ByllEmir

Uzman
Merhaba, farklı farklı hata kodlarıyla mavi ekranlar almaktayım. Yardımcı olur musunuz?
Sistemim:

1728969311233.webp

Donanımdan şüphelenip OCCT ve FurMark ile 15 - 30 dk GPU testi yaptım:
OCCT ile CPU testi.

1728971701480.webp

OCCT ile PSU testi.

1728971752528.webp

Tüm testlerde ekran başında ve avını bekleyen avcı gibi kasayı bekledim. Herhangi bir çatlama patlama görüntü gidip gelmesi olmadı.

Dosya Ekleri

• furmark gpu.webp
    furmark gpu.webp
    172,3 KB · Görüntüleme: 74
  • occt gpu.webp
    occt gpu.webp
    157,5 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM hızını 6000 MHz'ye çekip dener misin?

Ayrıca problem bu da olabilir, gereksiz fazla ısınmış. Kasa içi hava akışı nasıl?

1728975038691.webp

Merhaba, farklı farklı hata kodlarıyla mavi ekranlar almaktayım. Yardımcı olur musunuz?

Sistemim:
Eki Görüntüle 91011

OCCT ile CPU testi.Eki Görüntüle 91017

OCCT ile PSU testi.

Eki Görüntüle 91018

Tüm testlerde ekran başında ve avını bekleyen avcı gibi kasayı bekledim. Herhangi bir çatlama patlama görüntü gidip gelmesi olmadı.

7600 işlemciyi Thermalright kule tipi soğutucu ile soğutuyorum. Max 75 görüyor. Yani sıvı soğutmaya rağmen ne bileyim X ile çok fark var mı onu da bilmiyorum ama, aşırı fazla.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sistemim:
Eki Görüntüle 91011

OCCT ile CPU testi.Eki Görüntüle 91017

OCCT ile PSU testi.

Eki Görüntüle 91018

Memtest ile RAM'lerini test eder misin?

RAM'ler ile alakalı bir sorun olabilir, XMP açık ise kapatıp MHZ değerlerini BIOS'tan elle ayarlayarak kademeli şekilde düşürerek deneme-yanılma yoluyla test edin. Ayrıca XMP açık ve kapalı şekilde boş bir zamanda MemTest86 ile test yapın, zira test uzun sürer.

RAM hızını 6000 MHz'ye çekip dener misin?

Ayrıca problem bu da olabilir, gereksiz fazla ısınmış. Kasa içi hava akışı nasıl?

Eki Görüntüle 91023

Kasa içerisi hava akışı ön taraf çekiyor. Arka taraf çıkarıyor ve üstten de dışarı atıyor havayı.

Anakart üreticisinin sitesinde RAM uyumluluğuna baktınız mı, bir de güncel BIOS ile farklı XMP profillerini deneyebilirsiniz.
Hayır, nerden bakacağımı bilmiyorum.

RAM'ler ile alakalı bir sorun olabilir, XMP açık ise kapatıp MHz değerlerini BIOS'tan elle ayarlayarak kademeli şekilde düşürerek deneme-yanılma yoluyla test edin. Ayrıca XMP açık ve kapalı şekilde boş bir zamanda Memtest86 ile test yapın, zira test uzun sürer.

Memtest ile RAM'lerini test eder misin?

Memtest86 ile RAM'leri test ettim. Herhangi bir sorun çıkmadı.