler çıkmaya başlıyor ve ekran kartının her portunda oluyor. İşin ilginç yanı bilgisayarı açtığım porttan başka porta takınca sorun düzeliyor veya çok nadir belki çıkabiliyor bu sorun Last of Us'ta çok oldu ama portu değişince düzeliyor. BIOS güncel DDU ile silip kaldırdım. FurMark testinde 2K 10800 puan alıyor. Oyunlarda herhangi FPS sıkıntısı yok. Sıcaklık problemi yok. Monitör Lenovo R27QE. Benim düşüncem, kablo sıkıntılı olabilir gibi duruyor. Görselde yükledim bu en büyüğü genelde yatay çok ince çizgi çıkıyor.
Ekranda beyaz çizgiler çıkma sorununu gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Kablo Kontrolü:
- Monitörünüz ile bilgisayar arasındaki kablonun (özellikle DisplayPort veya HDMI) sağlamlığını kontrol edin. Kabloda herhangi bir hasar veya temassızlık olup olmadığını gözden geçirin.
- Farklı bir kablo deneyin. Eğer mevcut kablo hasarlıysa, yeni bir kablo ile test edin.

2. Bağlantı Noktalarını Kontrol Edin:
- Ekran kartında ve monitördeki bağlantı noktalarını temizleyin. Toz veya kir, bağlantı kalitesini etkileyebilir.

3. Farklı Monitör/Test:
- Eğer mümkünse, başka bir monitör veya TV ile test edin. Bu, sorunun monitörden mi yoksa ekran kartından mı kaynaklandığını belirlemenize yardımcı olabilir.

4. Sürücü Güncellemeleri:
- Ekran kartı sürücülerinizi güncellediğinizden emin olun. NVIDIA'nın resmi web sitesinden en son sürücüleri indirip yükleyin.

5. Farklı Çözünürlük ve Yenileme Hızı Denemesi:
- Ekran çözünürlüğünüzü ve yenileme hızını değiştirerek durumu test edin. Bazen belirli ayarlar sorun yaratabiliyor.

6. Donanım Testi:
- Ekran kartınızı farklı bir sistemde test edebilirsiniz. Bu, ekran kartında bir arıza olup olmadığını belirlemek için yararlıdır.

7. BIOS Ayarları:
- Bilgisayarınızdaki BIOS ayarlarını resetleyin. Güncellemeler yaptıysanız, önceki BIOS sürümüne geri dönmeyi de deneyebilirsiniz.

Yukarıdaki adımları deneyerek sorunu çözmeyi umuyorum. Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik bilgi sağlayın.