Arkadaşlar merhaba Ghost of Tsushima oyununu 6700XT ekran kartım varken sorunsuz oynuyordum. Fakat 4070 Super'e geçtikten sonra ilginç bir sorun ile karşılaştım. Oyuna girip görüntü ayarlarına tıkladığım zaman oyun donup sonra da çöküyor. Fakat sadece görüntü ayarlarına girince oluyor bu. Yani görüntü ayarlarına girmeden oyuna devam edersem hiçbir sorun yok. Sebebini anlamadım.

Arkadaşlar merhaba Ghost of Tsushima oyununu 6700XT ekran kartım varken sorunsuz oynuyordum. Fakat 4070 Super'e geçtikten sonra ilginç bir sorun ile karşılaştım. Oyuna girip görüntü ayarlarına tıkladığım zaman oyun donup sonra da çöküyor. Fakat sadece görüntü ayarlarına girince oluyor bu. Yani görüntü ayarlarına girmeden oyuna devam edersem hiçbir sorun yok. Sebebini anlamadım.
İki sürücüyüde DDU (Rehber) kullanarak kaldırın, ekran kartınızı güncelleyin. Sonra tekrar deneyin.

Siz sürücü kurmadan evvel Windows güncellemiş olabilir.
Tamam birdaha sıfırdan kurayım. Ama hocam benim şu garibime girdi oyuna giriyor zaten oynuyorsun da sadece ayarlardan görüntü ayarlarına girersen sadece bu olay oluyor. Drive da sorun olsa oynarken atması gerekmez mi?

Eğer diğer oyunlarda da oluyorsa belki bellek frekanslarını düşürüp deneyebilirsin.
Yok hocam ilginç bir şekilde amd ekran kartından nvidia ekran kartına geçtim ve ayarlardan görüntü özellerine girersem atıyor sadece :) bende görüntü ayarlarına girmeden oynuyorum şu anda bir sorun yok. Diğer ayarlara falan girince de sorun yok görüntü ayarlarına tıkladımmı önce donuyor sonra hata kodu veriyor.

Yok hocam ilginç bir şekilde AMD ekran kartından NVIDIA ekran kartına geçtim ve ayarlardan görüntü özellerine girersem atıyor sadece :) bende görüntü ayarlarına girmeden oynuyorum şu anda bir sorun yok. Diğer ayarlara falan girince de sorun yok görüntü ayarlarına tıkladımmı önce donuyor sonra hata kodu veriyor.

Hata kodunu yazabilirsen daha detaylı yardımcı olabiliriz ya da Windows olay görüntüleyiciden bakabilirsin hangi hatayı aldığına.